Rejser til Burano

En smuk regnbue midt i lagunen

Ægte lagunestemning væk fra storturismen gør en ferie i Burano med sine karakteristiske huse i alle regnbuens farver til en sand fornøjelse.

En velbevaret hemmelighed

Alle, og vi mener virkelig alle, har hørt om Venedig. En del kender nok også Murano, øen der ligger 5 minutters sejlads fra Venedig og er så berømt for sin glasproduktion. Men hvor mange kender Burano? Meget få, heldigvis! Burano ligger ca. 40 minutters sejlads fra selve Venedig, og dette gør, at kun de færreste turister når herud.

 

Mange farvekombinationer

Men hvor Venedig kendetegnes ved forfaldne grå facader, så males Buranos huse hvert år og det i særdeles kraftige farver. Det er virkelig en oplevelse at gå en tur på øen og se de mange farvekombinationer, der skifter fra hus til hus og fra væg til skodder.

Øens befolkning ernærer sig traditionelt ved fiskeri, og skønt mange nu også arbejder på fastlandet, så er fiskeriet stadig en af de vigtigste beskæftigelser. Kvindernes speciale har i århundreder være kniplinger, og disse kan da også købes mange steder i de små butikker.

Kort over Burano 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Uspoleret charme i aftentimerne

Der findes kun ét lille hotel på hele øen, så når aftenen falder på, og de spredte turister, som har fundet herud, vender tilbage til Venedig, så oplever man det lille øsamfund i al dets uspolerede charme. Folk mødes på gaden og sladrer, tager et spil kort eller en aperitif på en af de mange barer, og børnene leger på pladser og torve.

Alt godt fra havet

Hvor Venedig ofte føles affolket og livløs om aftenen, så lever Burano som øen altid har gjort. Restauranter er her nok af, og de er gode. Man skal naturligvis ikke satse på kødretterne i et fiskersamfund, og det ville da også være tåbeligt, når man for én gangs skyld kan få alt godt fra havet lige fra fiskerbåden.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Burano? I søgemaskinen her finder du ikke blot ledige hotelværelser, men også vores udvalg af håndplukkede villaer og ferielejligheder på den hyggelige ø. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. I beskrivelserne af de forskellige indkvarteringsmuligheder finder du de oplysninger, som du skal bruge til at vælge den ideelle bolig.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er det oplagt at vælge en forbindelse med ankomst i Venedig Marco Polo Lufthavn, som er den nærmest til Burano. Der er dog heller ikke langt til Treviso Lufthavn.

I sagens natur vil en rejse til Burano til sidst inkluderer en sejltur. Fra togstationen Venezia-Mestre er der busforbindelse til Fondamente Nove, hvor bådene afgår til øen. Medmindre du vil bruge en bil til at udforske resten af regionen, er der således ikke nogen grund til at køre hertil. 

 

Udflugter fra Burano

Holder du ferie på Burano, er det primære udflugtsmål naturligvis nærliggende Venedig. Når du bor så tæt på, har du en enestående chance for at gå på opdagelse i den romantiske kanalby på de tidspunkter, hvor der er færrest dagsturister. 

Benyt eventuelt også chancen for en tur i operahuset Teatro La Fenice, som alene i kraft af sin atmosfære og arkitektur er en stor oplevelse for de fleste.

Der gemmer sig derudover også utallige spændende seværdigheder og attraktioner inde på land med alt fra skønne vinområder til store forlystelsesparker.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Burano