Rejser til Castelfranco Veneto

Castelfranco - ferie i hyggelig middelalderby

Castelfranco Veneto er en hyggelig middelalderby, som ligger blot 25 km vest for Treviso og ca. 35 km nordvest for Venedig.

Byen blev grundlagt i 1195 af trevisanerne, som forsvar mod de to magtfulde byer Padova og Vicenza. Senere overgik byen til Venedig, for at komme under Østrigsk herredømme fra 1814-1866.

I dag er Castelfranco blot en hyggelig by, som præges af det store forsvarsværk som ligger lige i centrum, og som stadig er omgivet af en voldgrav på fire sider. Byen har en masse interessante attraktioner, der i sig selv gør byen et besøg værd - men Castelfranco er også et godt udgangspunkt for udflugter i omegnen.

Kort over Castelfranco Veneto

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Castelfranco Veneto? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte feriebolig til din næste drømmeferie.

Transport

Nærmeste lufthavn til Castelfranco Veneto er Treviso Lufthavn, men der er dog ikke meget længere til lufthavnen ved Venedig. (Klik på kortet ovenfor for en længere liste over lufthavne i nærheden)

Der er gode vejforbindelser ad hovedveje til og fra byen. Mange vælger da også at benytte billeje til at komme det sidste stykke hertil fra lufthavnen. Desuden er det lettere at komme omkring til regionens mange seværdigheder i løbet af ferien, når man har en lejebil til rådighed.

Vil du køre til byen fra Danmark, skal du regne med en tur på godt 1.600 km. Det er en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i sommerhøjsæsonen bør du dog afsætte god tid til at komme ned gennem Europa, da vejene kan være meget trafikeret. 

Restauranter og shopping

Der er altid liv i Castelfranco, og byen har et godt udvalg af restauranter og caféer. Der ligger sågar en McDonald's i byen. Til dessert kan det anbefales at lægge veje forbi det populære gelateria og nyde det store udvalg af lækre is.

Der er ligeledes et fint udvalg indkøbsmuligheder i byen - herunder et apotek.

Udflugter fra Castelfranco

Det er oplagt at tage en tur til Venedig, Treviso, Padova og Vicenza. Men man må ikke gå glip af det spændende og meget smukke vinområde, som ligger ca. 30 km nord for byen, og som ikke mindst er berømt for sin Prosecco vin, men også for alle de små hyggelige byer, som ligger "drysset" ud mellem vinmarkerne. 

En tur op til Prosecco vindistriktet  er en chance for ikke blot at smage på de dejlige vine, men i det hele taget udforske et slaraffenland af kulinariske oplevelser. Her ligger de lokale restauranter ligger tæt, og dit største problem vil være at vælge mellem de mange spændende muligheder, hvis du kun har få dage til rådighed.

Læs mere om vinsmagning i Italien

Kører du en dag til Padova, kan det anbefales at besøge Capella degli Scrovegni - en bemærkelsesværdig kirke kendt for sin imponerende samling af fresker, som stammer tilbage fra år 1303.

Besøger du Venedig, er udvalget af berømte seværdigheder overvældende. En ny, men alligevel gammel attraktion er Teatro La Fenice (Føniksteatret), som blev grundlagt helt tilbage i 1792, men næsten nedbrændte helt i 1996.  Det var stort set kun ydermurerne, som stod tilbage. Men efter en fantastisk genopbygning, står teateret i dag som det oprindeligt så ud med en enestående atmosfære, der passer til den berømte kanalby.

Lokale links

Bestil billetter til Føniksteatret her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castelfranco Veneto