Rejser til San Venanzo

Fredelig landsby tæt ved Umbriens seværdigheder

Man kan virkelig se at man er i Italiens grønne hjerte, nemlig regionen Umbrien, når man befinder sig i San Venanzo.

Her er der nemlig meget grønt og frodigt her på Monte Peglias bjergskråninger. Byens beliggenhed på en bakke betyder desuden, at man ofte kan nyde en behaglige brise på sommerens varmeste dage, når det kan blive meget hedt længere nede i dalen.

Byens oprindelse kan spores helt tilbage til den Etruskiske civilisation, men de ældste bygningsværker i byen i dag stammer dog fra middelalderen. Der er ganske vist ikke tale om, at du længere møder en meget rutik landsby med brostensbelagte, smalle stræder. Til gengæld bor du i en lille by, som ikke er præget af turisme, som andre mere kendte byer i regionen kan være. I stedet kan du her nyde en ferie med afslappet stemning og opleve ægte italiensk hverdagsliv. 

Kort over San Venanzo

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik over byen og et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Frodigt område

Byen San Venanzo er bygget på tidligere vulkansk land, hvilket kan forklare områdets frodighed. Områdets mest besøgte steder er Ospedaletto (800 meter over havets overflade), der bestemt er et besøg værd for naturelskere og som hvert år i slutningen af oktober afholder en kastanjehøstfest, som tiltrækker mange lokale og turister. San Venanzo ligger kun ca. 30 km sydvest for Perugia - Umbriens ”hovedstad”.

Sommerfestival

Besøger man byen om sommeren kan man være heldig at ramle ind i den årlige sommerfestival i juli, hvor man finder indtil flere boder og stande med lokale produkter, musikalske indslag og mulighed for at smage på de typiske egnsretter.Hotel eller ferielejlighed i San Venanzo

Vores lokalkendte rejsekonsulenter har håndplukket hundredvis af ferieboliger over hele Italien - heriblandt en bred vifte hoteller, ferielejligheder og villaer i Umbrien.

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over mulighederne i og omkring San Venanzo. Det er den nemmeste måde at finde den helt rigtige feriebolig til dig, jer og børnene.

Måske støder du også på betegnelsen 'Agriturismo' i oversigten. Der er her ofte tale om et gammelt landsted, hvor der stadig foregår en vis fødevareproduktion - for eksempel oliven eller vin. Mange af stederne er der så indrettet nogle  ferielejligheder i en del af ejendommen, som giver en unik mulighed for at bo i fredelige, landlige omgivelser helt tæt på lokalbefolkningen og opleve det ægte Italien. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i området, er du meget velkommen til at ringe. Vi sidder klar med anbefalinger og gode råd tilpasset dine ferieønsker.

Lufthavne og lokal transport

Tager du på en kør-selv ferie til Italien i egen bil, kan du opleve skiftet i de imponerende landskabet på vejen ned gennem Europa og kan stoppe ved interessante seværdigheder undervejs. Vil du hellere hurtigt frem til din feriebolig i San Venanzo, er der dog også gode muligheder for at flyve. 

Nærmeste lufthavn ligger ved Perugia. Dette er ikke en stor lufthavn og er mest kendt på grund af Ryanair, som i skrivende stund har en bred vifte af ruter herfra - dog ingen direkte forbindelse til Danmark. Inden for rækkevidde af San Venanzo er dog blandt andet også lufthavnene omkring den italienske hovedstad som for eksempel Rom Fiumicino Lufthavn , der er landets største. Her finder du et væld af flyselskaber som Air France, British Airways, SAS, Norwegian, Ryanair og easyJet.

Brug søgemaskinen lige her hos Escapeaway Rejser til at finde de bedste flyforbindelser til Italien og priser fra de alle de forskellige flyselskaber. 

Der kører tog fra Rom til Orvieto, hvorfra der er busforbindelse det sidste stykke til San Venanzo. Som regel kan man dog køre samme tur i bil på den halve tid, og derfor vælger mange da også at leje en bil i lufthavnen. Med en lejebil til rådighed i ferien har man desuden en langt højere grad af frihed til at udforske regionens seværdigheder i sit helt eget tempo. 

Restauranter og shopping

Trods byens beskedne størrelse findes her blandt andet et par restauranter, minimarked, apotek, tankstation, slagter og bager. 

Nærmeste lidt større by, hvor du finder supermarkeder og flere spisesteder er Marsciano 10 minutters kørsel væk. 

Udflugter og seværdigheder

Vil du lære om områdets vulkanske fortid, kan et besøg på 'Parco e Museo Vulcanologico di San Venenzo' anbefales. Det lille museum har forskellige interessante genstande som den en meget sjælden type lavesten, venanzite, og forstenede dinosauræg (fra Kina).

San Venanzo er dog ikke mindst en god base, hvis du vil bruge ferien på at udforske nogle af de charmerende og velbevarede middelalderbyer, der er så mange af i dettte område. Inden for en times kørsel ligger for eksempel Orvieto, Assisi, Perugia, og Todi. Der er derfor kulturelle og historiske seværdigheder nok til mange spændende udflugter, hvor du naturligvis også får rig mulighed for at stifte bekendskab med Umbriens anerkendte gastronomi i form af lækre egnsretter og dejlige vine.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Venanzo