Antica Dimora alla Rocca

Officiel kategori

Escapeaways kategori

8,7
Meget godt
193 anmeldelser
Patricia Johansson
Udvalgt af
Patricia Johansson

Hotel Antica Dimora alla Rocca. Der er noget mystik over navnet, og man får associationer til en fantastisk spændingsroman. Navnet betyder ’den gamle bolig ved borgen’. Vejen der op går først gennem ”il coure verde d’Italia”, Italiens grønne hjerte, regionen Umbrien. Omsider ser du Monte Serano og her på toppen hviler byen Trevi med katedralen som det højeste punkt. 

Lige foran katedralen ligger dit gemmested, Hotel Antica Dimora alla Rocca. Vejen op ad bjerget snor sig, og pludselig er Trevi væk for i næste øjeblik at komme til syne igen. Når bilen standser på Piazza Garibaldi i Trevi, er du kun få skridt fra ’målet’ – i receptionen står personalet fra hotellet og tager i mod, og de har glædet sig! Energibundtet og den meget veltalende Valentina kommanderer med den lidt mere nøgterne Roberto og giver ham ordrer til at hjælpe dig med din bagage.

Du kan ved ankomsten også køre helt op til receptionen og aflevere din bagage, for herefter at køre rundt om hjørnet og parkere bilen nede på pladsen. Sådan er det i de gamle middelalderbyer, pladsen til biler er trang, men det er omvendt også det, der gør opholdet så specielt – du befinder dig i en anden verden og er tilskuer til historien vingesus her midt i det smukke Trevi.

Når bilen er parkeret, så spadserer du igennem byporten over det gamle torv i Trevi op ad en kringelkroget gade, og pludselig står du atter foran det gamle historiske palæ fra 1650 – Antica Dimora alla Rocca. Palæet tilhørte i sin tid en italiensk, aristokratisk familie, familien Valenti. I 2003 blev palæet restaureret med respekt for de originale materialer og konstruktioner. I dag står der et smukt hotel i Trevi by på toppen af Monte Serano ’velbevogtet’ af Trevis skytshelgen Sankt Emiliano, som sidder på katedralen over for hotellet.

Selv værelsesnøglen har karakter

Når du går ind igennem hotellets store hovedport, befinder du dig pludselig i 1700-tallet. Smilet breder sig ved lyden af Valentinas ivrige stemme inde fra receptionen. Hun er i gang med at fortælle om hotellets smukke værelser holdt i stilen fra 1700-tallet. På sit charmerende engelsk fortæller hun mig om nogle af de smukke freskoer, som udsmykker væggene på en del af værelserne. Jo! Her indånder man virkelig atmosfæren fra 1700-tallet. Den store tunge nøgle til værelset er ikke noget problem at bære på, og bevidner blot, at du er gæst på et hideaway med en alenlang historie. Nøglen i sig selv er et charmerende afbræk til nutidens nøglekort, som hoteller verden over har fået installeret til deres værelser.

Trevis årlige byfest tåler ingen sammenligning

Med en dejlig følelse af en ekstraordinær imødekommenhed fra omgivelserne side, letter jeg mig fra caféstolen og går med lette skridt ned ad trapperne for at udforske byen lidt nærmere. På ganske få minutter befinder jeg mig midt på byens torv med rådhuset. Når Palioen, den årlige byfest, bliver afholdt i oktober måned, er torvet Trevis omdrejningspunkt. Pladsen bliver forvandlet til en romersk arena, hvor der foregår kampe mellem Trevis tre bydele. Tre hold på 20 personer dyster om, hvem der hurtigst kan trække en kærre gennem byen. Tilhængerne fra de tre forskellige bydele har delt sig op i hold og fylder hele den ene side af torvet, mens de øvrige tilskuere sidder bænket på en stor tribune på den anden side. En infernalsk larm af tilråb og slagsange fylder hele torvet og breder sig ud i gaderne. Når kampen er forbi, fejrer man resultatet i de tre bydeles respektive taverner. Denne festivitas er typisk for Umbriens middelalderbyer, og hvis du endnu ikke har været så heldig at overvære en sådan ”romersk arena”, så må du se at få det planlagt, for det er en oplevelse for livet!

Der er ligeså dejligt udenfor på terrassen

Hvis du sidder på terrassen uden for hotellet, vil du ofte møde en smilende og meget imødekommende ældre herre. Han vil spørge, hvilket sprog du helst vil kommunikere på. Det være sig italiensk, fransk eller engelsk. Han vil nemlig meget gerne snakke. Gå endelig ikke glip af en samtale med ham. Når han går videre, sidder du tilbage med et stort smil og lidt mere klog på livet. Og du er med garanti blevet præsenteret for præsten i katedralen lige over for.

Træet med de 1700 åreringe

Efter en cappuccino på den lokale café, Café Roma, går jeg en spadseretur ned ad bjerget og snart forstår jeg, hvorfor olivenolien er byen Trevis varemærke. Jeg passerer olivenlunde og pludselig får jeg øje på det 1700 år gamle moraiolo-træ inde midt i olivenlunden. Kun et oliventræ på Kreta er ældre.

Henrivende oplevelser inden for kort radius

En halv times kørsel er nok til at nå byen Assisi, som også hviler på en bjergtop med en fortræffelig udsigt ud over Italiens rygrad Appenniner-bjergene. Her levede franciskanermunken, Frans, i 1200-tallet, og det fantastiske kloster har sat sit præg på byen.

