Rejser til Perugia

Kosmopolitisk centrum hvor du også vil føle dig hjemme. Prøv en rejse til Perugia og oplev en by med kultur og atmosfære på ethvert gadehjørne.

Hos Escapeaway kan du nu booke rejser til Perugia som pakkerejse "med det hele". Vi sørger for flybillet, lejebil i lufthavnen og naturligvis vores kendte, håndplukkede ferieboliger. Brug søgefunktionen - så er du allerede næsten på vej.

Her finder du en fantastisk by med så meget kulturliv, festivaler, smukke områder, spisesteder, værksteder, botaniske haver alt sammen i en velbevaret middelalderby. Du kan gå på opdagelse for så at slappe af på en af de mange pladser i en skøn atmosfære.

Levende kulturby

Perugia er hovedbyen i regionen Umbria med rødder der går 2200 år tilbage. Byen har i, ja, over tusinde år været et kulturelt centrum for ikke bare Italien men for Europa. Her findes også flere universiteter og et af dem er udelukkende for udenlandske studerende. Alle studieretninger er repræsenteret fra kunst og arkitektur, videnskab og botanik, musik og medie/journalistik til gastronomi og alt sammen kan efterleves, prøves og beundres i selvsamme by også af dig.

Plads til begejstring

Byen har opnået en velfungerende trafikbegrænsning af det historiske centrum ved at skabe store parkerings muligheder længere ude og bygge en minimetro, en svævebane der bringer dig til og fra centrum. Udover de smukke historiske senarier du kan vandre igennem, så finder du her i Perugia ikke mindre en 8 parker hvoraf en er botanisk have med 2300 plantearter og 4000 buske og træarter. En anden er en middelalderhave hvor planter og metoder er som fra den tid.

Musik, Håndværk og Festivaler

Her finder du også hyggelige gader med mange butikker og markedspladser men mest interessant er måske at besøge de mange levende værksteder der spænder over ikke mindre en 13 håndværkstyper. Liv i byen kommer du heller ikke til mangle da Perugia har rigtig mange festivaler året rundt. I juli måned har du f.ek. en Jazz Festival som spreder musik i gader og lokaler. I oktober finder Eurochocolate Festivalen sted her, en af Europas førende chokolade festivaler. Perugia er storproducent af chokolade hvoraf Perugina står som det største eksporterende firma, måske har du hørt om Baci. International Journalism Festival finder sted i April og om efteråret kan du gå på gastronomisk opdagelse i produkter fra skoven som kastanjer, trøffler, svampe, og honning for at nævne nogle.

Fra Etruskerne til nutiden

Byen, der hæver sig op over et billedrigt umbrisk landskab, er et centrum fuld af kunst og arkitektur, der er smukt og harmonisk vævet sammen af flere tusinde års historie. F.eks. er der i hjertet af byen Piazza IV Novembre med den karakteristiske Fontana Maggiore fra det 13. årh., Duomo som er blevet til over nihundrede år. Følger man byens brede gågade Corso Vannucci ned til Piazza Italia finder man en ubeskrivelig udsigt over det fantastisk smukke landskab. Rundt omkring det historiske centrum finder man fortsat bygningslevn fra den etruskiske bymur og dennes imponerende byporte. Byen byder på alt fra Etruskerne til nutidens Italien, et spænd på over 3000 år.

Mere information til din rejse til Perugia

Perugia er hovedstad i regionen Umbrien i den centrale del af Italien. Med sine omkring 170.000 indbyggere er det den største by i regionen. Byen var én af hovedbyerne i den berømte etruskiske kultur, der dominerede store dele af Norditalien fra jernalderen indtil den keltiske og senere den romerske kultur opslugte den. Den er også kendt som et kunstnerisk, kulturelt og uddannelsesmæssigt centrum med et stort og gammelt universitet, grundlagt i 1308 og med mere end 35.000 studerende, og en række årlige kultur-begivenheder, såsom den internationalt ankerkendte Umbrien jazz-festival, der afholdes i juli. 

Byen er også kendt for dens mange grønne arealer, der blandt andet inkluderer hele 8 parker, hvoraf en af dem er en botanisk have med 2300 plantearter og 4000 buske og træarter, mens en anden af byens berømte parker er en historisk have, hvor planterne dyrkes efter middelalderlige principper og udgøres af plantearter, der var almindelige på den tid.  

Et andet af byens varemærker er de store gastronomiske traditioner, råvarer og specialiteter, hvoraf de mest kendte er kastanjer, trøfler, svampe, honning og chokolade. Sidstnævnte har givet anledning til én af Europas førende chokoladefestivaler, Eurochocolate Festivalen, som finder sted i oktober. 

Blandt byen største seværdigheder er Palazzo dei Priori, der betragtes som én af Italiens fineste historiske bygninger. Paladset er bygget i årene mellem 1293 og 1443 i en smuk gotisk stil. Indvendigt rummer bygningen en række smukke sale, herunder Sala dell' Udienza i Collegio del Cambio, som er en af de bedst bevarede sale fra 1400-tallet i Italien. De storslåede væg- og loftsmalerier er af den berømte maler - og bysbarnet - Perugino og muligvis endda af en endnu mere berømt maler; hans tidligere studerende Raffael.

På tredje sal af bygningen finder du en anden af byens store seværdigheder, nemlig kunstmuseet Galleria Nazionale dell'Umbria. Her kan du se en række mesterværker fra den umbriske malerskole, der kulminerede i 1400-tallet, herunder værker af Perugino, Pintoricchio, Francesco di Giorgio Martini,  Beato Angelico og Piero della Francesca.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Perugia