Rejser til Tregnago

Med en god beliggenhed, mellem Gardasøen og Venedig, samt kort afstand til Verona, ligger Tregnano - omgivet af vinmarker hvor man producerer nogle af de mest eftertragtede Amaronevine.

Tregnano er en italiensk kommune med knap 5.000 indbyggere, som ligger i Veronaprovinsen i regionen Veneto i det nordøstlige italien. Navnet på byen siges at komme fra det latiske navn for grænse, terminiacus, da dette på et tidspunkt var en grænse i det romerske imperie. Trods sin beskedne størrelse har Tregnano en hel del seværdigheder i form af kirker (f.tkes. Chiesa di San Martino, Chiesa di Sant'Egidio), smukke villaer (f.eks. Villa Pellegrini og Villa Cavaggioni).

Tregnano ligger i den østligste ende af vindistriktet Valpolicella, i området hvor Valpolicella og Soave lapper ind over hinanden. Her fremstilles de berømte vine Valpolicella DOC (samt Ripasso), Amarone della Valpolicella DOC og Recioto DOC, side om side med den sprøde herlige hvidvine, Soave DOC. Der produceret også olivenolie af særdeles høj kvalietet i området.

Il Palio di Sant'Egidio

Il Palio di Sant'Egidio er en festival der startede i 1980'rene, med ophold i store dele af '90erne for senere at blive genoptaget igen i 2004. Hvert år samles indbyggerne fra Tregnanos fire bydele for at kappes i forskellige lege. Det er en sjov begivenhed hvor fornøjelse blandes med alvor og man kæmper om at kunne bringe den ærefyldte Palion hjem, der er dedikeret til Santo Patrono (Byens skydshelgen)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tregnago

Hvad siger gæsterne i Tregnago?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser