Rejser til Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo - Dolomitternes kulturelle centrum

Tag med Escapeaway på skiferie i Cortina d'Ampezzo, der betrages af mange som Dolomitternes kulturelle centrum og en vigtig ferieby både sommer og vinter.

Feriebyen Cortina ligger smukt i Ampezzo-dalen i et betagende landskab. Byen har i mange år været mondænt samlingspunkt for dem, der var noget ved musikken, men nu henvender byens hoteller og aktiviteter sig mindst lige så meget til vandrefolket og børnefamilierne - og naturligvis skiløbere i stor stil.

I pose og sæk

Cortina er en rigtig "i pose og sæk"-feriedestination, da den tillader at kombinere vandreferie eller skiferie i en af Italiens absolut smukkeste bjergkæder med kultur, shopping og masser af italiensk gadeliv. Byen er en de første ærkeitalienske byer, når man kommer nordfra - området nord for Cortina er nemlig tysktalende og er i det hele taget på mange punkter meget mere påvirket af østrigsk kultur.

Kort over Cortina

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Cortina? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Vil du opleve en ægte familiær atmosfære i ferien? Så kan vi anbefale en ferie på et agriturismo i Norditalien, som passer til hele familien.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte bolig til din næste ferie i Italien.

Skiområdet Cortina d'Ampezzo

Cortinas eget skiområde omfatter 140 pistekilometer, som betjenes af i alt 43 skilifte, og her tilbydes snegaranti fra slutningen af november og helt frem til sidst i april, ved brug af et omfattende system af snekanoner, til at supplere natursneen i højderne. Området er delt op i tre selvstændige liftsystemer, som alle er bundet sammen af den gratis skibus i dalen.

Som altid i Dolomitterne, har man mulighed for at købe skipas til hele Dolomiti Superski, hvorved man får adgang til over 1.200km alpine superpister.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er Treviso Lufthavn den nærmest beliggende lufthavn til Cortina. Der er dog  ikke meget længere til Venedig Lufthavn , som har direkte forbindelser til Danmark.

Det kan være en fordel at leje en bil. Det gør det ikke blot nemt at komme det sidste stykke fra lufthavnen til din feriebolig, men giver også mange muligheder for at tage på spændende udflugter i løbet af ferien.  

Vil du køre hertil fra Danmark, har du en tur på godt 1.600 km i vente. Deler man turen op med en overnatning undervejs eller er man flere om at køre, er dette en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i højsæsonen bør du dog tage højde for, at der kan gå ekstra tid med at komme ned gennem Europa på grund af tæt trafik.  

Tips og råd til kør-selv ferie til Italien 

Restauranter og shopping

Cortina er en af de største byer i Dolomitterne med ca. 8.000 indbyggere, så her er der både livligt om dagen og om aftenen. Bjergbyens nerve og samlingspunkt er utvivlsomt hovedgaden Corso Italia (gågade). I denne gade og dens sidegader finder man restauranter, pizzeriaer, caféer, barer (prøv fx vinbaren Bottega di Vino Villa Sandi på Largo Poste 1), et diskotek og mange forretninger.

Byen har faktisk i alt ca. 300 forretninger og 50 restauranter/pizzeriaer - og dertil kan lægges ca. 20 restauranter smukt placerede i bjergene omkring Cortina. Det er også her, man finder byens største supermarked og stormagasin ved navn La Cooperativa di Cortina.

 

Trekking og vandreruter

Cortina og det omgivende område har mere end 400 km vandreruter, der spænder lige fra slentreruter for begyndere til halsbrækkende stier helt oppe i højdernene for de yderst professionelle - men derimellem finder man et hav af tilgængelige og panomariske vandreruter for de vandreglade i alle aldre.

Ud over de mange vandreruter af forskellig sværhedsgrad så er der også hele 13 lifter og kabelbaner i området. De fører op til de mest fantastiske panoramaudsigter, der kan tage pusten fra de fleste. Her kan man mange steder vælge at nyde en forfriskning eller en frokost i et af de mange rifugi, eller man kan fortsætte yderligere ad nye vandreruter.

Vært for vinter-OL i 1956

Byen er stærkt præget af italiensk kultur og hører under regionen Veneto og ligner som sådan ikke en typisk sydtyrolsk by. Byen var i 1956 vært for de Olympiske vinterlege, og har derfor en lang række indendørs og udendørs aktiviteter, der rækker langt ud over skiløb, fx tennishal og svømmehal. Byen har tilmed netop fået en ny 18-hullers golfbane, som ligger umiddelbart uden for Cortina.

Lokale links

Byens egen hjemmeside finder du her

Hjemmesiden for Venetos officielle turistbureau finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cortina d'Ampezzo