Rejser til Cittá della Pieve

Charmerende by med en dejlig atmosfære

Denne hyggelige lille by med en spændende etruskisk historie charmerer sine besøgende med de karakteristiske huse og middelalderarkitektur. Der er et godt udvalg af restauranter, pizzeriaer, vinspecialister og meget mere.

Città della Pieve ligger 500 meter over havet og hører til provinsen Perugia, og den gamle middelalderby ligger ca. 50 km sydvest for "kyssenes by". Vin er en vigtig indkomstkilde for byen, og der er primært rødvin vi taler om, D.O.C. Colli di Trasimeno. Men også olivenolien D.O.P Colli Orvietani som fremstilles i området har stor betydning for byen sammen med ægte safran. Foruden god mad og vin, byder byen også på smukke bygninger samt hyggelige pladser, gader og stræder. Bl.a. finder du en af Italiens smalleste gader i byen. Den hedder Vicolo Baccio Donna, som kan oversættes til passagen hvor man kysser damerne, for den er ganske enkelt så smal, at man ikke kan passere en smuk pige, uden at komme til at kysse hende.

Mange spændende aktiviteter

Città della Pieve er en rigtig middelalderby med alt hvad det indebærer, også optog i middelalderdragter og forskellige konkurrencer. Samtidig er byen fødested for den berømte maler Perugino, som oprindeligt hed Piero di Vannucci. På trods af byen begrænsede størrelse er der flere gode trattoriaer/restauranter at vælge imellem, bl.a. kan Trattoria Bruno Coppetta anbefales varmt. Der er flere hyggelige barer, caffé'er, apotek, bank, supermarked, benzintank, og flere andre småbutikker i byen. Der afholdes også et hyggeligt udendørs marked en gang om ugen. Især i sommersæsonen liver den lille by gevaldigt op, og både lokale og tilfældige besøgende præger byens gader og pladser. Byen ligger i noget af Umbriens smukkeste natur, og hvis du vil tage på udflugt, er der mange muligheder. Bl.a. ligger Perugia, Assisi, Orvieto ogTrasimenersøen i behagelig køreafstand, men hvis du kører over grænsen til Toscana, kan du også besøge spændende steder som Crete Senesi, Montepulciano, Pienza og småbyerne i den berømte Val d'Orcia-dal.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cittá della Pieve

Hvad siger gæsterne i Cittá della Pieve?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser