Rejser til Bettona

Ferie med kultur og natur i særklasse

Den lille hyggelige by Bettona har antikke etruskiske rødder og et lille men interessant historisk centrum. Fra byen er der en smuk udsigt ud over dalene.

Bettona ligger ca. 20 km. fra universitetsbyen og regionshovedstaden Perugia. Bettonas middelalderlige bymur er stadig helt intakt, og indeholder betydelige dele af den oprindelige etruskiske mur. Byen byder trods dens beskedne størrelse (ca. 3800 indbyggere) på en del seværdigheder.

I byens historiske centrum kan du i Palazzetto del Podestà (1371) nyde en en betydelig samling malerier af bl.a. Pietro Perugino, Iacobo Siculo, Fiorenzo di Lorenzo og Della Robbia. Domkirken Santa Maria Maggiore med dets gotiske kapel er ligeledes et besøg værd. I Sant Andrea Oratoriet findes en malerisamling af Jesu korsfæstelse fra slutningen af 1300-tallet, af malere fra Giottos skole.

Er man til markeder kan man med fordel besøge byen en torsdag, hvor det ugentlige marked er åbent. I august hvert år afholdes der ”gåse-fest” i byen, hvor der er musik og dans i bybilledet og hvor retter bestående af gåsens mange anvendelige dele naturligvis er at finde. I byen finder du alle nødvendige indkøbsmuligheder til dagligdagen. Her er også et par gode restauranter samt et par caféer.

Kort over Bettona

Klik på kortet nedenfor for at få et overblik over byen og de ferieboliger, vi kan tilbyde her.Hotel, ferielejlighed eller villa

Hos Escapeaway Rejser kan du finde mere end bare et sted at overnatte under ferien i Italien. Vi sætter en ære i at finde autentiske, nye destinationer, hvor du har chancen for at opleve den berømte italienske charme og gæstfrihed. Samtidig byder vores udvalg på flere hundreder ferieboliger i Italien naturligvis på kendte, populære destinationer med veludviklet turisme. 

Alle de ferieboliger vi tilbyder i Umbrien besøges løbende af vores rejsekonsulenter, som derfor kan give dig personlige tips og råd, hvis du ønsker mere information om boligerne eller området. 

Brug søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i Bettona i din ferieperiode. Er det fred og ro, du ønsker i ferien, kan vi også anbefale dig at overveje et agriturismo i Umbrien. Her kan du koble helt af, og børnene vil have god plads til at lege. 

Lufthavne og lokal transport

Vil du ikke køre de omkring 1900 km fra Danmark, er der heldigvis gode muligheder for at flyve til denne del af Italien fra Danmark. Nærmest lufthavn ligger ved Perugia, som betjenes af blandt andet Ryanair. I skrivende stund er der dog ingen direkte forbindelser hertil fra Danmark. Du kan eventuelt i stedet vælge at flyve til en af lufthavnene ved Rom eller Firenze, som ganske vist ligger længere væk, men på grund af direkte ruter fra Danmark i sidste ende kan give kortere rejsetid.

I vores søgemaskinen kan du altid let selv tjekke det aktuelle udvalg af flyruter til alle Italiens lufthavne. Du kan desuden angive om du kun vil flyve direkte eller eventuelt kan acceptere en mellemlanding undervejs.

Som det er typisk, når man skal holde ferie i en af Umbriens mange charmerende, små landsbyer, er det en fordel at have en bil til rådighed i Bettona. Det kan således være svært at komme til og fra byen med offentlig transport, selvom der dog kører busser. Med en lejebil kan man frit udforske regionens mange andre interessante byer og seværdigheder uden at skulle bruge tid på at studere køreplanerne. 

Gode råd om biludlejning i Italien

Udflugter

Du bor tæt ved flere af Umbriens smukkeste byer. Du kan derfor nemt bruge det meste af ferien på at nyde stemningen i de smalle gader i for eksempel Assisi eller Perugia, der er udover rig historie også byder på alt man næsten kan ønske i forhold til gode restauranter og butikker.

Er det unikke naturoplevelser, du ønsker dig i ferien? Så er en dagsudflugt til Monti Sibillini Nationalpark oplagt. Her finder du et godt netværk af vandrestier, som byder på spektakulære udsigter over de flotte bjerglandskaber. 

Lokale links

Byens egen turisthjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bettona