Rejser til Montefalco

Umbriens balkon

Montefalco er også kendt som "Umbriens balkon", da der takket være beliggenheden på en bakketop midt i dalen er en fantastisk udsigt fra den idylliske by.

Indtil for kort tid siden var Montefalco i Umbrien ganske ukendt. Den var kun én blandt mange små søde umbriske byer, og selvom store forfattere som Hermann Hesse og Gabriele d'Annunzio allerede i 1900-tallets begyndelse lovpriste byen, så forblev den en overset lille by for langt de fleste.

Kort over Montefalco

Kortet herunder kan du klikke på og få et bedre overblik over byen samt placeringen af de hoteller og ferieboliger, vi tilbyder i Montefalco og resten af området i denne del af Umbrien. 

Udsigt fra byen

Der er ellers en fantastisk udsigt fra byen, man ser på klare dage helt til Spello, Assisi, Trevi, Spoleto og så naturligvis landskabet omkring den, der hører til noget af det smukkeste i Umbrien. Du finder byen nok bedste udsigt ved Largo Sesto Properzio foran Porta della Rocca.

Fremragende vin

Når man står heroppe, kan man let komme til at tænke på Montalcino, og det er da også en nærliggende sammenligning, for hvor mange ville i dag kende nogen af de to små byer, hvis det ikke var for den fremragende vin, der dyrkes på skråningerne omkring dem? Sagrantino di Montefalco er dog kommet langt senere end Brunello di Montalcino, hvilket både afspejles i antallet af producenten, kendskabet til vinen og prisen. Det kan i højeste grad anbefales at prøve denne specielle vin til en passende ret, men husk at drikke den til solid mad, for dens høje indhold af garvesyre har godt af noget til. Det er slet ikke en så let vin at holde af som Brunello, for den har stor personlighed. En passende begyndelse vil ofte være "lillebroderen", der hedder Rosso di Montefalco.

Smag vinen her

Hvorom alting er, så er Montefalco fuld af restauranter, vinbarer og caféer, hvor man har rig mulighed for at smage de dejlige dråber. Ja, og det er natuligvis oplagt at besøge de mange vingårde som alle tilbyder vinsmagning, ligesom du naturligvis kan købe vin direkte hos producenterne.Vi har skrevet en artikel om vingårdsferie i Italien, her kan du læse om vinområder og se udvalgte vingårde du kan bo på i din ferie. Find den rigtige feriebolig eller hotel i Montefalco

Hos Escapeaway Rejser har vi gjort det nemt for dig at finde de ferieboliger i Italien, hvor du har de bedste muligheder for at få en vellykket, oplevelsesrig ferie. I vores udvalg der blandt andet rummer en bred vifte af hoteller, ferielejligheder, villaer osv. i Umbrien, findes kun håndplukkede ferieboliger. 

Vil du se, hvilke muligheder der er for at blive indlogeret i Montefalco? Så skal du bare angive dine feriedatoer i søgemaskinen øverst her på siden. Du kan dernæst læse mere om de forskellige ferieboliger i beskrivelserne. Har du spørgsmål, som du ikke finder svar på der, er du velkommen til at kontakte os.

>> Find ferieboliger i Umbrien her

Lufthavne og transport

Vil du gerne slippe for den lange køretur ned gennem Europa, er der gode muligheder for at flyve til det centrale Italien. Skal du bo i er Perugia Lufthavn nærmeste mulighed. Denne lufthavne benyttes blandt andet af Ryanair, men der er dog i skrivende stund ingen direkte ruter hertil fra Danmark. Det vil derfor kræve en mellemlanding at komme til denne lufthavn. 

Du kan eventuelt også vælge at flyve til Rom, hvortil der er gode forbindelser fra Danmark. Det tager knap et par timer at køre fra den italiensk hovedstad til Montefalco. Det er også muligt at komme til og fra byen med offentlig transport, men du skal så være indstillet på at bruge betydeligt mere tid. Derfor kan vi anbefale, at du bestiller billeje i Italien hjemmefra

Udflugter

Du bor i et rigtigt smørhul i forhold til interessante udflugtsmål. Charmerende byer som Perugia, Assisi, Todi og Spoleto lokker således med spændende kulturelle oplevelser, lækker gastronomi og rolig middelalderatmosfære i smalle, rustikke gader. 

Montefalco ligger også godt, hvis du ønsker at komme ud i naturen. Der er for eksempel gode muligheder for at tage på flotte vandreture i den naturskønne Nationalpark Monti Sibillini, som er inden for forholdvis kort køreafstand. Et andet oplagt mål for en dagstur er Frasassi Grotterne tæt på Fabriano, der anses for at være nogle af Europas mest spetakulære. 

Lokale links

Officiel hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montefalco

Hvad siger gæsterne i Montefalco?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser