Rejser til Spoleto

Det kan være svært at vælge mellem udflugtsmål på en rejse til Italiens grønne hjerte Umbrien. Den lille by Spoleto er lille men byder på et charmerende centrum hvor du får det ægte Italien helt ind under huden. Book en rejse til Spoleto i dag og oplev den lokale stemning.

Den antikke umbriske perle Spoleto er en forholdsvis lille, men charmerende og smuk by, der emmer af Italiens og Umbriens rige fortid. Dens betydning under romertiden er stadig synlig i ruinerne af byens gamle romerske amfiteater, som dets borgere plejede at frekventere. I dag nøjes romerne - for de flestes vedkommende - med at komme til Spoleto om sommeren for at holde en afslappende ferie eller for at deltage i en af byens kendte sommerfestivaler, herunder især den internationalt berømte musikfestival Festivale dei Due Mondi.

Foruden sine historiske seværdigheder, sine musikfestivaler og sin charmerende umbriske stemning byder byen på rig lokal gastronomi, et behageligt klima det meste af året rundt og en perfekt base for udflugter i det smukke umbriske landskab og til andre interessante og historisk rige byer i Umbrien.

Ved foden af Appenninerne

Byen ligger ved foden af den berømte italienske bjergkæde Appenninerne i provinsen Perugia i den sydøstlige del af Umbrien, omkring 126 kilometer nord for den italienske hovedstad Rom. Den har omkring 38.000 indbyggere. 

Byen består af en gammel og ny bydel, hvoraf den nye bydel har en jernbanestation, hvorfra der er forbindelse til provinshovedstaden Perugia mod nord og storbyen Rom mod syd. Den gamle bydel er omkranset af en bymur, inden for hvilken der ligger små hyggelige gader og gyder, hvor du kan slentre rundt og indsuge den gamle umbriske atmosfære.

Seværdigheder

Romerske teatre

Blandt byens største seværdigheder er det romerske teater, der er stort set genopbygget, men hvis plads nu er optaget af den tidligere kirke St. Agatha, der for tiden huser det nationale arkæologiske museum, samt det romerske amfiteater fra det 2. århundrede, der blev forvandlet til en fæstning af Totila i år 545, mens det i middelalderen blev brugt til at huse butikker. I amfiteatrets canvea blev kirken San Gregorio Minore senere bygget.

Antikke broer

Du kan også opleve de to broer; den romerske Ponte Sanguinario (der betyder "den blodige bro"), fra det 1. århundrede f.Kr., som eftersigende fik sit navn på grund af forfølgelserne af kristne i det nærliggende amfiteater; og Ponte delle Torri, som er en akvædukt fra det 13. århundrede, der muligvis er bygget på romersk fundament.

Rocca Albornoziana

Den majestætiske fæstning, Rocca Albornoziana, der blev bygget i 1359-1370 af arkitekten Matteo Gattapone af Gubbio til kardinalen Albornoz er også et besøg værd. Fæstningen har seks robuste tårne, der oprindeligt dannede to forskellige indre rum: Cortile delle Armi, der var beregnet til tropperne, og Cortile d'onore, der var beregnet til brug for byens guvernør. Fæstningen inkluderer også værelset Camera Pinta ("Malet rum") med bemærkelsesværdige freskomalerier fra det 15. århundrede.

Efter en turbulent periode blev fæstningen omdannet til et fængsel i år 1800 og brugt dertil indtil slutningen af det 20. århundrede, hvorefter det - efter en omfattende renovering - blev genåbnet som museum i 2007.
 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Spoleto