Cappella degli Scrovegni

Capella degli Scrovegni er en bemærkelsesværdig kirke i byen Padova, der blev opført på foranledning af den rige bankør Enrico Scrovegni. Kirken var en tilbygning til han store palæ og var desuden tænkt som et kommende mausoleum for hans familie.

Imponerende samling af fresker

Enrico Scrovegni hyrede datidens store italienske maler og arkitekt Giotto til at stå for kirkens indre udsmykning. Kirken er i dag således berømt for sin imponerende samling af fresker fra Giottos hånd, som stammer tilbage fra år 1303. Freskerne skildrer fortællinger fra såvel Det nye Testamente som Det gamle Testamente med 40 forskellige scener fra bl.a. Jesus og Jomfru Marias liv. Alle vægge og lofter er dækkede med de smukke freskoer med fortællingerne om Jomfru Marias liv og med fødslen af Jesus til hans opstandelse, samt den storslåede Dommedag, der ender med menneskets frelse.

Bevarelse af freskerne

Gennem tiden har man kæmpet med bevarelsen af freskoerne i kirken, og de har undergået flere restaureringer. Den nyeste udfordring er at finde i forureningen, der får de smukke freskoer til at smuldre. Efter flere års studier med henblik på at løse dette problem udviklede forskerne i år 2000 en speciel teknisk installation, der kan beskytte disse unikke malerier. Kirken er åben for besøgende året rundt fra kl. 09.00 til kl. 19.00 og indgangen koster € 12 pr. pers.

Cappella degli Scrovegni er kandidat til UNESCO´s liste over verdenskulturarv.