Rejser til Cortellazzo

Ferie i byen ved kanalen - Cortellazzo

Kystbyen Cortellazzo ligger lige ud til vandet og bærer præg af en meget lokal stemning uden alle turisterne, som findes i de mere berømte badebyer i nærheden.

 I modsætning til Lido di Jesolo går der ikke mange busser hertil, og derfor er det ganske få udlændinge, som finder hertil.

Mød de lokale fiskere

Cortellazzo ligger ved udmundingen af Piave-floden ca. 6 km øst for Jesolo og Lido di Jesolo.  Byen opstod i  1601 i forbindelse med udgravningen af Cavetta-kanalen. Nærheden til havet betyder, at fiskeriet er afgørende for byens økonomi, og at du finder et fint udvalg af fiskerestauranter i byen.

I Cortellazzos havn ligger en del små og store både, og her kan du møde både lokale fiskere og sejlbådsentusiaster fra nær og fjern.

Kommer du til Cortellazzo i forået, kan du opleve den årlige festival for fisk og skaldyr. Normalt løber den af stablen fra den 25. april til 1. maj.

Som i alle andre italienske byer med respekt for sig selv, finder du også et gademarked en gang om ugen (om torsdagen) samt flere byfester i juli, august og september.

Kort over Cortellazzo 

Klik på kortet herunder for mere information om nærliggende hoteller og ferieboliger, afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Find hotel, villa eller ferielejlighed

Trods sin lille størrelse byder Cortellazzo er det muligt at finde forskellige typer ferieboliger i og omkring byen. Vi har på forhånd håndplukke de bedste, som du kan finde ved at benytte søgemaskinen her på siden. 

Du skal blot angive datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige villaer, ferielejligheder eller hoteller i området. 

Transport

Den nærmeste lufthavn er Venedig Lufthavn, som har flere direkte flyforbindelser til Danmark. Men der er dog heller ikke langt til eksempelvis lufthavnen ved Treviso.

Uanset hvor du lander, vil vi som udgangspunkt anbefale dig at leje en bil. Ikke blot for at kunne komme nemt og hurtigt videre til din feriebolig, men også fordi du så har lettere ved at komme omkring i løbet af ferien til regionens mange seværdigheder.

Planlægger du at køre fra Danmark til Cortellazzo, kandu se frem til en tur på godt 1.600 km. Det er en overkommelig strækning for de fleste, hvis man er flere om at køre og eventuelt tager sig tid til at tage en overnatning undervejs. Vær dog forberedt på trafikken ned gennem Europa særligt midt på sommeren kan være intens. 

Læs mere om direkte flyforbindelser til Italien

Restauranter og shopping

Du har en lille håndfuld spisesteder at vælge mellem i Cortellazzo, hvor fisk og skaldyr ofte er blandt det mest interessante på menukortet. 

Byen har naturligvis sin egen lille fiskehandler, hvor du kan finde lækre, friske råvarer, hvis du selv vil lave mad i ferien. Vil du handle i et stort supermarked, må du køre til en af de nærliggende, større byer.

Udflugter fra Cortellazzo 

Vil du opleve det fantastiske liv under havoverfladen uden selv at blive våd, kan et besøg i Sea Life Akvarium ved Lido di Jesolo varmt anbefales. Her kan hele familien bruge adskillige timer på at udfoske de mange fiskearter. 

Rejser du med børn, vil en dag i Aqualandia, ligeledes ved Lido di Jesolo, være et sikkert hit. Her blot 10 km fra Cortellazzo venter masser af sjov i Italiens førende vandland, som har vandunderholdning for både for store og små.

Der er også få km til mange af regionens andre charmerende byer. I den lille perle Caorle kan du for eksempel slentre rundt i det hyggelige historisk centrums smalle gader og stræder. Ej heller at forglemme er Venedig, som ligger blot omkring 30 km væk.

Ønsker du at udforske regionens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et bredt udvalg af velorganiseret udflugter med guide i Veneto.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cortellazzo