Rejser til Chiarano

Chiarano - et centralt udgangspunkt for en oplevelsesrig ferie

Chiarano er omgivet af et forholdsvis flat landskab bestående af marker som hovedsageligt er beplantet med vin og majs gennemskåret af smukke åløb.

Chiarano som er en af de mange småbyer langs motorvejen nordøst for Venedig, har ca. 3.000 indbyggere. Mange af byens unge er flyttet fra området for at søge arbejde inden for turistbranchen. Byen har dog stadig mange butikker og flere gode restauranter.

Chiarano ligger 5 km fra motorvejsafkørslen Cessalto, og der er blot ca. 1 times kørsel til Venedig, Lido di Jesolo, Caorle og Treviso, hvilket gør byen til et oplagt udgangspunkt for en familieferie, som dermed kan blive en kombination af både bade-, kultur-, vin- og storbyferie i Italien.

Kort over Chiarano 

Klik på kortet herunder for mere information om nærliggende hoteller og ferieboliger, afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Søger du et hotel, villa eller en ferielejlighed?

Trods en forholdsvis lille størrelse har Chiarano adskillige ferieboliger. Vi har allerede sørget for at håndplukke de bedste, som du kan finde i søgemaskinen her på siden. 

Start med at vælge en dato og antal personer for at få et hurtig overblik over de tilgængelige villaer, ferielejligheder eller hoteller i området.

Transport

Nærmeste lufthavn til Chiarano er Venedig Lufthavn - officielt Aeroporto di Venezia Marco Polo - som tilmed har flere direkte forbindelser til Danmark. Der er dog omtrent samme afstand til lufthavnen ved Treviso, hvis du foretrækker denne.

Du kan vælge at tage en taxa fra lufthavnen, men som regel anbefaler vi, at du lejer en bil i lufthavnen. Ikke blot for at komme nemt videre til din feriebolig i Chiarano, men også for at have en bil til rådighed i ferien, hvilket gør det nemmere at komme rundt til seværdigheder i området. 

Planlægger du at køre hertil hele vejen fra Danmark, skal du regne med en tur på godt 1.600 km. Det er naturligvis ikke længere end de fleste kan klare, eventuelt med en enkelt overnatning undervejs. Hav dog med i dine overvejelser, at turen ned gennem Europa til Italien særligt midt på sommeren kan være præget af tæt ferietrafik. 

Gode tips til kør-selv ferie i Italien

Restauranter og shopping

Regn ikke med at finde et stort udvalg af gourmetrestauranter i Chiarano. Trods den beskedne størrelse har byen dog en lille håndfuld spisesteder, hvor der serveres gode, solide retter.

Har du en feriebolig med eget køkken, kan du købe det meste i byens lille supermarked.

Udflugter fra Chiarano 

Som nævnt indledningsvis er placeringen af Chiarano ideel mellem flere af regionens mest interessante byer. Så hvis du har bestilt billeje eller har egen bil til rådighed i ferien, er mulighederne for at tage på spændende dagsudflugter nærmest utallige. 

Tiramisu'ens hjemby, Treviso, kan varmt anbefales til en dagsudflugt. Den stemningsfulde by med de mange kanaler byder på et væld af smukke, historiske bygninger, og  hver fjerde søndag holdes der antikmarked ved Borgo Cavour og Via Canova ved Piazza del Duomo i centrum.

En hyggelig atmosfære af byliv og rig historie venter dig også, hvis du kører til Chioggia, som kaldes for Lille Venedig. Det er måske lidt uretfærdigt overfor Venedig, men et betydeligt mindre turistpres opvejer Chioggia's mindre størrelse.

For børn og barnlige sjæle er en udflugt til vandlandet Aqualandia, et af de bedste i Europa, næsten et must. For vandhunde er her tiemsvis af sjov underholdning. Derudover er der også et stort udvalg af andre wellness-tilbud og sportsaktiviteter som dykning og water-spinning her.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside finder du her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Chiarano