Rejser til Adriaterhavet

Adriaterhavet er et populært rejsemål, især blandt børnefamilier, som nyder de brede, lavvandede strande og nærheden til store oplevelser. Nu kan du booke en sikker og afslappet rejse til Adriaterhavskysten med Escapeaway, inkl. fly, lejebil og en af vores populære ferieboliger.

Adriaterhavskysten er et navn, som for mange ringer en klokke, og straks får os til at tænke på skønne badebyer med lange, brede og vidunderlige sandstrande, maleriske små byer og som kronen på værket - Venedig. Men det er ikke alt, hvad Adriaterhavskysten har at tilbyde, listen er langt længere..

Den italienske Adriaterhavskyst strækker sig fra nord ved Trieste og hele vejen ned ad østkysten. I princippet hele vejen ned til "hælen" i Apulien. Her hos Escapeaway har vi valgt at fokusere på den nordlige del  af kyststrækningen. Området strækker sig fra Trieste i nord helt ned til syd for Rimini. Her ligger de traditionelle badebyer som perler på en snor med store, brede og børnevenlige sandstrande og et livligt kystmiljø. Adriaterhavskysten er et perfekt rejsemål for dig, som er på udkig efter en dejlig sol- og badeferie, hvor der samtidig er rig mulighed for at kombinere ferien med natur, kultur og spændende besøg i charmerende byer som Treviso, Ravenna og naturligvis det betagende Venedig.

Området egner sig fint til at køre selv, men har du ikke lyst til at køre de ca. 17 timer i bil sydpå, så er der flyforbindelser til flere byer i området, f.eks. Verona eller Bologna, hvorfra der kun er ca. 1½ times kørsel til kysten, men også direkte til Venedigs lufthavn.

Klassiske badebyer som perfekt udgangspunkt for en afslappende ferie

Adriaterhavskysten er, foruden Venedig, kendt for sine brede og lange sandstrande. Flere af kystens byer lokker hvert år mange ferieglade gæster til, hvilket egentligt ikke er så mærkeligt endda, idet området har en dejlig atmosfære, som er ideel for alle familiens medlemmer, store som små.

Leder du efter sjove familieaktiviteter som zoologisk have, vandland, tivoli, golf eller tennis (for nu bare at nævne en smule af det som forefindes) så bør du kigge nærmere på Lignano, som er en fortryllende badeby med gode restauranter i forskellige prisklasser, super shoppingmuligheder og en lang, fin sandstrand. Som sæsonen skrider frem, bliver her afholdt adskillige interessante arrangementer.

>> Læs mere om rejser til Lignano her

Et af kystens mest populære steder er byen Caorle (hører sammen med Caorle Lido Altanea), som har et lille, malerisk centrum. Her kan du nyde solen på to strande, slentre langs de charmende gader og nyde god mad på en af de hyggelige restauranter for så at afslutte det hele med en lækker italiensk is eller pandekager a la Nutella. Man kan sige, at Caorle er et godt rejsemål, hvis man rejser flere generationer sammen. Stedet er værdsat af alle, og har mange stamgæster, som vender tilbage år efter år. Et oplagt valg for dig, som vil rejse til Adriaterhavskysten med hele familien.

>> Læs mere om rejser til Caorle her

Nærmeste badestrand nord for Venedig hedder Lido di Jesolo, en opfriskende lille by med en anelse højere puls end nabo-byerne. Der er en kilometerlang sandstrand, en kilometerlang gågade spækket med forskellige butikker samt en bred vifte af spisemuligheder for enhver smag og pengepung. Samtidig er der kort afstand til flere Outlets. Hvis du ønsker fred og ro, men stadig kort afstand til byens liv, så kan du i stedet vælge Cavallino, som ligger ca. 10 km fra Lido di Jesolo. Der kører busser mellem de forskellige byer, inklusiv Venedig, hvilket gør det dejlig nemt og praktisk for dig, som ankommer med fly.

>> Læs mere om rejser til Lido di Jesolo her

Syd for Venedig finder du flere badebyer. En af dem er Lido degli Estensi og en anelse mere syd finder du klassiske badebyer som Riccione, Cesenatico og Rimini - byer med turister, som summer af liv og glade dage. Hvis du har lyst til at besøge Venedig, men samtidig ønsker adgang til badestrande, kan du gå efter en bolig på øen Lido di Venezia, hvorfra det er ganske nemt at rejse til og fra Markuspladsen med den lokale vaporetto. Lido di Venezia er et af de mere eksklusive områder, som er præget af store villaer og grønne haver. Det er også her hvor den berømte filmfestival i Venedig finder sted. En anden god mulighed er byen Chioggia, også kaldet "lille Venedig", som har en smuk og intim atmosfære væk fra masseturismen.

