Rejser til Cittadella

Ferie i Cittadella

Cittadella ligger i smukke, grønne omgivelser i det centrale Veneto. Byen er en perle, en charmerende lille by som er omkranset af en meget velbevaret bymur.

Fornem historiens vingesus

Her skal ikke meget fantasi til for at fornemme historiens vingesus, alene bymuren er exceptionel. Dertil skal man lægge, at Cittadella ikke er overrendt som mange andre spændende byer i Italien.

Cittadella blev grundlagt i det 13. århundrede som en militærforpost for Padova, der ligger omkring 35 km mod syd.  Den tykke bymur er stort set intakt, og på en stor del af den er det muligt at spadsere en tur. Særligt muligheden for at gå på muren sent om aftenen i lyset fra talrige levende lys er en særlig oplevelse.   

Middelalderbyen er i det hele taget virkelig behagelig og byder trods sin størrelse på et pænt udbud af restauranter og cafeer.  

Kort over Cittadella 

Klik på kortet herunder for mere information om nærliggende hoteller og ferieboliger, afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Nemt at finde hotel, villa eller ferielejlighed

Er du på udkig efter en god feriebolig i Cittadella? I søgemaskinen her på siden kan du nemt vælge fra vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige middelalderby. Rejser du uden børn? Vi samarbejder også med hoteller særligt egnede for voksne på ferie uden børn.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte feriebolig til din næste drømmeferie.

Transport

Nærmeste lufthavn til Cittadella er Treviso Lufthavn. Der er dog ikke meget længere til lufthavnen ved Venedig, som har direkte flyforbindelser til Danmark.

Byens togstation ligger blot 5 minutters gang fra centrum. Dertil kommer gode busforbindelser til de omkringliggende byer.

Cittadella har en central beliggenhed i forhold til vejforbindelser med for eksempel Padova, Vicenza og Treviso inden for forholdsvis kort afstand. 

Trods både tog- og busforbindelserne vil billeje derfor for de fleste være et godt supplement til ferien. Det er ikke blot en nem måde at komme fra lufthavnen til ferieboligen. Men en lejebil giver også stor frihed til at komme omkring til regionens mange seværdigheder i eget tempo uden at skulle bekymre sig om køreplaner.

Planlægger du at køre hertil fra Danmark, skal du regne med en tur på godt 1.600 km. En overkommelig afstand for de fleste, som er flere om at køre eller eventuelt tager en overnatning undervejs. Hav dog med i overvejelserne, at vejnettet ned gennem Europa særligt midt på sommeren kan være meget belastet. 

Gode råd til kør-selv ferie i Italien

Restauranter og shopping

Der ligger adskillige restauranter og andre mindre spisesteder i Cittadella.  De kulinariske traditioner i Cittadella er stærkt påvirket af de landlige omgivelser, og polenta (majsgrød) findes derfor i alle afskygninger. Traditionelt serveres der sammen med polenta'en ofte fjerkræ eller vildt. Til dessert bør du prøve kagen "La polenta di Cittadella", som er kendetegnende for netop denne region. 

Der er dog også gode muligheder for at finde retter og delikatesser fra de tilstødende regioner, når du spiser ude i Cittadella. Sidst men ikke mindst bør du heller ikke gå glip af chancen for at smage på regionens gode vine, som er anerkendt i hele verden.

Vil du tilberede dine egne måltider findes der et fornuftigt udvalg af indkøbsmuligheder i byen - herunder et apotek.

Ideelt udgangspunkt for udflugter

Cittadella er ideelt udgangspunkt for udflugter til flere af Venetos meget fascinerende byer som fx Verona, Vicenza, Bassano del Grappa og Padova.

Bassano del Grappa som ligger i hjertet af Veneto, kan man bruge lang tid på at slentre rundt i den charmerende middelalderbymidte. Her er der ofte markeder, som er spændende at udforske selvom man ikke skal købe noget.

Har du en bil til rådighed og en forkærlighed for gode vine, er det også oplagt at tage en tur til det smukke vindistrikt Prosecco. Her er der gode chancer for at prøvesmage og købe forsyninger af de  sprudlende Prosecco-vine, som er godt i gang med at erobre hele verden. 

Lokale links

Du kan finde byens officielle turisthjemmeside her (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cittadella