Hideaways og boutique-hoteller i Treviso

I fugleflugt ligger Treviso bare 25 kilometer nord for Venedig. På sin vis minder centrum af Treviso da også lidt om den berømte naboby med sit eget netværk af kanaler, stemningsfulde pladser og talrige kirker. Især på et punkt adskiller Treiso sig dog markant fra den berømte kanalby: her er langt færre turister. Søger du en fredelig base for en ferie i den interessante Veneto-region i det nordlige Italien, hvor du ikke skal kæmpe dig frem gennem horder af turister, er Treviso derfor et godt valg.

Har alt du behøver i ferien

Trods sin forholdsvis beskedne størrelse (cirka 80.000) indbyggere) har Treviso desuden alt det, du kan få brug for i løbet af ferien. I bymidten er der for eksempel aldrig langt til nærmeste restaurant eller osteria, hvor du kan gå på opdagelse i det italienske køkkens mange herligheder. Til din mad kan du eventuelt nyde et glas af den lokale  Prosecco-vin. Har du en feriebolig med eget køkken, eller vil du gerne have et par velsmagende souvenirs med hjem, er der også adskillige delikatesseforretninger og bagerforretninger rundt om i Treviso. Tilsvarende kan du nemt finde supermarkeder inde i byen med udvalg, der rigeligt dækker dine daglige behov. Langs gågaden Via Calmaggiore finder du desuden et væld af mindre butikker med alt fra det nyeste modetøj til lokalt kunsthåndværk. I Treviso er regnvejr i øvrigt ingen forhindring, når det gælder shopping, da mange af butikkerne i centrum ligger i ly under flotte buegange. 

Da centrum af Treviso er ret kompakt, kan du komme omkring til de meste til fods. Der kører dog også busser, og mange besøgende vælger at leje en cykel for at tage på sightseeing i et lidt større område. Udover den gamle bydels smalle gader indbyder for eksempel stien langs kanalerne eller voldanlægget til rolige spadsere - og cykelture. Der er med passende afstand placeret bænke, hvor du kan tage et hvil og blot betragte udsigten.

Seværdigheder og udflugter

Blandt byens mest kendte seværdigheder er Palazzo dei Trecento fra det 13. og 14. århundrede med sit høje klokketårn, der ligger på den centrale plads Piazza dei Signori. Derudover er der flere smukke kirker, som er værd at besøge som Chiesa di San Francesco og Chiesa di San Nicolò, der på grund af de indre dekorationer faktisk er mere interessant end byens domkirke. 

Rejser du til Treviso, har du et godt udgangspunkt for at udforske af Norditaliens meste kendte seværdigheder og byer. Du kan for eksempel nemt tage toget til Venedig, ligesom de ligeledes interessante byer Vicenza eller Padova også er inden for kort rækkevidde. Til en dagsudflugt er Verona et andet oplagt mål, selvom det dog tager et par timer at komme dertil med tog. Har du en bil til rådighed i ferien, kan det også varmt anbefales at tage på udflugter i de mere landlige områder af Veneto-regionen. Her er der rig mulighed for at holde ind ved vingårde eller eventuelt parkere ved starten af vandreruter. Du kan forhøre dig om mulighederne i området på byens turistkontor.

Det er nemt at rejse billigt  til Treviso med fly, hvis du ikke vil køre hele vejen fra Danmark. Få kilometer fra byen ligger nemlig en lufthavn,  Aeroporto di Treviso Antonio Canova (lufthavnskode TSF), som primært benyttes af lavprisflyselskaber. Ryanair ynder at kalde den for Venedig Lufthavn, og den romantiske kanalby ligger da heller ikke ret langt væk. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hideaways i Treviso