Rejser til Todi

Oplev Umbrien fra en bakketop

Todi har opnået international berømmelse som et kulturelt turistcentrum takket være de skønne, maleriske opland og byens intakte middelalderlige arkitektur.

Hele byen er bygget op ad en bjergskråning og følger dermed bjergmassivets form. Bjergskråningen blev bosat allerede i den etruskiske-umbriske periode.

Todi hører ikke til de byer, der nævnes først, når talen falder på Umbrien. Men det burde den gøre! I al fald for dem, som sætter storslåede historiske rammer, en malerisk beliggenhed og spændende bygninger fra Middelalderen højt.

Kort over Todi

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik over byen og et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi tilbyder i regionen Umbrien.

Fordums udseende

Byens beliggenhed på toppen af en bakke har sat en naturlig begrænsning på udvidelsen de sidste mange århundreder, og den har i det hele taget i stort omfang bevaret fordums udseende.

De gamle bymure står endnu mange steder, og byens hjerte i området omkring Piazza del Popolo er så smukt og uspolert, at det har været brugt som kulisser til utallige film gennem årtierne, blandt andet Cleopatra, altså den rigitige, den med Richard Burton og Elizabeth Taylor. Men Italiens gennem tiderne vigtigste filmstudier, Cinecittà, ligger jo heller ikke så forfærdelig langt væk.Hotel eller ferielejlighed i Todi

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Umbrien. 

En ferielejlighed i Todi er blandt andet et godt valg, hvis du ønsker selv at stå for nogle af måltiderne frem for at spise ude hver dag. Det er ofte være en mulighed for at rejse på et lidt mindre feriebudget. Mange familier vælger desuden at leje en lejlighed for at kunne hygge sig under hjemlige former.

Rejser du på ferie for at koble helt af og slipper for alle dagligdagens sure pligter som eksempelvis rengøring, er det derimod oplagt at bo på et hotel. Her bliver der taget hånd om alting, og du skal ikke bekymre dig om indkøb og tilberedning af feriens måltider. Du skal blot sætte dig til rette i restauranten  - og så slipper du for opvasken!

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Todi. Søgeresultatet er også en gode måde at finde inspiration, hvis du er på udkig efter en anderledes ferieoplevelse.
 
Hoteller og ferielejligheder er således ikke de eneste boligformer, der er at vælge mellem i Italien. Skal du for eksempel arrangere en ferie, hvor I skal flere  generationer af familien afsted sammen? Eller er I en gruppe venner, som rejser sammen? Så kan vi også varmt jer at leje en hel villa i Umbrien. Her har I masser af privatliv og kan nyde godt af pool, have, terrasse osv. uden at skulle tage hensyn til andre gæster. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i byen, er du velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vores rejsekonsulenter sidder klar med flere gode råd og anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Todi, er det umiddelbart mest oplagt at flyve til Perugia Lufthavn -Aeroporto Internazionale dell'Umbria – Perugia San Francesco d'Assisi, som ligger nærmest. Dette er ikke en stor lufthavn, men er alligevel ofte interessant for ferierejsende, da Ryanair opererer herfra. I skrivende stund har det irske lavprisselskab dog ingen direkte forbindelse hertil fra Danmark, så man skal eventuelt tage en mellemlanding i Monaco.

Inden for rækkevidde af Todi er blandt andet også lufthavnene ved Rom. Disse lufthavne betjenes af talrige flyselskaber med ruter til det meste af Europa - heriblandt Danmark. 

Uanset hvilken lufthavn du foretrækker, kan du bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser til at søge efter priser på flyrejser.

Der er busforbindelse til Todi fra blandt andet Perugia og Rom, men ofte kun få gange dagligt. Det er derfor som regel en fordel at have en bil, ikke mindst fordi det så er lettere at tage på udflugter til de mange andre interessante byer og seværdigheder i området. Normalt er det mest praktiske, at du hjemmefra bestiller billeje i Italien med afhentning i lufthavnen.

Restauranter og shopping

Der er et godt udvalg af restauranter, trattoriaer, pizzariaer og barer i byen - især i den gamle bykerne. Du befinder dig desuden i en del af Italien, hvor næsten enhver by, du møder på dine ture i området, byder på spændende kulinariske oplevelser. 

Har du lyst til en dag med shopping, er regionshovedstaden Perugia et oplagt udflugtsmål. Den ligger godt 40 km fra Todi. Særligt på gaden Corso Vannucci ligger mange små tøjbutikker. Er det traditionelt håndværk, du er på udkig efter, bør du besøge Deruta ca. 27 km mod nord. Denne by har i århundreder været kendt for sin produktion af Majolica keramik, og der ligger talrige små butikker  i gaderne med farverige udgaver i alle former og størrelser.

Udflugter og seværdigheder

Det er ikke uden grund, at der kommer mange dagsturister til Todi. Trods turismen hersker her en herlig atmosfære takket være ikke mindst de mange smukke gamle bygninger, de smalle gader og pladserne. Det store torv, Piazza del Popolo, er en af hovedattraktionerne, men du bør også lægge vejen forbi Museo e Pinacoteca di Todi, der ligger på pladsens østside. Her er en fin samling af kunstværker og andre genstande, som fortæller byens historie.

Når du holder ferie i Todi, er du derudover centralt placeret i forhold til mange af regionens mest interessante byer og seværdigheder. Det kan for eksempel anbefales at tage en tur til Spoleto, der har et rigt kulturliv. Her afholdes hver sommer en af Europas mest anerkendte festivaler for klassisk musik med koncerter og forestillinger rundt om i byen blandt andet udendørs i det romerske teater og på pladsen foran katedralen.

Vil du gerne opleve regionens seværdigheder i selskab med en kyndig guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af spændende udflugter i Umbrien, som med fordel kan reserveres online allerede før afrejsen til Italien.

Lokale links

Byens egen hjemmeside (italiensk)

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Todi

Hvad siger gæsterne i Todi?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser