Rejser til Trasimenosøen

Umbriens grønne hjerte

Ved Trasimenosøen kan vi tilbyde ferieboliger i byerne Moiano, San Feliciano, Sanguineto, Passignano sul Trasimeno og Villa di Magione

Sagnet fortæller at navnet Trasimeno opstod, da Prins Trasimeno rejste igennem Midtitalien, og gjorde holdt ved den smukke sø for at bade. Sønymfen Agilla så den unge, kønne prins, og besluttede at forføre ham. Prinsen blev så betaget af nymfens dejlige sang, så han falder i søvn og drukner. Søen bliver derefter opkaldt efter den kønne prins. Dette er en trist historie, men søen har stadig i dag en helt fortryllende virkning på de, der besøger den.

Kort over Trasimenosøen

Klik på kortet herunder for en oversigt over hoteller og andre ferieboliger i området omkring søen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Søen og Isola Maggiore

Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø. Den ligger i hjertet af Italien i en bakket natur, med store marker og med masser af kulturelle og historiske seværdigheder at gå på opdagelse i.

Området omkring søen har altid været beboet, og år 217 f.Kr. udspillede der sig i søen et stort slag mellem Hannibals styrker og de romerske styrker, tilhørende Gaio Flamino.

Franciskanerordenes grundlægger, og Italiens skytsengel Den hellige Frans af Assisi, trak sig i 1200-tallet tilbage til en af søens øer, Isola Maggiore, for at meditere. Idag kan man stadig finde den grotte hvor han sad og mediterede, samt en statue opført til minde om Frans' tid på øen. Der findes til og med en sten nede ved strandkanten, hvor det siges at Frans har sat sit håndaftryk. På toppen af Isola Maggiore er der en kirke tilegnet Ærkeenglen Mikael. Vejen derop er meget smuk, og udsigten over søen er vidunderlig.

Søens andre øer

I søen er der tre øer: Isola Maggiore (Den Store Ø), Isola Minore (Den Mindre Ø) og La Polvese. Kun Isola Maggiore er beboet, og har i dag omkring 100 indbyggere. Isola Polvese er den mest berømte af øerne (og den største, selvom man kan blive snydt til at tro noget andet grundet Isola Maggiores navn), og har en ældgammel historie tilbage til år 900. Her findes der er en kombination af gamle klostre og kirker, skove og dejlige badestrande. Øen er på ca. 70 hektar. Fra San Feliciano kan man sejle til Isola Polvese.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien regionen. 

Vil du gerne bo ved Trasimenosøen, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i området ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa i Umbrien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i regionen. 

Transport

Vil du flyve til Trasimenosøe , er Perugia lufthavn mod vest den nærmeste. Herfra er der omkring en halv times kørsel til søen. Ryanair har adskillige ruter fra denne lufthavn til en bred vifte af destinationer i resten af Europa. Der er derfor ofte gode muligheder for at finde billige flybilletter til Perguia fra Danmark - eventuelt med en mellemlanding. Indenfor rækkevidde er dog også blandt andet Firenze Lufthavn med endnu flere flyforbindelser.

Der kører tog til nogle af byerne omkring søen som for eksempel Castiglione del Lago, Magione og Torricella. Dertil kommer diverse busforbindelser og naturligvis mulighed for at komme omkring i bil. Med en lejebil er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske seværdigheder og landsbyer omkring søen i dit helt eget tempo. 

Det er en tur på omkring 1900 km, hvis du vil køre til Trasimenosøen fra Danmark. Med en overnatning undervejs er dette ikke en uoverkommelig afstand - eventuelt med en overnatning undervej. En kør-selv ferie til Italien kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

 

Udflugter

For at komme ud på øerne kan man tage en turistbåd som afgår relativt ofte fra Passignano sul Trasimeno eller fra Castiglione del Lago. Den eneste ø i Trasimenosøen som man ikke kan besøge er Isola Minore, som er privatejet.

Selvom du nemt kan bruge meget af ferien bare på at nyde de smukke omgivelser og udforske søen, er der også gode muligheder for at tage på spændende udflugter i resten af regionen. Trasimenosøen ligger således ca. 50 km. fra Umbriens regionshovedstad Perugia og ca. 25 km fra Cortona i Toscana. Du kan for eksempel også let tage tog fra Passignano sul Trasimeno til Firenze. 

Kører du en tur til Val d'Orcia, kan du opleve et af klassiske eksempler på toskanske landskaber med bløde bakker med cypresser, vin- og kornmarker og smukke vandløb. 

Ønsker du at udforske områdets seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af interessante udflugter i Umbrien, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller ved Trasimenosøen

Populære hoteller ved Trasimenosøen

Italien, Umbrien, Corciano
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Corciano
9,1
Fabelagtigt
331 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Afstand til centrum: ca. 8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Umbrien, Fortignano
9,3
Fabelagtigt
554 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Et af mine absolut favoritsteder i Italien er nok Trasimenosøen i Umbrien.

Den første gang jeg var der, var i maj for nogle år siden. Jeg havde knapt nok hørt tale om søen, selvom jeg på det tidspunkt boede i Firenze ikke langt derfra. Men en dag tog jeg sammen med 2 veninder derhen og blev meget fascineret af søen, dels på grund af stedets gamle historie, blandt andet slaget i 217 f.Kr., hvor Hanibal ved Trasimenersøen slog romerne, og dels på grund af det smukke vejr vi havde den dag. Himlen havde en klar blå farve med små hvide lammeskyer, og der var ikke særlig mange mennesker ved søen, så det føltes næsten som om vi havde stedet for os selv.

Vi besluttede os i løbet af dagen, for at sejle over til en af de tre små øer – Isola Maggiore. Øen er stadig beboet af hele 35 indbyggere. Her kan man med udgangspunkt i øens lille by, gå hele vejen rundt om øen og opleve dens varierede landskab.

Orker man det, det er en ret stejl vej, kan man tage en tur op til det bjerg, som øen primært består af. Her ligger kirken San Michele Archangelo og heroppe fra har man en fantastisk udsigt over øen og fastlandet, så en pause på en af bænkene udenfor kirken kan jeg varmt anbefale.

I den lille by finder man mange pæne, ældre huse, i hvilke der ligger nogle restauranter og cafeer, så man kan nå at få stillet sulten inden man tager tilbage til fastlandet.

Man kan godt bade i Trasimenosøen og da Umbrien er en region uden nogen kyststrækning, er søen et dejligt sted at lade sig afkøle i de varme måneder, hvis man ikke ønsker at ligge ved en pool hele dagen.

Katarina Sohrabi, Escapeaway

Hvad siger gæsterne ved Trasimenosøen?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser