Ferielejligheder i Umbrien

Besøg Umbrien hvis natur, madkultur, historie og skønne middelalderbyer, er nogle af de bestanddele, der er med til at give dig en god ferieoplevelse. Brug en af vores udvalgte ferielejligheder i Umbrien som base for store oplevelser, og besøg historiske byer som Assisi, Perugia og Gubbio. Slå et smut forbi Orvieto, som betragtet på afstand, er et af de mest imponerende syn, vi nogensinde har set.

Vores ferielejligheder i Umbrien er til oplevelser men også til fordybelse. De er til nærvær og nydelse, og de er til aktiviteter og bevægelse. Du bestemmer om dagen skal bruges ved poolen i selskab med favoritbogen eller din yndlingsmusik i ørerne. Måske skal dagene bruges på historiske eller kulturelle oplevelser? Det kan også være, at du har lyst til at tage på opdagelse i den fantastiske natur, og det kan gøres både til fods, på cykel eller i bilen alt efter temperament.

Umbrien kan du besøge året rundt, men jeg anbefaler, at du rejser af sted mellem marts og oktober, for her er du sikker på, at de fleste af vores hoteller og ferielejligheder i Umbrien har åbent - og så er det i øvrigt i denne periode, at solen skinner mest, og de grønne farver tager sig bedst ud. Du kan rejse af sted med hele familien, eller du kan nyde en ferie i selskab med din bedre halvdel, for lige meget hvordan, du vælger at rejse, så tør vi (næsten) godt love, at Umbrien vil gøre et dybt indtryk - også på dig.

Maden og vinen

Umbrien er ikke den meste kendte italienske region, men der er ét punkt, hvor regionen ofte overtrumfer andre italienske regioner og det er på maden. Selv blandt italienerne selv er Umbrien berømt for sin enkle, solide, men særdeles velsmagende retter, hvilket siger ikke så lidt i et land, der ofte hyldes for sin gastronomi.

Hemmeligheden bag det umbriske køkkens succes skyldes hovedsageligt to ting: fremragende råvarer og en stor traditionsbevidsthed, som har holdt gamle umbriske retter og metoder i live lige siden etruskerne. Jeg har her samlet et par af de retter og specialiteter, som du har mulighed for at opleve, når du holder ferie i Umbrien.

Norcino

Norcino er - blandt andet - en betegnelse, som dækker en bred vifte af saltet kød, herunder vildsvin-pølser og prosciutto (lufttørret skinke), som er blevet tilberedt med den specielle og traditionsrige teknik, som stammer fra byen Norcia (heraf afledningen "norcino ") i Perugia-provinsen i det sydøstlige Umbrien.

Norcia har - som det også nævntes under seværdigheder - en rig bestand af vildt, særligt hvad angår vildsvin, og har gennem flere århundreder udviklet sine egne produktionsmetoder i forbindelse med produktionen af svinekød; bl.a. bruges specielle konserveringsmetoder, der muligvis stammer helt tilbage fra romerne.

Crostini alla norcini

Crostini - skiver af ristet hvidt brød med forskelligt pålæg - er meget populært Umbrien, hvad enten det er i den ene eller anden version - og versioner er der mange af i Umbrien. For eksempel crostini al tartufo, der er lavet af sorte trøfler, eller crostini med kyllingelever, kapers og citron.

Men i denne sammenhæng anbefales du at smage på den måske mest typisk umbriske crostini, som er crostini alla norcini, bestående af en blanding af ansjoser, trøfler og kyllingelever. Umbrien er berømt for sine trøfler, der afføder adskillige festivaler og markeder rundt omkring i regionen i efteråret og om vinteren, alene dedikeret til disse lækre delikatesser. Sorte og hvide trøfler bruges både - som nævnt - som pålæg på appetitvækkerne crostini alla norcini eller costrini al tartufo , og som ingrediens i mange forskellige pasta- og risotto-retter.

Fichi Girotti

Byen Amelia, beliggende i Terni-provinsen i den sydlige del af Umbrien, har været berømt for sine figner siden oldtiden. I det 19. århundrede begyndte en nationalistisk kommandant ved navn Antonio Girotti at udfylde figner med ristede mandler, kandiserede frugter og kakao, og presse de forskellige dele sammen til de hjulformede søde sager, som endnu idag er meget populære I Umbrien, og som kan købes i de karakteristiske blå- eller rødstribede plastic-indpakninger med teksten “tipico producto umbro - Il dolce frutto” ("typisk produkt fra Umbrien - den søde frugt").

Vin i Umbrien

Det er især regionens hvidvine, fremstillet på Grechetto-druer, der indtil nu har nydt anerkendelse og popularitet, ikke bare i Italien, men også mange andre steder i verden. Dog er Umbriens rødvine på vej frem, ikke mindst takket være mærker som Colpetrone, Arnoldo Caprai, Anronelli, Bea og Tabarrini, der har taget kampen op med de fremragende umbriske hvidvine. Hos Escapeaway kan du booke et ophold på en vingård i Umbrien og komme helt tæt på produktionen.

>> Læs også om agriturismo i Umbrien her

>> Læs mere om ferielejlighed

Kort over Umbrien

Populære hoteller i Umbrien

Italien, Umbrien, Assisi
9,5
Fabelagtigt
58 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Trevi
8,8
Meget godt
198 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Umbrien, Collepepe
9,2
Fabelagtigt
576 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste by: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan udvælger vi ferielejligheder i Umbrien for dig

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste ferielejligheder i Umbrien for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun ferieboliger i Umbrien som har gode anmeldelser. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Umbrien, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller og ferielejligheder i Umbrien, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Vælger du fly som din foretrukne rejseform til Umbrien kan det være en fordel at leje en bil, så du kan komme rundt til seværdigheder og andre lokale historiske steder. Escapeaway tilbyder rejser til Umbrien, hvor der er inkluderet fly, hotel eller feriebolig samt lejebil. Alle muligheder for en ferie til et hotel uden stress og jag er hermed fuldt ud til stede.

Hvad enten du er til en aktiv ferie eller en fordybende ferieform i Umbrien, så er de bedste forudsætninger til stede for en god ferie, hvis du vælger en flyferie. Såfremt du vælger at rejse med fly, så benytter Escapeaway lufthavnene i Rom eller Firenze. Alt afhængigt af hvilken lufthavn, du flyver til er der afrejse fra Billund, Aalborg og København. Du kan se hvilke lufthavne du kan flyve fra i Danmark i søgemaskinen hvor du også finder priser på alle flyrejser til Umbrien.

Flyvetiden fra Danmark til Rom eller Firenze er ca. 2 timer og 30 minutter og du kan flyve med flyselskaber som SAS, Norwegian, Vueling og Easyjet. Det lune klima kommer dig i møde, når du træder ud af flyet og byder dig velkommen til din ferie i Umbrien. Du ankommer frisk og udhvilet til destinationen, og er dermed klar til at tage hul på alle de oplevelser, som venter forude.

>> Læs om kør selv-ferie til Umbrien her
>> Pakkerejser til Umbrien