Rejser til Corciano

En fin middelalderby med historie

Smukke stenhuse, små gader og torve og middelalder-stemning råder i denne lille by, som ligger ca. 400 meter over havets overflade.

Rundt om Corciano breder sig et smukt landskab. Dette er et sted, hvor du kan slappe af og nyde livet. Området rundt om byen byder desuden på arkæologiske udgravningerg og historie, både fra etruskerne og romerne. Monumenter, pladser, kirker og museer er noget af det, du kan opleve i Corciano, sammen med dejlige gå- eller cykelture i et skønt område.

Desuden befinder du dig lige øst for Trasimenersøen og mange af Umbriens andre spændende seværdigheder, som for eksempel Perugia, Assisi og Gubbio. På den anden side af søen ligger Toscana, og skulle du have lyst til en tur til Siena, er der ca. 95 km dertil.

Kort over Corciano

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Corciano

I udvalget på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer, som kan danne den perfekte base for en oplevelsesrig ferie i Umbrien. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over de tilgængelig ferieboliger i og omkring Corciano. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du eventuelt bruge de udvidede indstillinger i søgemaskinen. 
 
Vil du holde ferie i Italiens grønne hjerte er "almindelige" hoteller og ferielejligheder ikke de eneste muligheder, du kan vælge mellem. Vil du gerne bo lidt ude på landet i fredelige omgivelser, kan det for eksempel varmt anbefales at overveje en ferie på et agriturismo i Umbrien. Det er typisk et rustikt landsted, hvor der er indrette nogle ferielejligheder, som er perfekte til både en romantisk parferie og ferier med børn. En del af stederne vil have egen restaurant og måske en aktiv produktion af for eksempel vin. Denne form for feriebolig findes der en del af i området omkring Corciano. Det er en enestående mulighed for at komme helt tæt på det ægte Italien og samtidig slippe væk fra hverdagens stress. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger og gpde råd tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Corciano, er Perugia Lufthavn - Aeroporto Internazionale dell'Umbria - nærmest. Dette er en af Italiens lidt mindre lufthavne, men modtager særligt på grund af Ryanair alligevel en del ferierejsende. Kan du ikke finde en forbindelse hertil, er blandt andet lufthavnene ved Firenze og Rom ikke mere end et par timers kørsel væk.

Medregnes disse lufthavne har du derfor året rundt gode muligheder for at finde en flyforbindelse, som passer til din ferie. Dette kan du gøre i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, hvor du finder priser fra alle de anerkendte flyselskaber. 

De nærmeste togstationer ligger i Magione Stazione og Perugia, hvortil der er forbindelse fra henholdsvis Firenze og Rom. Det sidste stykkke fra stationen (ca. 10 km) til Corciano må du tage bus eller taxi. Det er dog også oplagt at leje en bil i lufthavnen, hvilket som regel er en betydeligt hurtigere måde at komme frem til ferieboligen på. Desuden kan det være en fordel at have en bil i løbet af ferien til udflugter, da busserne ikke kører så tit og ikke altid stopper nær de interessante seværdigheder.

Restauranter og butikker

Der er en bager og et par restauratner i byen, som byder på traditionelle, lokale retter. Du skal heller ikke køre langt for at finde flere gode spisesteder i nabobyerne, ligesom der findes supermarkeder inden for nogle få kilometer. Hold også øje med de lokale gårdes egne udsalg af vin, olivenolie og andre delikatesser. 

Udflugter

Der er ikke langt ind til Perugia, som er en velbevaret middelalderby med et levende kulturliv med blandt andet mange farverige festivaler. Byen har flere universiteter, hvilket er med til at give liv i byen. Dertil kommer, at du kan bruge lang tid på bare at udforske de stemningsfulde, gamle gader, hvor der er mange spisesteder.

I modsat retning er Trasimenosøen et oplagt udflugtsmål. Både omkring søen og i resten af regionen findes talrige charmerende middelalderlandsbyer, som har masser af atmosfære og seæværdigheder. Kør for eksempel gerne en tur til en af Umbriens ældste byer, Gubbio, eller Todi, der er berømt for sin smukke beliggenhed og intakte middelalderlige arkitektur.

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Corciano