>> Læs mere om Escapeaways udvalgte ferieboliger på Adriaterhavskysten her

Hoteller ved Adriaterhavet

Populære hoteller ved Adriaterhavet

Italien, Marche, Portonovo
9,2
Fabelagtigt
542 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Veneto, Porto Santa Margherita
9,1
Fabelagtigt
737 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Marche, Portonovo
9,1
Fabelagtigt
448 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en rejse til Adriaterhavet med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Adriaterhavskysten, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller på Adriaterhavskysten. Vi samler det hele i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem.

Et smukt land med fokus på mad & vin

Det kan være nemt at glemme at det nordlige Italien, der foruden for sin fantastiske kystlinje, også har et smukt indland. I den nordlige del af regionen, som hedder Friuli Venezia Giulia, pryder druerne til de italienske vine de grønne bakker. Såfremt du vælger en ferie nord for Venedig, har du alle chancer for at lade dine smagsløg få en ekstraordinær oplevelse. Her er der nemlig masser af charmerende gårde, som producerer ost og vin. Hvis den verdenskendte Prosciutto di San Daniele lokker, bør du tage en tur til San Daniele, som er et sandt paradis for dig, som elsker denne fantastiske skinke. Regionen gemmer samtidig på en meget interessant historie og flere spændende byer som fx Uldine, Gorizia, Palmanova og Pordenone. Rejser du derimod mod vest og ind i landet, har du Prosecco-området for dine fødder samt vindistriktet Valpolicella, og herfra kan du til og med tage på dagsudflugt til Gardasøen.

Prøv ét af landets mest karakteristiske køkkener

Hvis du rejser til Adriaterhavet og bestemmer du dig for at udvide din horisont, og undrer dig over, hvad der findes syd for Venedig, nærmere bestemt i området omkring Rimini, kan vi fortælle, at her (foruden lange strande) venter dig smukke grønne landskaber og autentiske kulturoplevelser. Ved samme lejlighed bør du tage dig tid at tage "på landet" og opleve stemningen i den charmerende lilleputstat San Marino, hvorfra du har forrygende udsigt over det omkringliggende landskab. Slå dig gerne ned på en af de hyggelige udendørs restauranter, nyd den gode mad og historiens vingesus. Lad dig overraskes af Ravenna, en yderst charmerede by med hyggelige gader og fint bytorv.

Desuden findes her mange gode restauranter, og foruden shopping har du en spændende historie, som strækker sig til 89f. Kr. Byen Bologna er absolut også et besøg værd. Her kan du udforske byens fantastiske kultur, det smukke centrum, men også de gode restauranter. Italien er Italien, og næsten uanset hvor du vælger at rejse til i dette vidunderlig land, så vil der altid være vidunderlige perler, som ventet på at blive opdaget.

Mere information til din rejse til Adriaterhavet

Den Italienske Adriaterhavskyst strækker sig som nævnt fra nord ved Trieste på grænsen til Slovenien i regionen Friuli og hele vejen ned ad den østlige kyst sydpå til regionen Apulien i Italiens “hæl”. Hos Escapeaway Rejser har vi dog valgt at fokusere på den nordlige ende af kyststrækningen, som strækker sig fra Trieste i nord til badebyen Rimini i regionen Emilia-Romagna i dens sydlige ende. 

Adriaterhavskysten byder på traditionelle badebyer, store, børnevenlige sandstrande, fremragende gastronomi og rige muligheder for at kombinere badeferien med natur, kultur og dagsudflugter til spændende kulturbyer såsom Treviso og de hundrede øers, Marco Polos og romantikkens by, Venedig.

Hvis du er på udkig efter familie-aktiviteter - såsom zoologisk have, tivoli, vandland, golf eller tennis - så bør du besøge Lignano, der desuden har gode og brede strande med fint, lyst sand. I Caorle kan du opleve et hyggeligt lille centrum med farveglade huse, små smalle stræder, to gode sandstrande og en skøn strandpromenade. I Lidi di Jesolo får du en bred og børnevenlig sandstrand, masser af underholdningstilbud for hele familien, samt et stort udvalg af butikker og restauranter. Hvis du ønsker lidt mere fred og ro, men stadig kort afstand til byens liv, så kan du i stedet vælge Cavallino, som ligger ca. 10 km fra badebyen Lido di Jesolo

Hvis du kunne tænke dig at kombinere badeferie ved Adriaterhavskysten med en storbyferie i Venedig, bør du vælge at tage til Lido degli Estensi eller de klassiske badebyer såsom Riccione, Cesenatico og Rimini. Du kunne også rejse til byen Chioggia, beliggende 60 kilometer syd for Venedig, der ofte kaldes det “lille Venedig”, fordi det får de fleste til at tænke på Venedig, som den var engang - inden alle turisterne kom til.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne ved Adriaterhavet?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 340 anmeldelser