Rejser til Sellano

På ferie i det rustikke Italien

Den lille by Sellano i Valle del Vigi (Vigi-flodens dal) ligger 640 meter over havets overflade og har ca. 2000 indbyggere.

Byen blev grundlagt af romerne i år 84 f.kr. og havde i Middelalderen en vigtig geografisk position. Sellano ligger i et område, der langt tilbage i historien har været påvirket af jordskælv. På grund af nye jordskælv de senere år, er hovedparten af byens mest værdigfulde kunstværker er blevet flyttet i sikkerhed på andre museer og kirker, men man kan dog stadig se værker af mindre kendte kunstnere i for eksempel den restaureret kirken. 

Naturen i højsædet

Man skal da heller ikke lade sig helt afskrække af byens fortid med jordskælv, blot være opmærksom på det. Sellano er stadig en interessant og køn lille by at besøge på en ferie i Umbrien. I dag er byens beliggenhed og område desuden ideelt for de, der ønsker at feriere i det af turister forholdsvis ukendte Umbrien, hvor naturen skal være i højsædet.

Kort over Sellano

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Sellano

 Escapeaway Rejser tilbyder dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien. Blandt disse er en bred vifte omhyggeligt udvalgte hoteller, ferielejligheder og villaer i Umbrien. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Sellano. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 
 
Kigger du efter ferieboliger i Sellano, fordi du ønsker en ferie i den fredfyldte stilhed ude på landet? Så kan vi også varmt anbefale dig, at kigge efter et agriturismo i Umbrien. Dette er en ideel ferieform for både familier og par, som ønsker at nyde livet og hinandens selskab uden unødige forstyrrelser. Her vil I helt automatisk slippe fri fra hverdagens stress og lære igen at leve i nuet.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Sellano, er Perugia lufthavn nærmest, som primært er interessant på grund af Ryanairs tilstedeværelse. Men inden for rækkevidde er desuden lufthavnene ved Rom. Samlet set er der derfor normalt gode muligheder for at finde en passende flyforbindelse hertil fra Danmark. 

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser har vi gjort det nemt for dig at søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med alle flyselskaber. 

Basale indkøbsmuligheder

I byen findes en restaurant og basale indkøbsmuligheder som bager, grønthandler, osv.. Bil anser vi for at være nødvendig, hvis man vil holde ferie her.

Udflugter

Når du bor i eller ved Sellano, har du masser af skøn natur inden for kort rækkevidde, men det vender vi tilbage til lige om lidt. For i dette område kan du også bruge mange udflugter på at udforske små charmerende middelalderbyer som Norcia og Spoleto, der er indbegrebet af det rustikke Italien med spændende historie, smalle brostensbelagte gader med talrige gode restauranter, hvor du kan fordybe dig i regionens anerkendte gastronomi. 

Nu til naturen: Husk at pakke et par solide vandresko til ferien. Du bor således ikke langt fra nationalparken Monti Sibillini, der indbyder til vandring af velafmærkede ruter i forskellige sværdhedsgrader med flotte panorama udsigter undervejs.

Længere mod syd ligger Gran Sasso Nationalparken, som ligeledes byder på masser af uspoleret natur og storslåede landskaber.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Hjemmeside for den nærmeste nationalpark : www.sibillini.net

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sellano