Rejser til Castiglione del Lago

Trasimenosøens bedste udsigt

Flot by der ligger lige ved Trasimenosøens bredder. Der er tale om en mindre by, men med restauranter og indkøbsmuligheder.

Castiglione del Lago ligger på et udsigtssted ved Trasimenersøens vestlige bred. Engang var dette eftersigende en lille isoleret ø, men er i dag en halvø.  Selvom byen ikke er særlig kendt, er den langt mere hyggelig og stemningsfuld end mange andre byer ved søen.

Byens oprindelse går tilbage til det 6. århundrede f.Kr., og den fremstår i dag som en flot middelalderby, med et intakt og seværdigt centrum. Den er ikke særlig stor, men har alligevel en hyggelig gågade med restauranter og indkøbsmuligheder.

I Castiglione del Lago bor man højt over søen, og der er næsten altid en let og kølende brise, også i de varmeste måneder. Vil man bade i søen, skal man være parat til en køretur til søens bred, da gåturen nok vil være for lang for de fleste.

Kort over Castiglione del Lago

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien. 

Ønsker du at holde ferie i Castiglione del Lago, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig hoteller, ferielejligheder og andre indkvarteringsmuligheder i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale dig muligheden for at leje en villa i Italien. Så kan I få pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i ferien. 

Transport

Vil du rejse med fly til Castiglione del Lago er lufthavnen ved Perugia den nærmeste. Denne betjenes primæært af Ryanair. Inden for anden for rækkevidde er dog blandt andet også Firenze Lufthavn med endnu flere flyforbindelser til resten af Europa - heriblandt sæsonruter til Danmark. 

Der kører tog stop til byen fra Milano, Firenze og Rom. Dertil kommer forskellige busforbindelser og ikke mindst gode veje, som gør det nemt at komme til og fra byen med bil. Med egen bil eller eventuelt en lejebil er det ikke blot let at komme frem til din feriebolig, men du har også en større frihed til at udforske områdets seværdigheder i dit eget tempo. 

Det er en tur på knap 1900 km, hvis du vil køre hele vejen hertil fra Danmark.  Castiglione del Lago kan derfor sagtens være mål for en kør-selv ferie til Italien, hvor turen sydpå er en chance for spændende nye dele af Europa.

Restauranter og shopping

Byens størrelse taget i betragtning findes der et ganske fint udvalg af spisesteder i byen med en særlig høj koncentration i den lille gamle bydel omkring  Via Vittorio Emanuele. Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne omkring søen.

I byens supermarkeder kan du få det meste til de daglige behov og råvarerne, hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge lokale markeder i området, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve det charmerende italienske hverdagsliv. Castiglione del Lago's eget ugentlige marked plejer for eksempel at byde på masser af liv samt et rigt udvalg af lokalt producerede grøntsager og frugt.

Udflugter

I selve byen bør du besøge borgen Rocca del Leone med den fantastisk udsigt og det smukke Palazzo della Corgna.

Du har derudover et godt udgangspunkt for at udforske Trasimenosøen (Lago Trasimeno). Fra Castiglione del Lago kan en sejltur til Isola Maggiore, en af søens tre små øer, for eksempel anbefales. På en times gåtur kan du her opleve en malerisk lille ø traditionelt befolket af fiskere, med1400-tals huse og et par små, fine kirker. Øens fiskerestauranter er bestemt også et besøg værd.

Selvom du nemt kan bruge adskillige dage på at besøge seværdighederne og byerne omkring selve søen, bør du også overveje muligheden for at tage på udflugt til andre dele af regionen. Tag for eksempel en tur til den velbevarede  middelalderby Perugia, som har et rigt kulturliv med charmerende gamle kvarterer, hvor du går omgivet af kunst og arkitektur i en unik atmosfære. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castiglione del Lago