Rejser til Miane

Miane - ferie med gastronomi, natur og historie

Miane er en lille landsby på ca. 3.000 indbyggere i bjerglandskabet vest for Treviso, hvor flere kirker stammer helt tilbage fra 1300-tallet.

Byen bærer stadig præg af dens traditionelle hovedaktiviteter, som er landbrug med hovedvægt på dyreavl og osteproduktion. Udover kirkerne i det lille centrum er byen i dag kendt for den ene af dens to restauranter: Da Gigetto

Espresso på den lokale

Et besøg i Miane giver mulighed for at gå ture langs de smukke stier i bjergene samtidig med, at man kan besøge de nærliggende byer Vittorio, Veneto og Conegliano. Det er ellers en helt almindelig provinsby, hvor man kan nyde en lille kop espresso på den lokale bar sammen med de ældre, der læser dagens avis.

Kort over Miane 

Klik på kortet herunder for mere information om nærliggende hoteller og ferieboliger, afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Hvor skal du bo? Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Miane? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder, som kan danne den perfekte ramme om din ferie.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte feriebolig til din næste drømmeferie.

Transport

Vil du rejse til Miane med fly ligger Treviso Lufthavn tættest ved. Der er dog heller ikke langt til den større og mere populære lufthavn ved Venedig - Aeroporto di Venezia Marco Polo.

For de fleste vil billeje være den nemmeste måde at komme videre fra lufthavnen til ferieboligen. Desuden er det lettere at komme omkring til regionens mange seværdigheder i løbet af ferien, når man har en lejebil til rådighed.

Læs mere om billeje i Venedig Lufthavn

Planlægger du at køre fra Danmark, skal du regne med en tur på omkring 1.600 km. Find eventuelt et sted at tage en overnatning undervejs i søgemaskinen, hvis I ikke orker at køre i ét stræk. Hav også med i planlægningen, at vejene ned gennem Europa særligt midt på sommeren kan være meget trafikeret. 

Restauranter og butikker

Vi kan anbefale et besøg på Da Gigetto, som er bred anerkendt som det gastronomiske højdepunkt i Miane. Menuen i denne traditionelle restaurant afspejler sæsonen og er karakteriseret af gode, lokale råvarer.

Der ligger et supermercato midt i byen, hvor du kan få de mest basale fornødenheder og lidt til.

Udflugter og seværdigheder

Der er rig mulighed for at tage på vandre- eller cykelture i de smukke bjerge tæt ved Miane. Har du en bil til rådighed er du dog også godt placeret for at tage på spændende dagsudflugter til nogle af de mange andre spændende byer og seværdigheder i regionen.

Tæt ved er Conegliano for eksempel en oplagt mulighed for at gå på eventyr blandt mange gamle og spændende monumenter , samt ikke mindst stifte bekendtskab med områdets skønne vine på byens restauranter eller barer.

Holder du af vin, er du i det hele taget rejst det helt rigtige sted hen. Du befinder dig således lige ved Prosecco vindistriktet - kendt for sine boblende vine. 

Sidst men ikke mindst er du naturligvis også ganske tæt på Italiens berømte kanalby Venedig. Denne romantiske, omend til tider lidt overrendte, by rummer efter vores mening oplevelser nok til et helt liv. På en dagsudflugt bør du derfor ikke forsøge at nå omkring til det hele, men tage det lidt mere med ro og ikke lade dig stresse. Det er den bedste måde at nyde den særlige atmosfære på de smukke pladser, snævre stræder og enestående kanaler.

?Læs mere om udflugter i regionen Veneto her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Miane