Rejser til Mira

Mira ligger i området lige vest for Venedig, der kaldes Riviera del Brenta. Det er kendt for sine mange pragtvillaer, der ligger langs med Brenta-floden. De blev bygget mellem det 15. og 18. århundrede af Venedigs overklasse. Det inkluderer Villa Cantarini dei Leoni, hvor blandt andre Napoleon tilbragte en del tid og sikkert nød de fredelige omgivelser. Den er dog bare én af mange smukke villaer i og omkring Mira, hvoraf flere er åbne for besøgende.

Byens navn stammer fra "mirare" (udkig). Man mener derfor, at byen er opkaldt enten efter et vagttårn bygget af romerne, eller Mira i Tyrkiet, der var fødestedet for Sankt Nikolaus, byens skytshelgen. Lige fra grundlæggelsen af en egentlig by her i Middelalderen og frem til i dag, har floden været vigtig for livet i Mira. Historisk var den en vigtig handelsåre og bruges nu til dags til de populære flodkrydstogter, hvor de storslåede villaer kan beundres fra vandsiden.

Sammenlignet med Venedig, som ligger blot 20 kilometer mod øst, er der ikke nær så mange, som rejser til Mira. Vil du gerne opleve den romantiske og verdensberømte kanalby, men bo i mere fredelige omgivelser uden voldsomme mængder turister, er Mira dog et attraktivt rejsemål. Den er desuden i sig selv en charmerende by, som er stor nok (ca. 35.000 indb.) til at have et godt udvalg af restauranter, trattoriaer og barer. Her er også nok supermarkeder og butikker til at dække alle behov, der måtte opstå på rejsen.

Udflugter

Rejser du til Mira, har du et fint udgangspunkt for udflugter, og ikke bare til Venedig. Det kan for eksempel også varmt anbefales at tage en tur til Padova (knap 30 km), der også har et meget pittoresk gammelt centrum med stemningsfulde gader med søjlegange og ikke mindst talrige smukke pladser, hvoraf den 90.000 m² store Prato delle Valle er den mest kendte og formentlig en af de største i Europa. Byen har også en af verdens ældste botaniske haver. Sidst, men ikke mindst er der også masser af gode spisesteder og butikker. Det er en universitetsby, og de studerende giver Padova et rigt kulturliv.

Udover de kulturelle oplevelser og kendte historiske seværdigheder kan du på din rejse til Mira også nyde unik natur. Sydøst for byen breder det store Po-delta sig ud mod havet.Det er det største vådområdet i Italien og den næststørste i hele Middelhavet efter Nilen. Vådområdet har en høj naturrigdom, som man kan udforske ad en række naturstier - en kikkert er en god ide. Der er også flere interessante historiske seværdigheder i området.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mira