Rejser til Acquasparta

Ferie midt i Italien i historisk kurby

De varme kilder har siden romertiden trukket folk til Acquasparta. Den stemningsfulde landsby er desuden et godt udgangspunkt for at udforske Umbrien.

Aquas Partas henviste engang til byen beliggende mellem Amerino og Furapane kilderne. Den ligger i 320 moh. ca. 15 km fra Marmore-vandfaldet, Todi og Spoleto. Byen ligger i et af de mindst befolkede dele af Umbrien og rester af den middelalderlige bymur kan stadig ses omkring byen. 

I middelalderen var byen en del af de såkaldte Terre Arnolfe og kom senere under ejendom af flere biskopper og kardinaler indtil den kom under kontrol af familien Cesi, som her byggede palæet af samme navn i det 16. århundrede. Byen var også hovedbase for Accademia dei Lincei, som samlede videnskabsmandene fra flere europæiske lande.

I dag har byen omkring 5.000 indbyggere, som engang om året samles på gaderne for den Rievocazione rinascimentale, hvor byens kvarter deltager i konkurrence mod hinanden på gaden men samles omkring et godt glas vin på de lokale taverner.

Kort over Acquasparta

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik over byen og et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.Hotel eller ferielejlighed i Acquasparta

Blandt de mange hundrede ferieboliger, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Umbrien - Italiens eneste region uden en kyststrækning, men til gengæld rig på smukke bjerge, skove og ikke mindst velbevarede middelalderbyer.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over ledige ferieboliger i og omkring Acquasparta i den periode, du ønsker at rejse. Du kan klikke ind på hvert enkelt bolig i oversigten og få en mere detaljeret beskrivelse.
 
Ønsker du at sammensætte en rejse, hvor du bor forskellige steder i løbet af ferien for at opleve en større del af Italien, er dette naturligvis også muligt. Vi hjælper dig gerne med at sammensætte en ferieplan med indkvartering helt efter dine ønsker. Ring eller skriv til os.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Acquasparta og ønsker at flyve til Italien, er Perugia lufthavn nærmest. Denne er primært interessant, hvis du kan finde en passende forbindelse med Ryanair, som p.t. er det eneste store flyselskab med forbindelser hertil. Til gengæld er udvalget af forbindelser - også direkte fra danske lufthavne - stort, hvis du vælger at flyve til Rom, som også er inden for rækkevidde af byen. 

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du selv nemt søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med alle flyselskaber. 

Selvom der er togforbindelse fra Rom til Terni, hvorfra der er busforbindelse det sidste stykke til Acquasparta, er det normalt hurtigst at køre fra lufthavnen til ferieboligen i bil. En lejebil er desuden i de fleste tilfælde den nemmeste måde at komme omkring i løbet af ferien til seværdigheder og andre byer i regionen. Du kan bestille biludlejning i Italien her hos Escapeaway Rejser.

Restauranter og shopping

Selve Acquasparta har en lille håndfuld spisesteder, enkelte butikker, kiosker og minimarkeder, hvor du kan få det meste til de daglige fornødenheder. 

Udflugter og seværdigheder

Byen har en behagelig atmosfære, og det er en uforglemmelig oplevelse blot at spadsere rundt og suge indtrykkene til sig. Udforsk de historiske seværdigheder eller slå dig ned på en café. Torvet foran Palazzo Cesi er efter vores mening et af de smukkeste steder i byen. Du kan naturligvis også nyde et afslappende bad i den af Acquaspartas berømte kilder, som stadig er åben. Derudover ligger byen godt placeret for at tage på ture i nærområdet til San Gemini, Spoleto, Todi, Narni og Deruta, som er rige på kulturelle og historiske seværdigheder.  

Til dagsudflugter kan kulturbyer som Perugia, Assisi, Orvieto og Firenze alle varmt anbefales. Også her kan man bruge hele dage på at gå på opdagelse i de gamle bydele og nye de kulinariske oplevelser på markeder og talrige gode restauranter.

Sidst, men ikke mindst, bor du i et område, der er rigt på natur, som indbyder til aktiviteter i det fri såsom vandreture i bakkerne.

Lokale links

Byens egen hjemmeside (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Acquasparta