Rejser til Conegliano

Ferie i vinbyen Conegliano

Conegliano er en af de større byer i vinområdet nordvest for Venedig. Conegliano er berømt for det gamle slot, som knejser højt over byen.

Byen Conegliano, som har et hyggeligt gammelt middelaldercentrum, ligger i provinsen Treviso og har små 40.000 indbyggere. Byen er først og fremmest kendt for sin vin – nemlig den skønne Prosecco, som findes i tre forskellige varianter; Uden brus, med lidt brus og meget brus – hvad italienerne også kalder for spumante.

Det er også her at man finder Italiens ældste og mest prestigefyldte vinskole. Her er rig mulighed for at smage nogle af de skønne vine fra området i én af de mange restauranter eller barer man finder i centrum.

Kort over Conegliano 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 

Spændende monumenter

Byen har mange gamle og spændende monumenter. I katedralen finder man nok det mest berømte værk i byen, nemlig den fine altertavle fra 1493 malet af den berømte maler Giovanni Battista Cima også blot kaldet Cima da Conegliano, da han netop var her fra byen. I dag er malerens hus omdannet til museum, der er åbent for publikum.

På en lille bakketop i byen troner det 1000 år gamle slot op. Slottet tilhørte tidligere Biskoppen af Vittorio Veneto. I dag huser klokketårnet det lille Conegliano bymuseum.

Den jødiske kirkegård

Byen var i tidernes morgen tilholdssted for den jødeske minoritet, der her opførte deres egen ghetto. I 1701 udbyggede man ghettoen med en jødisk synagoge. Denne synagoge eksisterer desværre ikke længere. For de nysgerrige kan vi dog oplyse, at den blev rekonstrueret i Jerusalem. De eneste spor, der viser tilbage til jødernes tid i Conegliano, er den jødiske kirkegård, der ligger på et af de smukkeste steder i byen.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Conegliano? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte bolig til din næste ferie i Italien.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er nærmeste lufthavn til  Conegliano Treviso Lufthavn. Der er dog heller ikke langt til Venedig Lufthavn og Trieste Lufthavn.

Byen har egen togstation med forbindelse til blandt andet Treviso, Venedig og sågar Milano. Herfra kører ligeledes en række busser til resten af regionen. Trods de offentlige transportforbindelser vælger mange af vores rejsende dog at bestille billeje til ferien. En bil gør det i de fleste tilfælde det nemmere at komme omkring til regionens seværdigheder, og når der for eksempel skal handles ind. 

Vil du køre hertil fra Danmark, har du en tur på godt 1.600 km i vente. Tager man en overnatning undervejs eller er flere til at deles om at køre, er dette en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i højsæsonen bør du dog tage højde for, at der kan gå ekstra tid med at komme ned gennem Europa på grund af tæt trafik.  

Restauranter og shopping

Der er i selve byen en bredt vifte af gode spisesteder, vinbarer og butikker samt banker, et apotek og et bibliotek - i det hele taget liv, som man kan forvente at finde i en by af denne størrelse, som bestemt ikke er overrendt, men alligevel får en del besøgende.

Der er desuden flere rigtig gode restauranter i nærområdet, både eksklusive, men også mange familiedrevne hvor moren selv står i køkkenet, og selv har dyrket sine grønsager eller plukket krydderurterne i grøftekanten.

Til de daglige behov og hvis du ønsker at lave egen mad i løbet af ferien, er der gode indkøbsmuligheder i form af adskillige større og mindre supermarkeder.

Udflugter fra Conegliano 

Holder du af gode vine eller vil du blot gerne nyde de enestående landskaber i Prosecco vinområdet, bor du ideelt. Læg eventuelt vejen forbi byens turistkontor for tips til at lægge en rute gennem området. 

Du bør ligeledes tage en tur til Treviso, hvor man kan få timevis til at gå med at gå eller cykle rundt mellem de flotte paladser og parkområder. Er du her i Tiramisu'ens fødeby, er det naturligvis også på sin plads at smage denne lækre dessert.

LIdt længere væk er Venedig bestemt også værd at afsætte en dag på. Du bor ikke længere væk, end at du har mulighed for at opleve den romantiske kanalby på de tidspunkter, hvor hovedparten af dagsturisterne er draget videre. Det kan under alle omstædnigheder anbefales at søge lidt væk fra de mest kendte pladser ned i sidegaderne, hvor der ofte også gemmer sig mange unikke seværdigheder.

Lokale links

Coneglianos officielle hjemmeside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Conegliano