Rejser til San Feliciano

Charmerende fiskerby ved Trasimenersøen

På Trasimenersøens østlige breder i regionen Umbrien ligger den lille gamle fiskerby San Feliciano. I byen findes enkelte spisesteder, fine bademuligheder og smukke scenarier.

Man kan bl.a. sidde på den dejlige strand og nyde udsigten over Trasimenersøen og dens øer. 

Hvert år - sidste uge i juli - afholdes Festa del Giacchio, hvor man hylder den gamle fiskerteknik, hvor man i bedste lasso-stil ved håndkraft kaster et kegleformet fiskenet ud i søen fra mindre både - en antik fiskemåde, der kan dateres helt tilbage til etruskernes tid. Man ophørte med at benytte denne fisketeknik på Trasimenersøen i 1950'erne, men den holdes stadig i live i denne uge, hvor man kan beundre dette gamle erhverv og teknik. Er du her på andre tider af året, kan du besøge Museo della Pesca, hvor fiskeriets historie fortælles.

Udflugtsmulighederne fra San Feliciano er mange. Både Perugia og Assisi er inden for nem rækkevidde og det samme gælder Polvese - en af søens øer.

Kort over San Feliciano

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik over byen og et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.Hotel eller ferielejlighed i San Feliciano

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du finde hundredvis af ferieboliger i Italien - heriblandt en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Umbrien.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring San Feliciano i din ferieperiode. Her finder du alle typer indkvartering med uddybende beskrivelser af hver bolig. 

Oversigten inkluderer ikke kun boliger inde i selve byen, men også i nærområdet. Det er en god mulighed for at blive inspireret til ferieformer, du måske ikke havde tænkt på selv. Det kunne for eksempel være en ferie på et agriturismo i Umbrien, hvor du ofte bor lidt ude på landet i fredelige omgivelser og kan komme helt tæt på det ægte Italien.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Vil du ikke køre de omkring 1900 km til San Feliciano fra Danmark, er der flere af Italiens internationale lufthavne inden for rækkevidde. Nærmst er Perugia Lufthavn som primært betjenes af Ryanair. Du kan dog også vælge at flyve til for eksempel Firenze Lufthavn eller Rom. Med disse lufthavne medregnet er der normalt adskillige forbindelser at vælge mellem fra Danmark. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at tjekke udvalget af flyruter på dine rejsedatoer og ikke mindst priser.

Der er ca. 7 km fra San Feliciano til togstationen Magione. Herfra er der blandt andet forbindelse til Rom (med skifte undervejs) og Firenze. Det sidste stykke fra stationen til San Feliciano må du med taxi eller eventuelt bus. Vil du gerne hurtigere frem til din feriebolig, kan du med fordel leje en bil i lufthavnen (bør bestilles hjemmefra). Med en lejebil til rådighed i ferien har du desuden mere frihed til at udforske områdets seværdigheder i dit eget tempo. 

Udflugter og seværdigheder

Du kan bruge det meste af ferien på bare at nyde naturen og byerne omkring Trasimenosøen, men også flere af Umbriens mest interessante byer er oplagt mål for udflugter.

Tag for eksempel en tur til regionshovedstaden Perugia, som udover kulturhistoriske seværdigheder har et rigt forretningsliv, adskillige parker og mange gode spisesteder. Byen er et universitetsby med et deraf følgende livligt natteliv, men har også meget at byde på for dig, som kommer om dagen. Besøg for eksempel Museo Archeologico Nazionale dell'Umbria for at studere regionens spændende fortid eller Umbriens største kunstgalleri Galleria Nazionale dell'Umbria, der ligger i Perugias mest markante bygning, Palazzo dei Priori, i hjertet af byen.

Der ligger derudover et væld af hyggelige middelalderbyer inden for relativ kort rækkevidde. Ligeledes kan du også lave en dagsudlfugt til Val d’Orcia i Toscana, som byder på de så berømte, smukke landskaber med bølgende bakker, cypresser og talrige vin- og kornmarker.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Feliciano