Rejser til Assisi

Den smukke by Assisi er beliggende majestætisk på en bakke med udsigt over det grønne umbriske landskab. Fra Assisi kan du nemt komme rundt i Umbrien og besøge byen Perugia samt Trasimenosøen. Book din rejse til Assisi med Escapeaway i dag!

Det er ikke kun pilgrimsvandrere på Cammino di San Francesco di Assisi, som kan blive helt overvældede ved synet af det gigantiske Basilica di San Francesco, når de nærmer sig Assisi. I religiøs sammenhæng overgås byen i Italien kun af Vatikanstaten. Uanset hvor meget betydning du selv tillægger denne status, er det helt enestående at opleve atmosfæren i byen, hvor du ofte møder franciskanermunke på vejen rundt i de charmerende middelaldergader. 

Selvom du således bestemt ikke behøver være religiøs for at nyde en rejse til Assisi, skader det ikke, hvis du let fascineres af flotte kirker og historien omkring dem. Holder du din ferie i Assisi, har du i modsætning til dagsturisterne desuden optimale betingelser for at opleve, når aftenstemningen sænker sig over byen og de lokale mødes på Piazza del Comune. Her kan du slå dig ned på en af fortovscaféerne omkring springvandet og betragte livet på pladsen med munke og nonner fra hele verden.

Velkommen til Umbrien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Assisi og andre rejsemål i Italien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt nøje udvalgte hoteller i Assisi med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til San Martino in Campo
>> Læs om hvordan du kan leje en ferievilla i Umbrien

Hoteller i Assisi

Information og fakta

Her får du lidt nyttige informationer om Assisi, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne berømte pilgrimsby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Italien. God fornøjelse og god rejse!

En perle i Umbrien 

Assisi ligger i Umbrien-regionen, der er kendt som Italiens grønne hjerte. Byen har blot omkring 25.000 indbyggere, men hører alligevel til de mest kendte byer i Italien og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. For dig som ønsker at udforske byens mange interessante seværdigheder, er det en fordel at den gamle bymidte er forholdsvis lille. Du kan således sagtens komme omkring til det meste her til fods. Tag dig dog alligevel god tid, da her er en del stejle gader, som godt kan give sved på panden. Særligt midt på sommeren er det dejligt at tage rigeligt med pauser i de lidt køligere kirker eller eventuelt lægge vejen forbi et af de mange gelateriaer i byens smalle gader.

Det er naturligvis ikke til at komme uden om at Basilica di San Francesco er hovedattraktionen i Assisi. Basilikaen, der med sin placering på Subasio-bjergets skråninger kan ses i hele dalen, er tilegnet Frans af Assisi (1182 – 1226), grundlæggeren af Franciskanerordenen der lokalt kendes som Francesco. Den består af to sambyggede kirker, en nedre og lidt dunkel underkirke, Basilica Inferiore, og en høj, lys Basilica Superiore, samt en kryptkirke med helgenens grav, Cripta di San Francesco. I basilikaen kan du se bruge lang tid på at studere de mange freskoer (kalkmalerier) lavet af nogle af Italiens mest kendte malere fra 1200- og 1300-tallet, og resterne af Frans af Assisi kan ses gennem et vindue i krypten. 

Mange dagsbesøgende fra Rom bruger kun nogle få timer på at besøge Assisi, hvilket er en skam. Den store basilika er således langt fra den eneste seværdighed i byen. Den velbevarede, middelalderlige bymidte rummer for eksempel også Nuova-kirken fra 1615, der eftersigende blev bygget på stedet, hvor Frans af Assisi's familie levede. Bronzestatuen uden for kirken forestiller helgens forældre. 

I bymidten er Piazza del Comune, ikke langt fra kriken, et andet naturligt samlingspunkt. Udover fortovscaféer og løvespringvandet er det også her, at du finder det lokale turistkontor. Interesserer du dig for historie og vil udforske Assisis fortid, kan det anbefales at besøge Foro Romano. Indgangen til denne delvise udgravning af byens romerske forum ligger lige rundt om hjørnet fra turistkontoret. Har du ikke for trætte ben, bør du også gå en tur op til middelalderborgen Rocca Maggiore, som ligger over Assisi med formiddable udsigter over både byen og det omkringliggende landskab. 

Restauranter og butikker

Der er ingen mangel på gode, traditionelle restauranter, trattoriaer og vinbarer i Assisi, som er blevet et kendt rejsemål blandt madentusiaster. Her kan du sætte dig til rette ved et bord med rødternet dug og forvente autentiske kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige. På grund af de mange pilgrimme og dagsturister, er der dog også en del "turistfælder", men søger du kvalitet, er et godt tip at hold udkig efter spisesteder nede i sidegaderne, hvor der ser ud til at være mange italienske gæster. Sådanne steder går du sjældent galt i byen med en portion strangozzi al tartufo (pasta med trøfler) eller en pizza.

Der er en del souvenirbutikker med tingeltangel henvendt til pilgrimme, men også talrige mere interessante specialbutikker med kunsthåndværk og delikatesser fra området. Der er et fornuftigt udvalg af mini-markeder i Assisi, hvor du kan få det meste af de daglilge fornødenheder i ferien. Større supermarkeder finder du flere af i Santa Maria degli Angeli nedenfor Assisi.

Transport

Jernbanestationen, Stazione di Assisi, ligger knap 4 kilometer fra byen ved Piazza Dante Alighieri i Santa Maria degli Angeli, der er en slags forstad til Assisi (uden den samme historiske charme). Stationen ligger på jernbanen, som forbinder Firenze og Rom. En stor del af Assisis besøgende ankommer da også med tog. Der kører bus hver halv time det sidste stykke op til den historiske bydel. Indenfor bymuren er biler bandlyst, men det er da også mest oplagt at udforske de smalle, snørklede gader til fods. På den måde har du størst chance for at opdage nogle af byens små skjulte perler. Der kører dog også minibusser til og fra nogle af parkeringspladserne, hvis du ikke har energien til at gå hele vejen i de til tider stejle gader.

Nærmeste lufthavn i forhold til Assisi ligger ved Perugia. Det er dog typisk lettere at finde en passende flyforbindelse til hovedstaden. Det tager et par timer at køre til Assisi med tog fra Rom. Kommer du i bil, er der parkeringsanlæg et par steder i udkanten af den gamle bykerne. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Assisi?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser