Rejser til Tuoro sul Trasimeno

Ferie i Italiens grønne hjerte

Den lille landsby Tuoro sul Trasimeno ligger med udsigt over den nordlige del af Trasimenosøen.

Byen blev etableret i det 14. århundrede, men er kendt for at ligge på stedet for et af romerrigets største nederlag under den 2. puniske krig i 217 f.Kr. Her blev romerne lokket i baghold af Hannibal og over 15.000 romerske soldater faldt.

Byen som har en lille sandstrand, er et fint udgangspunkt for at udforske byerne, vingårdene  og naturen omkring Italiens 4. største sø.

Kort over Tuoro sul Trasimeno

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end håndplukkede 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt talrige hoteller, villaer og ferielejligheder i Umbrien. 

Er det det oplevelsen af det ægte Italien, du søger? Så er det værd at overveje en ferie på et agriturismo i Umbrien, hvor du kan slippe helt væk fra hverdagens stress. Ofte har agriturismo’er egen restaurant, hvor du får muligheden for at stifte bekendtskab med det lokale køkkens traditioner. Ellers er der næsten alle steder en restaurant inden for gå eller kort køreafstand.

Uanset hvilken type feriebolig, du ønsker, kan du bruge søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Tuoro sul Trasimeno. 
 
Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering i Umbrien, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg i forhold til dine ønsker, er du velkommen til at ringe til os.

Transport

Tuoro sul Trasimeno ligger i det centrale Italien, så vil du køre hertil fra Danmark har du en tur på omkring 1800 km. Der er dog også gode muligheder for at flyve hertil, hvis du hellere vil brug ferien i Italien end på vejene ned gennem Europa.  Perugia lufthavn er den nærmeste til Tuoro sul Trasimeno, men der er derudover flere andre internationale lufthavne inden for rækkevidde. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

I og med flyselskaberne med jævne mellemrum laver ændringer i deres ruter og  afgangstider, bør du altid tjekke den aktuelle status i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det desuden nemt at sammenligne aktuelle priser på rejser fra alle flyselskaber der flyver til Italien. 

Der kører tog til Tuoro sul Trasimeno fra blandt andet Perugia og Firenze, ligesom der er busforbindelser. Vil du kunne komme nemt omkring i løbet af ferien, kan en lejebil dog være en fordel. Det mest praktiske er som regel at bestille en lejebil i lufthavnen.

Restauranter og shopping

På trods af byens lille størrelse finder du et fornuftigt udvalg af spisesteder i Tuoro sul Trasimeno. Ligeledes skal du ikke køre ret langt for at flere gode restauranter i nabobyerne omkring søen og for den sags skyld i resten af regionen. Umbrien er traditionelt kendt for lækker, solid bondekost lavet på friske og velsmagende lokale råvarer. Der er naturligvis hertil rig mulighed for at få gode lokale vine. 

Der ligger et par små købmænd / kiosker i byen, og få kilometer væk et større supermarked, hvor du kan få det meste, du kan få brug for i ferien.

Udflugter

Trasimenosøen ligger i det, der ofte kaldes for "Italiens grønne hjerte". Den smukke natur omkring søen og oppe i bjergene indbyder til aktiv ferie i Umbrien med udfordrende vandre- og mountainbike stier. 

Det er muligt at sejle en tur ud til Isola Maggiore, som stadig er beboet, fra Tuoro sul Trasimeno. På øen ligger en charmerende fiskerby fra det 15. århundrede og et par gamle seværdige kirker. Grundlæggeren af Franciskanerordenen, Frans af Assisi, levede i en periode her som eneboer.

Kør eventuelt også en tur ned til Castiglione del Lago på søens vestlige side, som har en flot borg og en hyggelig gågade med restauranter og lidt butikker.

Du er heller ikke langt fra de mange kulturelle tilbud i større byer som den velbevarede middelalderby Perugia. På en dagsudflugt er Firenze en oplagt mulighed, som ligger ca. et par timers kørsel væk.

Lokale links

Du finder kommunens / byens hjemmeside her

Umbriens officielle turisthjemmeside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tuoro sul Trasimeno