Agriturismo Umbrien

Ferie på en agriturismo i Umbrien

Kan du forestille dig noget smukkere end landskabet midt i Italien? Bløde, grønne bakker, cypresser, små, hyggelige, brostensbelagte landsbyer, hvorfra du har kik til de blomstrende dale, hvor fåreflokke græsser?

Vi må være i Toscana, tænker du nok. Men nej, ikke helt. For der findes en region i Italien, hvor der er om muligt endnu mere idyllisk og rustikt ude på landet, og hvor kulturskattene fra tidligere tider ovenikøbet også står tæt: Umbrien, som også kaldes “Italiens grønne hjerte”.

Få fornyet energi på en agriturismo

Her kan du holde den perfekte bondegårdsferie med din partner eller med hele familien, på en af de mange smukt beliggende og gæstfrie agriturismo’er, Escapeaway samarbejder med. En ferie, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med komforten, men samtidig kommer langt væk fra hverdagens stress og byens larm. Du får koblet helt af i harmoni med landskabet omkring dig, og børnene har god plads til at lege. Samtidig kan du variere dine dage med dagsture til nogle af de mange historiske byer og seværdigheder, du kan opleve i Umbrien.

Umbriens historiske skatte

At sige, at Umbrien har meget at byde på, ville være en underdrivelse. Ikke kun fordi regionen på mange måder minder om det nærliggende Toscana, som med god ret er så berømt og elsket. Faktisk omtales Umbrien ofte som “Toscanas lillebror”. Det er dog ikke helt fair, for der er mange selvstændige grunde til at rejse til Umbrien. En af dem er hovedstaden Perugia, som er en særdeles smuk og velbevaret, ærkeitaliensk middelalderlandsby, der blandt andet rummer Europas ældste universitet. Blot en kort køretur fra Perugia ligger den ligeså berømte, historiske by Assisi, og når du har udforsket den rige historie i helgenen Frans af Assisis fødeby, kan du kaste dig over naturens vidundere i den smukke regionalpark Mount Subasio.

Ferie i Umbrien er lig med skøn mad

En anden god grund til at holde ferie i Umbrien er den lækre, solide bondekost, der serveres på de mange hyggelige, lokale restauranter spredt ud over regionen. Umbriske kokke er kendt for at tage regional stolthed meget alvorligt, og du vil næsten altid opleve, at de benytter meget friske og velsmagende råvarer, som så vidt muligt er dyrket i lokalområdet. Her står kød, pølse, skinke og frisklavet pasta i centrum for den meget typisk italienske men samtidig regionalt karakteristiske mad, du får serveret. Naturligvis med et godt glas umbrisk vin til.

Agriturismo-ferie i Umbrien giver mange muligheder

Endelig er der den fredfyldte stilhed ude på landet, som kun forstyrres af cikadernes sang og fåreklokkernes bimlen. Den oplever du naturligvis bedst, hvis du holder ferie på en agriturismo. Her kan hele familien uforstyrret nyde livet og hinandens selskab. Mange agriturismo’er tilbyder indkvartering i lejlighed, hvilket giver gode rammer for dig, der holder ferie med børn. Nogle agriturismo’er er dog også perfekte steder at holde en romantisk parferie. En del har restaurant, og ellers kan du næsten altid finde en lokal restaurant inden for gåafstand eller kort køreafstand. På nogle af de agriturismo’er, vi samarbejder med, har du mulighed for at låne eller leje cykler. Det er ofte en god måde at udforske ikke bare det smukke landskab, men også de små, historiske landsbyer, der ligger på Umbriens bakketoppe. Du vil ofte bo relativt tæt på flere af seværdige småbyer, når du holder bondegårdsferie i Italien.

Tre udvalgte agriturismo’er i Umbrien:

Agriturismo Pugnano Alto
Velholdt og afslappet Agriturismo med kort afstand til Toscana og mange af Umbriens interessante byer. 

Agriturismo Nestore
Autentisk og komfortabelt Agriturismo i Umbrien, som er beliggende tæt på Umbertide. Der er pool og restaurant, og en fremragende udsigt.

Agriturismo Miralduolo
Børnevenligt og rummeligt Agriturismo tæt ved floden Tiberen. Fine lejligheder med eget udeområde og lækker pool til de varme dage. Velbeliggende i forhold til udflugter.

Søger du på vores hjemmeside, vil du hurtigt finde ud af, at listen ovenfor langt fra er udtømmende. Escapeaway giver gerne gode råd og tips til din agriturismo-ferie i Umbrien eller resten af Italien.

Agriturismo i Umbrien med Escapeaway

I Umbrien er der mange gode muligheder for at tage på ferie på en agriturismo, eller bondegårdsferie om man vil. For at en feriebolig må klassificeres som en agriturismo, skal der være en produktion af fødevarer på stedet. Det kan være alle former for landbrugsvarer, men er meget ofte centreret omkring produktion af olivenolie og vin.

Der er agriturismo i alle prisklasser og kvaliteter, fra det enkle og ligetil til det mere ekstravagante og luksuriøse. Men uanset hvad man vælger, er agriturismo i Umbrien et godt valg, når man vil opleve det autentiske Italien. For gården ligger jo midt i landskabet, hvor den altid har ligget. Og bortset fra, at der nu er indrettet lejligheder og ofte etableret en swimmingpool, er der sjældent lavet meget om.

Agriturismo er et godt valg, når man har børn med på ferien til Umbrien eller andre rejsemål i Italien. For en agriturismo ligger i rolige omgivelser, væk fra trafikerede veje. Her er plads at bevæge sig på, og ofte er der en swimmingpool eller legeplads, som børnene kan boltre sig på. Mange steder er der også dyr, som børnene kan kigge på og røre ved. På mange af agriturismoerne bor ejerne på stedet og tager sig dels af gæsterne og dels af produktionen af vin, olivenolie og andet.

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Umbrien

Populære hoteller i Umbrien

Italien, Umbrien, Tuoro sul Trasimeno
9,1
Fabelagtigt
59 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste golfklub: ca. 40 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Umbrien, Todi
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Torgiano
9,6
Fabelagtigt
16 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)