Rejser til Prosecco vindistrikt

Verdenskendte bobler

Prosecco med det smukke vinlandskab og de verdenskendte bobler ligger blot ca. 80 km fra Venedig og Adriaterhavets lange sandstrande mod syd og Dolomitterne mod nord.

Smukkest tænkelig vinlandskab

Man tror næsten, det er løgn. Kan der virkelig ligge så smukt et vinlandskab midt mellem bjergene og havet? Svaret er ganske enkelt 'ja'. På under en time kan du stå enten midt i Dolomitterne eller midt i Venedig. Her har du altså en enestående mulighed for en kombinationsferie.

Kort over Prosecco

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i området samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Prosecco - hvad er det?

Navnet Prosecco er en beskyttet oprindelsesbetegnelse - og må derfor kun benyttes i dette område. Selve navnet Prosecco er både navnet på druen og på området, som ofte betegnes Prosecco-ruten (Strada del Prosecco) eller Prosecco-bakkerne (Colline del Prosecco).

Prosecco er efterhånden kendt over hele verden - men det er de færreste, som ved hvor den produces - nemlig her i regionen Veneto mellem Venedig og Dolomitterne. Distriktet bevæger sig også lidt ind i naboregionen Friuli Venezia Giulia

Af de beskyttede oprindelsesbetegnelser produceres der både DOC og DOCG i Prosecco-området. Området opnåede DOC-betegnelsen tilbage i 2009. Den mousserende vin bør til enhver tid drikkes direkte fra køl - og bør holde en temperatur på ca. 4-8 grader, når den nydes. Der findes også enkelte producenter, som laver en bobleløs udgave Prosecco tranquillo, som derfor minder lidt om hvidvin, men ikke er det.

Læs mere om vin i Italien

Vinområdet med de kegleformede bakketoppe

Distriktet fylder i alt 5.000 hektar og består af to områder: Det mest kendte er området mellem byerne Valdobbiadene og Conegliano på nordsiden af floden Piave. På sydsiden af floden ligger området med byen Asolo og bakkedraget Il Montello, der helt tilbage i 1300-tallet leverede træmaterialer til Venedigs fundament.

I modsætning til andre vindistrikter i Italien, så udmærker Prosecco sig ved, at de vinklædte bakker i landskabet er meget markerede og ligger som karakterfulde, spidse kegler i landskabet. Områdets fortrin er klart vinen og det smukke landskab. Det flotteste landskab og den bedste Prosecco skulle efter sigende komme fra Cartizze-bakkerne lige uden for Valdobbiadene.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Vil du holde ferie midt i et vinområde? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Prosecco. 

Lyder det fristende med en ferie, hvor vinen og de kulinariske oplevelser  er i højsædet tiltalende? Så bør du overveje en vingårdsferie i Italien, hvor du samtidig kan tage på spændende udflugter.

Du behøver blot angive datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Har du brug for yderligere hjælp til at finde den ideelle bolig, er du velkommen til at kontakte os.

Transport 

De nærmest beliggende lufthavne til vinområdet er Treviso og Venedig Lufthavn. Det kan ofte sagtens lade sig gøre at komme videre fra lufthavnen til ferieboligen med tog, bus eller taxi. Mange vælger dog at bestille en lejebil hjemmefra, så det er lettere at komme omkring i løbet af ferien uden at skulle tænke på transportmuligheder.

Vil du køre hertil fra Danmark, er det en fordel "kun" at skulle til det nordlige Italien, men alligevel skal du dog regne med en tur på omkring 1.500 km.  Vær opmærksom på at rejsetiden ned gennem Europa særligt i sommerhøjsæsonen kan blive forlænget af tæt ferietrafik.

Udflugtsmuligheder

Kan du løsrive dig fra de gode vine, er der også mange andre seværdigheder og udflugtsmuligheder. Hvis I ønsker at besøge seværdige byer, vil vi fremhæve Asolo - eller Bassano del Grappa, der ligger lige uden for vindistriktet. Nærmeste storby er Treviso. Og til de aktive, som ikke finder Prosecco-bakkerne høje nok, kan Monte Grappa med sine 1.775 m.o.h. helt sikkert tilfredsstille dem, der gerne vil lidt op i højderne. Fra Valdobbiadene til toppen af Monte Grappa er der ca. 30 km.

Du kan eventuelt også køre længere mod syd for at se Palladios berømte villaer, mens det spektakulære bjergområde Dolomitterne ligger lige mod nord.

Ønsker du at udforske vindistriktet eller nogle af regionens mange andre seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, kan du hos vores samarbejdspartnere vælge fra et bredt udvalg af velorganiseret udflugter i Veneto.

Lokale links

Den officielle hjemmeside for vinturen gennem området finder du her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Prosecco vindistrikt

Populære hoteller i Prosecco vindistrikt

Italien, Norditalien, Veneto, Cison di Valmarino
9,9
Fabelagtigt
55 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste golfklub: ca. 36 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Veneto, Susegana
9,9
Fabelagtigt
15 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste golfklub: ca. 30 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Veneto, Caerano di San Marco
9,6
Fabelagtigt
304 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Prosecco vindistrikt?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 37 anmeldelser