Tag turen videre til Perugia, Umbriens (chokolade)hovedstad. Den eneste by i verden med rulletrappe fra byens nedre centrum til det øverste centrum. Når du ankommer med bilen, skal du parkere i undergrundsparkeringen og derefter tager du en 10 minutters ”rejse” med rulletrappen op igennem byens historie. Perugia er en meget livlig by med mange studerende. Her ligger nemlig et universitet for udenlandske studerende. Der udover huser Perugia en stor international jazz festival. Mest af alt er Perugia nok kendt som regionens chokolademekka – måske siger navnet ”Baci” dig et eller andet? Det betyder ’kys’ på italiensk og er en velsmagende lille sag. Siger du Baci til en italiener vil han svare tilbage med ”Perugia” – så kendt er chokolade-kysset fra Perugia.

Godt at vide om Antica Dimora alla Rocca

De fleste af byerne i Umbrien kan nås med bussen fra Piazza Garibaldi i Trevi. Selv vinområdet i Orvieto er kun en times kørsel fra Trevi. Smagsprøverne på en af vingårdene vidnede om mange kvalitetsvine fra Umbrien. Du forlader ikke regionen uden at smage den kraftige rødvin fra Montefalco, som er lavet på den indfødte drue, Sagrantino. Den skal selvfølgelig indtages til et måltid bestående af filet mignon i svampesauce, eller en af Umbriens specialister, den sorte trøffel, sammen med pasta eller vildt. Afslut på bedste manér med et stykke af den bedste umbriske stærkost, pecorino.

Som et ekstra lille plus inviteres du på en gratis middag (ex. drikkevarer), hvis du bestiller min. en uges ophold her på Trevis mest charmerende hotel...og vi kvitterer med et "velbekomme". Mere information og bordbestilling får du ved ankomsten.

Derfor rejser vi gerne tilbage

Umbrien er i forhold til Toscana en overset region. Har du én gang været her, ønsker du meget inderligt at vende tilbage. I bil er distancerne forholdsvis korte. Hvad enten du interesserer dig for historie, naturoplevelser, gastronomi, vine, musikoplevelser…ja, så opleves det i byerne på toppen af bjergene eller nede i de grønne dale. Et ideelt udgangspunkt er Trevi og ikke mindst Hotel Antica Dimora alla Rocca. Personalet er helt uden sidestykke. De tre unge ejere Valentina, Roberto, Marco overtog hotellet i april 2012. Deres personligheder sætter sit præg på stemningen på hotellet. Deres hjælpsomhed, imødekommenhed og ikke mindst initiativ og ærlige glæde ved arbejdet får dig til at glemme alt derhjemme og du mærker virkelig, at du er på ferie.

Derfor skal du vælge Antica Dimora alla Rocca

 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Afstand til centrum: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Kort og afstande

 • Nærmeste by, middelalderbyen Trevi – 0 m
 • Historiske Spoleto med sit romerske amfiteater – 23 km
 • Byen opkaldt efter den gode Frans, Assisi – 30 km
 • Kyssets by, Perugia – 49 km
 • Monte Cucco-bjerget – 62 km
 • Frasassi-grotterne – 83 km
 • Hyggelige Gubbio med alle dens festivaler – 72 km
 • Rom lufthavn – 180 km
 • Firenze lufthavn – 206 km

Vel anbragt i værelset (der er 34 værelser i alt) overraskes jeg af kontrasterne i form af de moderne faciliteter: det private badeværelse med badekar og bruser. Alle faciliteter er en iøjnefaldende anakronisme i et værelse med et 1700-tals interiør. Men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med nutidens komfort som f.eks. swimmingpool – den ligger i annexet ved siden af hovedbygningen, hvor der også findes en del værelser. Barneseng kan bestilles på stedet efter tilgængelighed. De har enten queensize seng, dobbeltseng eller to enkeltsenge. 

Dobbeltværelse (superior) - de fleste ligger på første sal med panoramaudsigt. De har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. 

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Minibar
 • Sat-TV
 • Telefon
 • Safetyboks
 • Gratis Wi-Fi
 • Barneseng på forespørgsel og tillæg
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Antica Dimora alla Rocca. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • I by eller landsby
 • By under 3 km væk
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Piazza Della Rocca
06039 Trevi

Koordinater

Latitude: 42.8777
Longitude: 12.7469

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

På Hotel Antica Dimora alla Rocca har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Umbrien. Nærmeste lufthavn er Rom (både Fiumicino og Ciampino kan benyttes, som har daglige, direkte flymuligheder), der ligger ca. 2-2½ timers kørsel fra Hotel Antica Dimora alla Rocca (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Du kan også vælge at benytte hotellet på en rundrejse, hvis du vil opleve endnu mere af Italien, læs mere under rejsetemaet ’bilrundrejser’ eller om " Rundrejse i Umbrien og det centrale Toscana - 8 dage" alternativt kan du bestille et skræddersyet tilbud.

Foruden Rom lufthavn, så kan du også vælge at flyve til Firenze lufthavn. Transporttiden til Hotel Antica Dimora alla Rocca ca. 2-2½ timer igennem Toscanas smukke landskaber. Det optimale er at vælge en formiddagsafgang på afrejsedagen og en eftermiddags- eller aftenafgang på hjemrejsen, som passer med kørslen til og fra Hotel Antica Dimora alla Rocca i Umbrien. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold uanset om du flyver til Firenze eller Rom lufthavn.

 

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Vis mere

Lignende hoteller

Italien, Umbrien, Todi
9,6
Fabelagtigt
265 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 52 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Canalicchio
8,6
Meget godt
674 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Cittá della Pieve
9,4
Fabelagtigt
449 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 54 km
 • Afstand til centrum: ca. 350 m
 • Pool (evt. sæsonåben)