Rejser til Treviso

Cykel- og børnevenlig by med kanaler og smukke paladser.  Book rejser til Treviso med fly fra Danmark, billeje i lufthavnen og unik feriebolig.

En smuk by at gå på opdagelse i uanset om du vil cykle eller spadsere rundt mellem flotte paladser og grønne områder, hvor der også er plads til børnene.  Tag med Escapeaway på en skøn rejse til Treviso i det nordlige Italien, hvor vandet aldrig er mange meter væk, og der er kort afstand til kyst, bjerge, kulturbyer og oplevelser for både børn og voksne. Find din rejse her og book online - så er du næsten allerede på vej.

Hyggeligt byliv

Treviso kan sammenlignes med Roskilde – for sin størrelse og sit hyggelige byliv. Tiramisu'en blev til her og byen er hovedkvarter for Benetton, Sisley og Stefanel. Treviso har desuden en række kanaler, der løber gennem byen, som også gør at mange sammenligner den med Padova – eller et lille Venedig, hvilket igen bidrager til stemningen.

Kort over Treviso

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Attraktioner

Treviso ligger 40 km nord for Venedig og ca. 60 km nord-øst for Padova. Byens største attraktioner rent arkitektonisk-historisk-kulturelt udgøres af hovedpladsen Piazza dei Signori i centrum af den historiske kerne, domkirkepladsen Piazza del Duomo, katedralen San Nicolò i udkanten af bymidten, byporten Porta San Tommaso, broerne Ponte Dante og Ponte Frà Giocondo og byporten Porta Santi Quarata, der peger i retning mod Padova.

Desuden huser Treviso en håndfuld store, historiske villaer i et indbydende byrum med kanaler. Endelig er byen omgivet af bymure, der har haft til opgave at beskytte byen gennem dens historie.

Øen med et unikt by-miljø

Af særligt bemærkelsesværdige pejlingsmærker kan nævnes øen Isola della Pescheria, som er en lille frodig ø, der ligger midt i kanalen Cagnan Grande, og som blev skabt i 1856 af det østrigske vælde.

Målet med øen var at tildele et centralt handelstorv til byens fiskemarked, der indtil da lå ved Piazza dei Signori. Øen er et unikt lille by-miljø omgivet af interessante bygningsværker fra middelalderen.

Et lille Venedig

Via Buranelli ligger hånd i hånd med byens kanaler og deraf kaldes området Buranelli. Der er tale om det historiske centrum, hvor vandet flyder roligt nedenfor de smukke huse og den stemningsskabende, sporadiske bevoksning.

Vejret

Vi befinder os i Norditalien, så i vinterhalvåret skal man ikke forvente temperaturer over minus, mens de om sommeren når skandinaviske højder med 28 °C i juli-august.

Antikmarked

Hver 4. søndag i måneden er der antik- og samlermarked ved Borgo Cavour og Via Canova, som løber forbi Piazza del Duomo i centrum af Treviso.

Det’ for børn

Legepladser har ligget kommunalbestyrelsen meget på sinde, og derfor findes der flere børne-lunde i byen, hvis man trænger til en legepause - og det gør børn jo.

Mere information til din rejse til Treviso

Treviso ligger på en slette mellem Alperne og Venedigbugten ca. 30 kilometer fra Venedig i den østlige del af Veneto-regionen i den nordøstlige del af Italien. Med omkring 83.000 indbyggere er det den femtestørste by i Veneto. Byen er kendt for at være den berømte Prosecco-vins oprindelige produktionsområde og stedet, hvor den italienske dessert-klassiker tiramisù blev til.

Treviso kaldes også ofte for det “lille Venedig” på grund af de mange kanaler, der løber gennem byen. Især i området Buranelli i det historiske centrum er stemningen præget af kanalerne og vandet, der flyder roligt nedenfor de smukke, gamle huse. 

Blandt byens største seværdigheder er katedralen, som er fra det sjette århundrede og bygget oven på ruinerne af et romersk tempel og teater. Den er siden blevet renoveret i både romansk og neoklassicistisk stil og indeholder et maleri af den berømte renæssance-maler Titian med titlen “Malchiostro Annunciation” fra 1520.

En anden af byens seværdigheder er paladset Palazzo dei Trecento, der ligger på Piazza dei Signori og i dag huser Trevisos byråd. Indvendigt rummer bygningen blandt andet resterne af freskoer malet af venetianske malere fra det 14. til 16. århundrede.

Der er også gode udflugtsmuligheder fra byen, f.eks. en dagsudflugt til regionshovedstaden Venedig, som ligger kun ca. 30 kilometer fra Treviso og som byder på sin berømte charme og romantiske atmosfære, sin fortid som republik og mægtig maritim magt, sin store arkitektoniske og kunstneriske traditioner, de mange kanaler, broer og gondoler, og de mange enestående paladser, kirker, torve og monumenter.

Treviso er også et godt udgangspunkt for udflugter, der har fokus på Veneto-regionens unikke traditioner inden for gastronomiens verden. Du kunne f.eks. vælge at besøge det nærliggende Prosecco-vinområde med de karakteristiske kegleformede bakketoppe og de mange fremragende vine og vingårde.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Treviso? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i og omkring den hyggelige by. 

Skal du for eksempel på ferie med en større gruppe, storfamilien eller en flok venner, er en stor villa i Italien en interessant mulighed. 

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. I oversigten kan du finde uddybende beskrivelser af de enkelte indkvarteringsmuligheder, så du kan finde den ideelle bolig til dine behov og ønsker.

Fly, tog, bus og cykler

Der er gangske få kilometer til Treviso lufthavn - officelt Aeroporto di Treviso Antonio Canova (lufthavnskode TSF) - der er dog heller ikke ret langt til lufthavnen ved Venedig, som har direkte forbindelser til Danmark.

Ciclabilità – altså cykelegnethed er også noget man har gået op i i kommunalbestyrelsen. Så Treviso har et bikesharing-program, således at man ofte kan finde en cykel og på denne måde komme omkring i byen. Der er desuden togstation i byen, der betjenes af de italienske statsbaner, mens byens busselskab hedder actt og man finder køreplaner her: www.actt.it (også link på engelsk).

Mange af vores rejsende vælger dog at bestille billeje sammen med ferien i Italien. Med en bil tilrådighed er det ikke blot nemt at komme omkring til regionens mange seværdigheder, du er også mere fri til at følge pludselige indskydelser og forlade alfarvej.

Udflugter fra Treviso

Trods de mange attraktioner og seværdigheder i Treviso, kan det varmt anbefales at sætte en dag af til at besøge Venedig, som ligger inden for relativ kort afstand.

I Italiens mest berømte kanalby er der nok at se på og opleve til at fylde en hel dag. Heldigvis bor du så tæt på, at du har mulighed for at blive til efter de fleste andre dagsturister er draget videre. 

Treviso er også et godt udgangspunkt for eventyr i vinen og gastronomiens verden. Besøg for eksempel det nærliggende Prosecco-vinområde med de karakteristiske kegleformede bakketoppe.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Treviso

Populære hoteller i Treviso

Italien, Norditalien, Veneto, Treviso
8,8
Meget godt
612 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Treviso
9,2
Fabelagtigt
608 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Afstand til centrum: ca. 4.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Treviso
9,0
Fabelagtigt
102 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Afstand til centrum: ca. 3.6 km
  • Internetadgang/Wi-Fi