Rejser til Cimadolmo

Cimadolmo er en fredfyldt landsby omkring 50 kilometer nord for Venedig. Vinkendere vil vide, at Cimadolmo derfor ligger i området, hvor Italiens bedste Prosecco produceres. Vinen, der populært er kendt som "Italiens Champagne", bør du naturligvis prøve på en rejse til Cimadolmo. Gastronomi i verdensklasse er dog ikke det eneste, du kan opleve på en rejse til denne del af Italien.

Prosecco når den er bedst

I EU må kun vine som er produceret de norditalienske vinområder Friuli og Veneto, sælges under navnet Prosecco. Men selvom en vin bærer dette navn, vil vinkendere gerne vide mere præcist, hvor den kommer fra for at få den bedste kvalitet. På bakkerne mellem Conegliano og Valdbiadenne, der ligger få kilometer fra Cimadolmo, er der ideelle vækstbetingelser for Glera-druen. Sammen med de rigtige jordbundsforhold giver forskellen på dags- og nattetemperaturerne således druerne her den helt rigtige modning. 

Vine fra dette kerneområde kan derfor bryste sig af betegnelsen Prosecco Superior DOCG, som rageres allerhøjest blandt de forskellige typer af denne middel-tørre, mousserende hvidvin. Den er perfekt som aperitivo, men har en alsidighed, der også gør den ideel til næsten enhver ret. Er du på en rejse til Cimadolmo, er det derfor oplagt at nyde en lokal Prosecco sammen med en lækkert måltid. Her kan det anbefales at gå efter retter, som inkluderer et andet signaturprodukt fra Cimadolmo, den hvide asparges.

Da Cimadolmo har en ret beskeden størrelse findes der i selve landsbyen kun nogle få spisesteder, men det samme gør der i de omkringliggende nabolandsbyer, så kulinarisk kommer du ikke til at mangle valgmuligheder på rejsen. Du bor desuden blot en halv times kørsel fra Treviso. Denne mellemstore by har udover et rigt restaurant- og butikliv en yderst charmerende gammel bymidte med brostensbelagte gader og kanaler.

Apropos kanaler er det naturligvis også nærliggende at lave en udflugt til romantiske Venedig, når rejsen går til Cimadolmo. Der er kun omkring 50 kilometer ned til den berømte kanalby. Rejser du hertil om sommeren og får lyst til en strandtur, er der omtrent samme afstand ud til for eksempel Lido di Jesolo og den 15 kilometer lange strand her.

Bestil din rejse til Cimadolmo her

Vi har ud fra gæsteanmeldelser allerede håndplukket de bedste hoteller i Cimadolmo, så du er sikker på at få mest muligt ud af en rejse til dette skønne område i Norditalien. Dem finder du i søgemaskinen her på siden, hvor du også med det samme kan booke dine flybilletter, hvis du ikke vil køre hele vejen til Italien.

Når du køber en pakkerejse med både hotel og fly, er du hos Escapeaway altid dækket af rejsegarantien. Hvis du vælger selv at stå for transporten, og kun køber ferieopholdet gennem os, kan du i de fleste tilfælde vælge gratis afbestilling på opholdet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cimadolmo