Rejser til Marostica

Hold ferie i Marostica og bo centralt for Venetos seværdigheder

Marostica er en lille, charmerende by i smukke naturomgivelser, i det centrale Veneto. I overskuelig køreafstand findes spektakulære kulturbyer som Vicenza, Padova og Venedig.

Byen med de levende skakbrikker

Marostica har et hyggeligt historisk centrum. Det mest kendte monument er byens borg ’Castello Inferiore’ fra 1300-tallet. En flot middelalderborg, med en dejlig, åben plads foran. Pladsen hedder ’Piazza Castello’ eller ’Piazza degli Scacchi’.

’Scacchi’ betyder skak, og netop skakspillet er Marosticas mest kendte varemærke. Hvert andet år (de lige årstal) spiller man i september måned skak på pladsen, med levende mennesker som brikker! Traditionen stammer fra tiden lige efter 1. Verdenskrig, hvor Marosticas indbyggere indførte den.

Spillet om en kvinde

Efterfølgende, efter 2. Verdenskrig, skrev komedieforfatteren Vucetich Mirko et skuespil om to adelsmænd, der i 1400-tallet forelskede sig i den samme kvinde (Lionora), og som udfordrede hinanden i skak på ’Piazza degli Scacchi’ for at afgøre, hvem der skulle have hende. Denne fiktive fortælling danner i dag rammen om skakspillet på pladsen foran ’Castello Inferior’.

Kort over Marostica 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Søger du efter den perfekte feriebolig i Marostica? Så brug søgemaskinen her på siden, hvor du finder vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode.Så kan du ved at læse beskrivelserne af de enkelte boliger let få et overblik over mulighederne .

Transport

Nærmeste lufthavn (50 km) til Marostica er Treviso Lufthavn - med det officielle navn Aeroporto di Treviso Antonio Canova. Der er dog heller ikke langt til lufthavnen ved eksempelvis Venedig (100 km).

For de fleste vil billeje være den nemmeste måde at komme videre fra lufthavnen til ferieboligen. Desuden er det lettere at komme omkring til regionens mange seværdigheder i løbet af ferien, når man har en lejebil til rådighed.

Information om billeje i Treviso Lufthavn

Vil du køre til du Marostica fra Danmark, skal du regne med en tur på omkring 1.600 km. En overkommelig afstand, men tag dog højde for i planlægningen, at rejsetiden ned gennem Europa kan blive forlænget på grund af trafik - særligt i sommerhøjsæsonen.

Restauranter og shopping

Selvom byen med omkring 14.000 indbyggere er af en forholdsvis beskeden størrelse, finder du et bredt udvalg af spisesteder med restauranter, caféer og pizzeriaer. Her er også barer og har du hang til lidt sødt, kan du lægge vejen forbi et gelateria eller bageri.

Til de daglige fornødenheder og hvis du ønsker at tilberede egne måltider i løbet af ferien, finder der gode indkøbsmuligheder i og omkring byen. 

Udflugter fra Marostica 

Marostica er et glimrende udgangspunkt for udflugter til Venetos kulturelle seværdigheder – og kunstbyer, og også for udflugter ud i den dejlige natur, man også finder på disse kanter.

Du bor få kilometer fra den stemningsfulde middelalderby Bassano del Grappa, hvis gamle hyggelige centrum gennemskæres af floden Brenta. Her findes mange spændende spisesteder og i weekenden kan et besøg på en af byens pladser anbefales, når disse fyldes med markedsboder. Selvom hvis du ikke har brug for at købe ind til egne måltider, er det fascinerende at studere det overdådige udbud.

Lidt længere væk, men stadig inden for gangske overkommelig køreafstand, ligger talrige andre charmerende gamle byer som Treviso, Vicenza og Cittadella, som ligeledes indbyder til spadserture i hyggelige smalle gader og rolige stunder på fortovscaféer.

Godt en times kørsel mod sydøst finder du verdens mest berømte kanalby, Venedig - et oplagt mål for en dagsudflugt. 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marostica