Rejser til Gubbio

Umbriens ældste by

Gubbio er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien.

Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrime. Byen som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen.

Lidt uden for Gubbio finder man ruinerne af et romersk teater fra det første århundrede efter Kristus. I sommermåneder (juli/august) afholdes der klassiske koncerter i amfiteatret - noget der eftersigende skulle være en helt speciel oplevelse at overvære.

Gubbio rummer i det hele taget mange seværdigheder for de historisk- og arkitektonisk interesserede bl.a. en hel del kirker - heriblandt kan nævnes Duomoen, Sankt Francesco-kirken, Santa Maria Nuova-kirken og mange flere.

Vil du gerne krydre ferien med byfester af forskellige karakter, er du kommet til det rette sted, da Gubbio er vært for indtil flere fester, festivaler og events af forskellig karakter året rundt. Særligt den store religiøs folkefest, Festa dei Ceri, i maj er som regel et stort tilløbsstykke. Til jul arrangeres VERDENS største juletræ med lys op af Mount Ingino's skråninger – træet som er optaget i Guinness' rekordbog er så stort, at det nemt kan ses det fra luften fra 7. december til 6. januar.

Kort over Gubbio

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien. 

Vil du gerne bo i middelalderbyen Gubbio, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger ved at bruge søgemaskinen ovenfor. Her finder du alle former for indkvartering. Skal du for eksempel på ferie med storfamilien eller en anden større gruppe, kan det være en oplagt chance for at leje en stor villa i Italien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien. 

Transport

Der er gode muligheder for at flyve fra Danmark til Italien. Den nærmeste lufthavn til Gubbio er Perugia Lufthavn og dernæst lufthavnene ved Ancona  og Rom. Der er således normalt gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding undervejs.

Der er ingen togforbindelse til Gubbio. Nærmeste togstation ligger ved Fossato di Vico godt 20 km mod sydøst. Det kan derfor kræve lidt ekstra planlægning at komme hertil med offentlig transport. Der er dog busforbindelser fra stationen og fra for eksempel Perugia.  

Vil du gerne slippe for at skulle fordybe dig i køreplaner, er billeje naturligvis også en oplagt mulighed for at komme nemt til og fra lufthavnen. En bil giver dig desuden større frihed til at udforske regionens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Sammenlign priser på billeje i Italien

Vil du køre fra Danmark til Gubbio, har du en tur på omkring 1900 km for dig. Med en overnatning undervejs kan dette være en god chance for også at opleve nogle flotte dele af Europa på vejen sydpå.

Restauranter og shopping

Byen er kendt for sin hvide trøffelsauce, som ledsager alle former for pasta. Den og mange andre lækre, autentiske retter kan du nyde på byens hyggelige restauranter, som generelt har et højt niveau med respekt for den lokale gastronomi.

Gubbio holder fast i mange traditioner fra byens tidligere folkeslag og har såleds også stadig stor omsætning fra byens traditionelle håndværk som keramik, strengeinstrumenter og restauration af antikke møbler. På en gåtur i den gamle bydel vil du således passere adskillige butikker, hvor du kan købe et unikt souvenir med hjem.

Udflugter

Er det ikke nok for dig at smage det endelige produkt på restauranterne, kan du også selv tage på trøffeljagt med lokale guider og deres hunde i trøffeldalene nær byen.

Området rummer i det hele taget mange interessante udflugtsmål i form af både natur og kultur. En tur til for eksempel Perugia eller Urbino kan således varmt anbefales. Ligesom i Gubbio venter der dig stemningsfulde, smalle gader mellem gamle bygninger, smukke pladser og historiske seværdigheder. Er det naturoplevelser, du søger? Så vil vi foreslå dig at tage på vandretur i Nationalparken Monti Sibillini, som ligger i fornuftig afstand for en dagsudflugt. Her er afmærkede ruter i forskellige længder og sværhedsgrader, som byder på masser af fantastiske panoramaudsigter over området. 

Ønsker du at udforske området seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores  samarbejdspartnere et væld af velorganiseret udflugter i Umbrien, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Lokale links

Få mere inspiration til din ferie og få gode tips og råd hos det lokale turistkontor - du finder byens officielle hjemmeside her

 Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gubbio

Hvad siger gæsterne i Gubbio?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser