Rejser til Pescantina

Pescantina ligger ved Adige-floden sådan cirka midtvejs mellem Gardasøen og Verona. Det er i høj grad floden, som er Italiens næstlængste, der har præget Pescantina historiske udvikling. Byen var således i århundreder et af de vigtige omdrejningspunkter for skibsfarten på Adige og blomstrede i den periode op.

Rejser du til Pescantina nu til dags kan du opleve den brede Adige fra nærmeste hold. Det er nemlig blevet populært at sejle på floden, og lokale firmaer tilbyder ture i kano, kajak eller med en gummibåd (rafting) med guide, eventuelt kombineret med en cykeltur. Det er en god mulighed for at have en sjov og aktiv oplevelse med familien eller vennerne i ferien. Det er desuden ganske interessant at se byer og landskab fra vandsiden.

I det hele taget giver en rejse til Pescantina dig et godt udgangspunkt for at udforske mere af regionen. Der er kun omkring 12 kilometer ind til centrum af Verona, som du måske kender fra den tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie. Denne charmerende storby har dog meget andet at byde på med alt fra historiske seværdigheder inklusiv det berømte amfiteater, der i dag bruges til operaer, til et rigt udvalg af restauranter med en stolt tradition med kreativitet og elegance.

Forlystelsesparker eller vingårde?

Kører du i stedet i modsæt retning, er der lige så langt (eller kort) til Lazise på den østlige bred af Gardasøen. Er du afsted på sommerferie, kan du her slå dig ned på en af strandene og nyde en forfriskende dukkert i søen. Har du mindre børn med på rejsen, vil det nok også være populært at lægge vejen forbi vandlandet Caneva World eller den store forlystelsespark Gardaland.

Pescantina er også et godt valg, hvis du rejser til Norditalien for at udforske det lokale køkkens herligheder og ikke mindst de godt vine, som denne region er kendt for. Pescantina ligger nemlig i det anerkendte vinområde Valpolicella, hvorfra de kraftige Amarone-vine blandt andet stammer.  Du kan sagtens bruge hele rejsen på at besøge vingårde og hyggelige småbyer med familiedrevne restauranter. Med andre ord venter der dig her ideelle betingelser for en rigtig livsnyderferie, hvis det er det, du ønsker.

Selv om Pescantina ikke er nogen stor by, finder du også her en god håndfuld spisesteder og et supermarked, hvor du kan få de fleste fornødenheder. Der er desuden kun et par kilometer til nabobyen  Bussolengo på den anden side af floden, hvor der er endnu flere restauranter og butikker at vælge mellem.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pescantina