Rejser til Sona

Ferie midt mellem Gardasøen og Verona

Sona er en af de mange små hyggelige byer, som ligger i det frodige landskab mellem Gardasøen og Verona.

Den er et oplagt feriested, hvis man vil kombinere en ferie ved Gardasøen med opera i Verona. Samtidig vil du nemt kunne tage på opdagelse i Venedig eller i det berømte vinområde Valpolicella.

Motorvejen som forbinder Milano og Venedig, går gennem området, og derfor er det let at komme rundt, hvis man planlægger lidt længere udflugter i løbet af sin ferie. Samtidig kan man så hygge sig på de mange små lokale restauranter om aftenen, og man kan være helt sikker på, at man ikke møder mange turister på disse kanter.

Colline Moreniche del Garda

Sona ligger faktisk midt mellem Gardasøen og Verona blot ca. 10 km fra hver. Der kommer der mere og mere fokus på dette område, og de lokale er begyndt at markedsføre det under navnet "Colline Moreniche del Garda".

Området strækker sig helt fra Castiglione delle Stiviere syd for Desenzano til Sommacampagna lige vest for Verona. Det består af bløde bakker, små søer, og floden Mincio som i virkeligheden er afløb for Gardasøen. Hovedindtægtskilden er landbrug, men der er også mange som begynder at leje værelser ud som Bed & Breakfast, agriturismo eller landsteder som ombygges til mindre hoteller.

Kort over Sona

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter en feriebolig i Sona? I søgemaskinen her på siden kan du hurtigt få et overblik over vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. I søgeresultatet kan du læse mere om de forskellige former for indkvartering og finde den, som passer bedst til dine ønsker i ferien.

Vidste du, at du også har mulighed for at leje store villaer i Italien? Det er en oplagt mulighed, hvis du for eksempel vil holde ferie med storfamilien eller en vennegruppe.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er Verona Lufthavn den nærmest beliggende lufthavn til Sona. Der er dog heller ikke langt til blandt andre Bergamo Lufthavn og Venedig Lufthavn, som har direkte fly til Danmark.

Læs mere om direkte flyforbindelser til Italien

Der er busforbindelser til Sona, men mange af vores rejsende vælger dog at bestille billeje til ferien. Med en bil tilrådighed er det i de fleste tilfælde nemmere at komme omkring til regionens seværdigheder, og en fordel når der for eksempel skal handles ind. 

Planlægger du at køre hertil fra Danmark, skal du regne med en tur på godt 1.500 km. Med en overnatning undervejs eller flere til at deles om at køre, er dette en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i højsæsonen bør du dog tage højde for, at der kan gå ekstra tid med at komme ned gennem Europa på grund af tæt trafik.  

Tips og råd til kør-selv ferie i Italien 

Restauranter og shopping

Der er i selve byen en håndfuld spisesteder, en tobakshandel, en bar, en bank, et apotek og et bibliotek - i det hele taget liv, som man kan forvente at finde i en by af denne størrelse.

Der er desuden flere rigtig gode restauranter i området, bl.a. flere med stjerner i Michelin, men også mange lokale, hvor mor står i køkkenet, og selv har dyrket sine grønsager eller plukket krydderurterne i grøftekanten.

Indkøbsmuligheder i form af supermarkeder er begrænset, men har du en bil til rådighed er der ikke mange minutters kørsel til flere foretninger og supermarkeder i de nærliggende byer.

 

Udflugter fra Sona

I Sona er du ideelt placeret i forhold til at tage på udflugter til de mange seværdigheder omkring Gardasøen. Det kunne for eksempel være ture til charmerende byer som Sirminoe på Benacos Halvøen. Tæt herved finder du desuden det flotteste eksempel på rester af en romersk villa i det nordlige Italien, Catullos Grotterne.

Kører du i stedet til middelalderbyen Mantova syd for Gardasøen, venter der dig ligeledes både historiske seværdigheder, spisesteder og rig mulighed for shopping. Byen er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. 

Er det historie og kultur du interesseret dig for, er det naturligvis også et must at benytte chancen for at udforske Veroa, som ligger inden for kort afstand af Sona. Byens gamle midte indbyder til slentreture i hyggelige smalle gader, cafébesøg og shopping.

For børnefamilier er det også oplagt at bruge en dag på at besøge en af de nærliggende forlystelsesparker, hvor der er masser af sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle. 

For spændende guidede udflugter i Veneto, kan vi anbefale dig vores samarbejdspartnere, som tilbyder et bredt udvalg af velorganiseret ture med lokalkendte, certificerede guider.

 

Lokale links

Byens offcielle hjemmeside finder du her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sona