Rejser til Preganziol

Hold ferie i Preganziol - en hyggelig norditaliensk provinsby

Byen Preganziol er i sig selv er ikke den helt store turistattraktion. Som rejsende har man dog mulighed for at nyde en rolig og hyggelig stemning af norditaliensk provinsby.

Som mange andre kønne byer omkring Treviso er dens liv primært baseret på produkton, ikke på egentlige serviceydelser. 

Preganziol, som har ca. 16.000 indbyggere, ligger ca. 4 km syd for Treviso og 23 km nord for Venedig langs Il Terraglio. Il Terraglio var oprindeligt en kanal, men Napolen omdannede kanalen til en vej, med det formål at forbinde de to byer.

Herlige kulturbyer

Langs Il Terraglio kan man stadig beundre imponerende adelsvillaer på begge sider af vejen. Dengang Stendahl beskrev sin rejse igennem Italien var han yderst imponeret af deres rigdom og prægtige arkitektur. Eneste forskel mellem dengang og i dag er de eksisterende transportmidler. Vil man ikke køre så er det muligt at benytte sig af togbanen, der forbinder Preganziol med mange af regionen Venetos herlige historiske kulturbyer: middelalderbyen Treviso med dens bymur fra 1500-tallet er nemlig blot en af mange; Venedig og dens kanaler; men også Conegliano, Vicenza, Verona, Padova m.fl. er uden tvivl et besøg værd.

Kort over Preganziol

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter en feriebolig i Preganziol? Så brug søgemaskinen her på siden hvor du finder vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Skal du afsted med hele storfamilien, en gruppe venner eller kollegaer? Vi tilbyder også kæmpevillaer i Italien, hvor indkvartering og omgivelser er i særklasse.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte bolig til din næste ferie i Italien.

Transport

Med få kilometer fra Preganziol til Treviso Lufthavn, er denne et oplagt valg, hvis du vil flyve til Italien. Der er dog ikke meget længere til  lufthavnen ved Venedig, som har direkte fly til Danmark.

Se oversigt over direkte flyforbindelser til Italien fra Danmark

Trods den korte afstand til nærmeste lufthavn vælger mange af vores ferierejsende at bestille en lejebil med afhentning i lufthavnen. Det gør det ikke blot nemt at komme det sidste stykke videre til ferieboligen, men giver også en stor grad af frihed og fleksibilitet i ferien. Med en lejebil er det således i langt de fleste tilfælde nemmest at komme omkring til seværdigheder og ikke mindst følge sit eget tempo. 

Information om billeje i Treviso Lufthavn

Planlægger du at køre fra Danmark, skal du regne med en tur på 16 -1700 km. Hav med i planlægningen at turen ned gennem Europa særligt midt på sommeren kan være præget af tæt trafik. 

Restauranter og shopping

Trods sin forholdsvise beskedne størrese findes der et fornuftigt udvalg af spisesteder i Preganziol. Til dessert kan det anbefales at lægge veje forbi gelateriaet på Via Schiavonia og nyde det store udvalg af is.

Lidt længere nede ad samme gade finder du blandt andet et supermarked, hvor du kan få det meste til de daglige behov - byen har desuden et apoteksudsalg.

Udflugter fra Preganziol

Du bor få kilometer fra flere af norditaliens mest interessante kulturbyer. Nærmest er smukke Treviso hvor man kan bruge lang tid på blot at spadsere rundt blandt de flotte paladser og grønne områder. 

En af Italiens største attraktioner, Venedig, ligger ligeledes inden for relativ kort afstand og kan varmt anbefales som udflugtsmål. Trods sin store popularitet, er der stadig rige mulighed for at opleve den berømte kanalbys helt særlige atmosfære ved at søge ned i mere stille sidegader og gyder.  Da du bor så tæt på, har du desuden chancen for eventuelt at blive i byen om aftenen, hvor der falder lidt mere ro over det hele, når de fleste dagsturister er taget hjem.

Ønsker du at udforske regionens mange seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et bredt udvalg af velorganiseret udflugter i Veneto.

Lokale links

Byens officielle turistside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Preganziol

Hvad siger gæsterne i Preganziol?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser