Rejser til Torgiano

Middelalderbyer og storslået natur

Syd for Perugia i et malerisk landskab med vinmarker og skovområder finder du den interessante middelalderby Torgiano.

Under 10 kilometer fra keramik-byen Deruta, ligger Torgiano med ca. 5.700 indbyggere og som mest af alt er kendt for dens vine – især vinen Torgiano Rosso Riserva, der prydes af den højeste kvalitetsmærkning nemlig DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Hyldest til områdets vine

Hvert år i august mødes en række kunstnere til den årlige event ”Appuntamento con i vinarelli”, hvor kunstnerne bruger vin i stedet for vand, til at dyppe deres pensler i når de maler som en hyldest til områdets vine. Andre vil nok bare nøjes med at drikke vinen, hvilket man også har god mulighed for på byens barer og spisesteder.

Vil man fordybe sig yderligere i vin kan man besøge byens Vinmuseum - anerkendt i hele Italien - ligesom her også ligger et ganske udmærket Olivenoliemuseum.

Kort over Torgiano

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien. 

Vil du gerne holde ferie i Torgiano? Så brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over de tilgængelig ferieboliger i og omkring byen.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi også anbefale muligheden for at leje en villa i Umbrien. Det er en chance for at få pool, have osv. helt for jer selv i ferien. Drømmer du om en ferie i ægte landlig idyl, er det måske et ophold på et agriturismo, du skal overveje. Her kan du for eksempel bo omgivet af vinmarker og olivenlunde.

Har du opfølgende spørgsmål eller brug for hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du meget velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også lave en rundrejse med ophold på forskellige hoteller i løbet af ferien for på den måde at nå lidt længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne, og i det fleste tilfælde er det muligt at finde en lufthavn inden for rækkevidde af dit rejsemål. Skal du holde ferie i Torgiano, er den nærmeste Perugia lufthavn, men inden for rækkevidde er for eksempel også Rom Ciampino og Firenze
Lufthavn. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Se en oversigt over flyforbindelser til Italien

Der kører ikke tog til Torgiano, men der er tilgengæld busforbindelse til blandt andet Dertil kommer, at diverse busforbindelser og ikke mindst kystvejen gør det nemt at komme til Perugia. Ofte vælger vores rejsende dog at leje en bil til ferien.  Med en lejebil er det ikke blot nemmere at komme til og fra lufthavnen. Du har også en større frihed til at udforske seværdighederne i regionen i dit helt eget tempo. 

Det er en tur på omkring 1900 km, hvis du vil køre hertil i egen bil fra Danmark. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste, og en kør-selv ferie til Italien er en oplagt mulig for samtidig at opdage nye spændende dele af Europa på ven sydpå.

Restauranter og shopping

Du finder en god håndfuld spisesteder i selve Torgiano. Dertil kommer udvalget i nabobyerne blot få kilometer væk. Der er således rig mulighed for at stifte bekendtskab med det lokale køkken og naturligvis gode vine.

I byens supermarkeder kan du få det meste til de daglige behov. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge lokale markeder i området, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve det charmerende italienske hverdagsliv.

Udflugter fra Torgiano

Du bor blot 10 km fra charmerende Perugia, som er regionens kulturhovedstad. Den centrale, gamle bymidte anses for at være en af de smukkeste i Italien. Her kan du få lang tid til at gå med slentreture i de hyggelige gader og på pladserne.

Det er dog ikke kun i Perugia, du tydeligt kan mærke historiens vingesus. Benyt også din feriebolig i Torgiano som udgangspunkt for at besøge nogle af de mange landsbyer i området. Her findes mange små perler med velbevarede bygningsværker, indkøbsmuligheder og restauranter.

Sidst men ikke mindst har du også en god base for at nyde regionens smukke natur. Tag for eksempel på vandretur  i den nærliggende Monti Sibillini Nationalpark eller kør en tur til Trasimenosøen, som er Italiens fjerdestørste. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Torgiano

Hvad siger gæsterne i Torgiano?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser