Rejser til Chioggia

Chioggia bliver ofte kaldt for "Lille Venedig", og kanalbyen har da også mange ligheder med sin mere berømte naboby. Men her kan du opleve et mere autentisk italiensk hverdagsliv og tage en slapper på byens lange sandstrand. Book din rejse til Chioggia med Escapeaway i dag!

Chioggia ligger i den sydlige ende af Laguna Veneta overfor Venedig. Trods nærheden mellem de to kanalbyer er det de færreste, der kender Chioggia som rejsemål. Det er faktisk en skam, ikke mindst fordi du på en rejse til Chioggia har chancen for at opleve noget af den samme charme  som i regionens mest berømte by uden at skulle dele den med lige så mange andre turister.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Chioggia og andre rejsemål i regionen Veneto hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Vil du selv arrangere rejsen til Chioggia kan du naturligvis blot booke dit hotelophold igennem Escapeaway, men du kan også bestille en pakkerejse inkl. fly, hotel og evt. lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen til dit hotel eller ferielejlighed.

Lille Venedig

Der er kun omkring en times kørsel til Venedig, men det er dog ikke derfor, at Chioggia længe har været kendt som "Lille Venedig".  Godt nok har byen ikke tilsvarende storslåede pladser eller monumenter, men til gengæld finder du her det autentiske, italienske hverdagsliv, som man til tider godt kan savne i den ellers meget romantiske naboby.

I Chioggia kan du stadig se fiskere sidde og ordner deres garn langs kajen, vasketøj som hænger til tørre på tværs af gaderne, og udforske markeder uden at skulle have spidse albuer for at kæmpe dig vej gennem turistmasserne. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at der slet ikke er turisme i Chioggia, men hovederhvervet er stadig fiskeri, som til dels stadig foregår fra traditionelle, farverige småbåde.

Selvom der er mere fredeligt i Chioggia, er der stadig masser af liv. Byens ugentlige marked (torsdag) er for eksempel et af de største i Veneto-regionen og tiltrækker folk fra nær og fjern. Ligeledes finder du et væld af restauranter, caféer og trattoriaer i Chioggia. De daglige fornødenheder kan du få i de talrige minimarkeder, der ligger jævnt fordelt i både det gamle Chioggias smalle gader og i den nye bydel Sottomarina.

En af de ting der giver Chioggia et ekstra plus som rejsemål, er den nemme adgang til stranden. Selvom de færreste opfatter den som en egentlig badeby har du i Sottomarina blot få meters gang ned til en lang, bred sandstrand. Men selvom især børnefamilier som regel får meget tid til at gå med at nyde strandlivet på en rejse til Chioggia, er det ikke til at komme uden om, at du også bør sætte tid af til at tage på udflugter i området.

Udflugtsmuligheder

Det er naturligvis helt oplagt at benytte chancen for at besøge Venedig, der ligger cirka 60 kilometer mod nord. Vil du ikke køre dertil (du kan ikke køre helt ind til bymidten), er der fast færgeforbindelse dertil fra Chioggia. turen tager omkring 1½ time. Da du bor så forholdsvis tæt på Venedig, har du gode muligheder for at opleve den berømte kanalby tidligt eller sidst på dagen, hvor der er færre dagsturister.

Selv hvis du rejser til Chioggia i højsæsonen er det værd at bruge en dag på at opleve Venedig. Det er ikke uden grund, at den er et af Italiens mest kendte rejsemål. Du kan således nemt bruge adskillige timer på at udforske byen. Du skal selvfølgelig lægge vejen forbi de mest kendte steder, men det kan også varmt anbefales at udforske de små gyder bag de store strøg ved de verdensberømte attraktioner. Her er ofte en helt anden, mindre hektisk atmosfære og en bedre chance for at fornemme byens oprindelige sjæl.

Holder du ferie med børn, kan I fortsætte længere nordpå til badebyen Lido di Jesolo. Her venter vandlande samt temaparker med masser af forlystelser og attraktioner for børn og barnlige sjæle. Venedig er desuden ikke den eneste interessante by i Veneto-regionen. Spændende kulturbyer som Padova og Vicenza er også inden for din rækkevidde.

>> Læs også om rejser til Adriaterhavskysten her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Chioggia

Hvad siger gæsterne i Chioggia?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser