Rejser til Soave

En lille vinperle

Soave ligger ca. 20 km øst for Verona i retning mod Venedig og Adriaterhavskysten, og er en lille charmerende landsby, der bestemt er et besøg værd.

Byen lægger også navn til et vindistrikt, som især er kendt for sine hvidvine, blandt andet hvidvinen Soave Classico.

Castello Scaligero di Soave og bycentrum

Soave er måske lille, men den har en markant profil, der udgøres af forsvarsborgen Castello Scaligero di Soave. Borgen, som stammer helt tilbage fra 900-tallet, ligger midt i byen og er nærmest et lille samfund med tykke ringmure og forskellige gårdmiljøer. Den er åben for offentligheden året rundt (middagslukning ca. mellem 12:00-15:00 og lukket på mandage).

Byens lille gågade er utrolig indbydende med dens begyndelse ved den gamle byport Porta a Verona. I gågaden findes flere kaffebarer, isbarer, småbutikker, en kirke, vinhandlere naturligvis og tilmed et mindre supermarked lige om hjørnet. Uden for bymurene er der gode parkeringsforhold og turistinformation.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Soave? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte bolig til din næste ferie i Italien.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er Verona Lufthavn den nærmest beliggende lufthavn til Soave. Inden for rimelig køresafstand er blandt andre også Venedig Lufthavn og Bergamo Lufthavn.

Byen ligger lige nord for den øst-vestgående motorvej fra Venedig til Milano, som giver dig nemt og hurtig adgang til resten af regionen. Mange af vores rejsende vælger da også at bestille billeje til ferien. Med en bil tilrådighed er det i de fleste tilfælde lettere at komme omkring til regionens seværdigheder, og når der for eksempel skal handles ind. 

Vil du køre hertil fra Danmark, har du en tur på omkring 1.500 km foran dig. Deles turen op med en overnatning undervejs eller er man flere om at køre, er dette en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i højsæsonen bør du dog tage højde for, at der godt kan gå ekstra tid med at komme ned gennem Europa på grund af tæt ferietrafik.  

Tips og råd til kør-selv ferie i Italien

Restauranter og shopping

Udover kaffe- og isbarer findes et fint udvalg af spisesteder spisesteder i Soave. Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nærområdet og nabolandsbyerne.

I det mindre supermarked kan du få dækket de fleste af de daglige fornødenheder. Til storindkøb eller hvis du planlægger at tilberede alle måltider selv, kan det dog være nødvendigt at opsøge de større supermarkeder og specialforretninger i nærområdet. Det kan også være en stor oplevelse at gøre sine indkøb på et af de lokale markeder, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve det italienske hverdagsliv tæt på.

Udflugter fra Soave

Bor man i Soave, er mulighederne for spændende udflugter mange. For som perler på en snor på hver sin side af Soave ligger kulturbyer som Verona, Vicenza, Padova og ikke mindst Venedig langs motorvejen A4. 

Ønsker du at udforske disse og andre seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et bredt udvalg af interessante udflugter i Veneto.

Har man blot lyst til at en afslappende dag på langs, er Adriaterhavets skønne strande blot ca. 2 timers kørsel væk. Gardasøens smukke natur og mange forlystelsesmuligheder samt vinområdet Valpolicella er bestemt også den korte køretur værd.

Den mest kendte af vinene i distriktet, er Soave Classico. Denne vin laves primært på druerne Garganega og Trebbiano, er kendt for at have en fyldig og rig smag med lidt syre.

Lokal links

Byens officielle hjemmeside finder du her

Slottets hjemmeside

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Soave

Hvad siger gæsterne i Soave?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 27 anmeldelser