Rejser til Peschiera del Garda

Børnenes favorit ved Gardasøen er uden tvivl Peschiera del Garda. Det skyldes selvfølgelig, at Italiens største forlystelsespark "Gardaland" ligger lige her. Men også byen og centrum er et besøg værd, da der er en skøn feriestemning. Book din rejse til Peschiera del Garda med Escapeaway i dag!

Peschiera del Garda ligger ved den sydlige ende af Gardasøen knap 30 kilometer vest for Verona. Peschiera, der har knap 8.500 indbyggere, er især kendt for sin gamle bydel, hvoraf en stor del ligger ude i Mincio-floden fordelt på nogle små øer, der er adskilt af voldgravslignende kanaler. Der er måske lidt færre egentlige seværdigheder her end i nogle af de mere kendte byer omkring Gardasøen, men havne- og kanalområdet er yderst charmerende og giver Peschiera en unik atmosfære.

Peschiera, som er den vestligst beliggende by i Veneto-regionen, giver dig desuden et ideelt udgangspunkt for både at udforske de mange charmerende byer rundt om Gardasøen og for at tage på udflugter til nogle af Italiens mest berømte rejsemål, heriblandt Verone og Venedig. Har du børn med på ferie, er det også nemt at tage en tur til Gardaland, Italiens største forlystelsespark, som ligger bare få minutters kørsel fra Peschiera.

Velkommen til Gardasøen med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Peschiera del Garda hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Peschiera del Garda, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til fx. Bergamo lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Peschiera del Garda, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Gardasøens sydlige perle

Start din ferie med blot at spadsere en tur rundt i Peschiera for at mærke stemningen i den gamle bydels smalle, snørklede gader. I dag kommer de fleste her for at gå på opdagelse blandt de mange små butikker og hyggelige fortovsrestauranter, men historisk blev denne befæstede bydel først og fremmest etableret som et forsvar for regionen. Helt fra romertiden og frem til 1. verdenskrig havde Peschiera således en vigtig strategisk betydning militært på grund af sin beliggenhed ved Gardasøens udløb. De høje kanalmure blev dog først bygget i det 16. århundrede, da byen blev en del af den venetianske republik. Da franskmændene i 1801 indtog byen udbyggedes forsvarsværkerne, og Peschiera blev efterfølgende en vigtig brik i kontrollen af det nordlige Italien under Napoleonskrigene. Den befæstede bydel blev i 2017 optaget på UNESCO's liste over verdensarv. 

Når du går rundt i hjertet af den gamle by, er du aldrig langt fra vandet. Det er dog kun fra fugleperspektiv, at man rigtigt kan se fæstningsværkets næsten femstjernede form. Rejser du til Peschiera i august, kan du til gengæld uden besvær fra nærmeste hold overvære den traditionsrige Palio delle Mura, som sejles nede i kanalerne. Kapsejladsen, der foregår i gammeldags gondol-lignende træbåde, ledsages af koncerter og et stort fyrværkeri.

Strande og cykelstier

Der er flere gode strande (med grus og småsten) ved Peschiera og længere ud mod Sirmione, hvor du kan slappe af på en liggestol med en god bog eller tage en forfriskende dukkert i det klare vand. Hvis det ikke er for hedt, kan det også anbefales at leje en cykel for at køre en tur langs Mincio-floden til Mantova. Undervejs kommer du blandt andet forbi Borghetto di Valeggio sul Mincio, en stor opdæmning af floden fra slutningen det 14. århundrede. Du passerer derudover flere charmerende restauranter med udendørs servering på turen langs med floden. Ruten der løber inde i Parco del Mincio, er cirka 45 kilometer lang og bilfri. Har du ikke energi til at køre retur, kan du tage toget. 

I det hele taget er Peschiera et godt valg til en ferie ved Gardasøen, hvis du vil kunne komme nemt omkring. Som en af de få byer ved søen har Peschiera således både færgehavn, togstation, busser og kort afstand til A4-motorvejen, der forbinder Milano og Venedig. Du må da heller ikke gå glip af en sejltur på søen for at besøge nogle af de mange maleriske kystbyer. Har du god tid, kan det også anbefales at afsætte en hel dag til af besøge Verona. Det er nemt, da du kan tage toget dertil på kort tid og dermed samtidig slipper for at lede efter parkeringsplads. I Verona kan fordybe dig i historiske seværdigheder eller gå på opdagelse i elegante butikker og sidst, men ikke mindst, udnytte det store udvalg af restauranter til nye kulinariske oplevelser.

>> Læs også om rejser til Sirmione
>> Læs alt om rejser til Norditalien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Peschiera del Garda

Populære hoteller i Peschiera del Garda

Italien, Norditalien, Veneto, Peschiera del Garda
9,4
Fabelagtigt
1276 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Veneto, Peschiera del Garda
8,6
Meget godt
4629 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Veneto, Peschiera del Garda
9,0
Fabelagtigt
2522 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Peschiera del Garda?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 37 anmeldelser