Rejser til Orvieto

En by du ikke må misse på din rejse i smukke Umbrien er Orvieto. Byens perfekte beliggenhed i harmoni med den frodige natur er hele rejsen værd. Nyd godt af den historiske bymidte og en lokal vin, så bliver det heller ikke meget bedre. Book din rejse til Orvieto med Escapeaway i dag!

Orvieto har en unik beliggenhed på toppen af en stejl, vulkansk tufklippe. Når du nærmer dig byen, vil du nemt forstå, hvorfor befolkningen følte sig trygge her i middelalderen, selv uden høje bymure. Den naturlige fæstning som den stejle klippe udgør, gjorde byen meget svært indtagelig og gav byen lange perioder med stabil udvikling. Derfor kan du i dag i Orvieto opleve en by med talrige spor efter de forskellige folkeslag og kulturer, som har levet her siden etruskere etablerede en by her i det 9. århundrede f.Kr. 

Byen mest iøjefaldende bygningsværk er domkirken fra år 1600, som hører til blandt de smukkeste af sin slags i Italien. Det var Pave Urban 4., som i 1290 beordrede dens opførsel, men det tog dog 300 år at bygge den helt færdig. Det var ventetiden værd! Bevæger du dig indenfor, kan du blandt andet se de smukke fresker, som Michelangelo eftersigende hentede inspiration fra til hans berømte værker i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet. Er du interesseret i byens historie, er det også værd at lægge vejen forbi San Giovenale kirken. Den er ganske vist ikke så storslået som domkirken, men er til gengæld byens ældste kirke. Den er således bygget i 1004 på resterne af et etruskisk tempel. 

Oplev det skønne Umbrien med Escapeaway og bestil en rejse til Orvito eller et af de mange andre rejsemål i regionen. Rejser du med Escapeaway til Umrien eller en af de andre destinationer i Italien bor du altid på håndplukkede hoteller eller ferieboliger på din rejse. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt vore hoteller i Orvieto - kun med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til fx. Rom med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

Det underjordiske Orvieto

Det er ikke kun oppe på klippen, at du finder spændende historiske seværdigheder i Orvieto. Nede i klippen, hvis flade top er tæt bebygget, findes således en labyrint af udgravninger. På en guidet tur, Città Sotterranea, kan du selv komme ned og se nogle af de omkring 1200 kamre, 40 brønde og utallige gange, man ind til videre har fundet. 

Du kan med andre ord nemt bruge adskillige dage på at udforske de talrige historiske seværdigheder i byen, men din ferie i Orvieto kan også byde på mange andre oplevelser. Du bør ligeledes afsætte rigeligt med tid til bare at slentre rundt i de smalle, snørklede gader for at nyde stemningen samt ikke mindst udforske det gode udvalg af restauranter, vinbarer og butikker, for eksempel på den hyggelige gågade Via Duomo, der summer af liv. 

Det er i det hele taget lettest at komme omkring i byen til fods. Der er dog både busser og taxier, hvis du har brug for det. Det er også muligt at køre bil i store dele af byen, men på grund af de smalle gader og begrænsede parkeringsmuligheder, er dette ikke den mest oplagte løsning.

Udflugter fra Orvieto

En bil kan til gengæld være god at have, hvis du nogle af dagene vil bruge Orvieto som udgangspunkt for udflugter til nogle af de andre fascinerende byer og attraktioner i området. Det kan for eksempel anbefales at køre en tur ned til den døende by Civita di Bagnoregio, som ligeledes ligger oppe på en klippetop. I modsætning til Orvieto var skæbnen dog anderledes hård ved denne by, som i løbet af middelalderen blev ramt af en række jordskælv. Mange flyttede derefter i sikkerhed i Orvieto og fraflytningen blev aldrig vendt. I dag er der kun nogle ganske få fastboende familier tilbage i byen, og kontrasten i forhold til Orvieto er slående. Ikke desto mindre fremstår denne rustikke klippelandsby yderst charmerende trods dens lidt triste skæbne.

Fortsætter du lidt længere sydpå fra Orvieto, kan du besøge den flotte skulpturpark Parco dei Mostri, Monsterparken, som nok skal sætte både de voksnes og børnenes fantasi i fuld sving. Her er gode muligheder for at lave en familie-picnic.

>> Læs også om rejser til Monteleone di Orvieto
>> Kombinér med ophold på et Agriturismo i Umbrien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Orvieto