Rejser til Cittá di Castello

Mellemstor by gemt væk i den øvre Tiber-dal

Città di Castello er en by stærkt præget af renæssance arkitektur, grundet den renovation af byen der fandt sted i 1500-tallet under Vitellifamiliens dømme.

Byen blev ødelagt af ostrogoterne under kong Totila. Efter genopbygningen var den først kendt som Castrum Felicitatis, hvilket senere blev til Civitas Castelli, som ligger tæt op ad det nuværende navn.

Byen var et vigtigt knudepunkt for kunst og rigtigt mange kunstnere bosatte sig her, som Raphael, Luca Signorelli, Giorgio Vasari og Rosso Fiorentino. I dag har Città di Castello stadig et levende kulturliv og er vokset betydeligt ud over den gamle bymurs begrænsninger. Særligt mod nord langs Tiberen finder man flest nye bydele. Città di Castello er blandt andet kendt for tekstiler og typografi.

Der er ikke mange spor tilbage fra byens tidligste historie, men der er tilgengæld talrige bygningsværker og monumenter fra middelalderen, som du kan bruge lang tid på at udforske. Dertil kommer det rige udvalg af caféer, restauranter og butikker, som en by med omkring 40.000 indbyggere byder på. Her har du i det hele taget gode muligheder for at nyde det gode liv, som italienerne er så berømte for.

Kort over Cittá di Castello

Klikker du på kortet over regionen Umbrien, kan du få et overblik over byen. Vi har markeret placeringen af de ferieboliger og håndplukkede hotelelr, vi tilbyder her og i nærområdet.Ferieboliger i Cittá di Castello

Umbrien har endnu ikke fået samme plads i bevistheden hos de rejsende som for eksempel Toscana, men der er dog stadig flere, som rejser til byer som Perugia, Assisi og Spoleto og efterhånden også regionens mindre byer, herunder Citta di Castello. Vil du opleve byen, mens den endnu er forholdsvis uberørt af masseturisme, kan du bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser. 

Rejser med fly til Umbrien

Søgemaskinen rummer alle de hoteller, ferielejligheder, B&B og villaer, som vi har håndplukket i Italien. Du skal blot angive dine feriedatoer for at få en oversigt over ledig indlogering i og oomkring byen. Husk også at du også kan bestille flybilletter og eventuelt billeje til din ferie her hos os. Det er ikke blot lettere end at skulle stykke en ferie sammen selv, men også mere trygt. Din pakkerejse til Umbrien vil således være dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven.

Læs mere om rejser til Umbrien med fly

Lokale links

Byen og kommunens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cittá di Castello