Rejser til Valeggio sul Mincio

Hold ferie i romantiske Valeggio sul Mincio

Byen Valeggio sul Mincio ligger i de bløde bakker, som primært udgøres af vinmarker mellem Gardasøen og Verona.

Sul Mincio refererer til floden Mincio, som løber gennem byen, og som gør den til en af de mest romantiske og maleriske byer i hele området.

Områdets historie strækker sig helt tilbage til broncealderen i 1500-1300 f.Kr. - mens selve byens historie starter med Longobarderne i omkring år 800 e.Kr. Byens forsvarsværker Castello Scagliero og broen Ponte Visconteo stammer fra det 13. og 14. århundrede, og præger bybilledet på meget markant vis.

Bydelen Borghetto

I centrum finder man bl.a. kirken San Pietro in Cattedra, det smukke 1700-talsslot Palazzo Guarienti og den store borg Castello Scagliero.

Men det er den lille bydel Borghetto, som uden tvivl er den mest pittoreske, da det er her floden Mincio løber, og her man kan beundre alle de gamle vandmøller, som i dag er indrettet til et spændende turistcentrum, hvor de gamle møllehuse er indrettet med ferielejligheder.

Kort over Valeggio sul Mincio

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.



Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Valeggio sul Mincio? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den hyggelige by. 

Drømmer du en ferie med ægte italiensk landstemning? Vi tilbyder også charmerende og håndplukkede agriturismo i Italien

For at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode, behøver du blot at angiv nogle datoer og antal personer. Det bliver næsten ikke være nemmere at finde den perfekte bolig til din næste ferie i Italien.

Transport

Vil du rejse med fly til Italien, er Verona Lufthavn den nærmest beliggende lufthavn til Valeggio sul Mincio. Inden for rimelig rækkevidde er dog også Bergamo Lufthavn, som betjenes af adskillige lavprisflyselskaber.

Byen har en række busforbindelser, men mange af vores rejsende vælger dog at bestille billeje til ferien. Med en bil tilrådighed er det i de fleste tilfælde noget nemmere at komme omkring til regionens seværdigheder, og det bliver lettere for eksempel at fragte indkøb med hjem. 

Få mere information om biludlejning i Italien

Planlægger du at køre hertil fra Danmark, skal du regne med en tur på knap 1.600 km. Med en overnatning undervejs eller flere til at deles om at køre, er dette en overkommelig afstand for de fleste. Særligt i højsæsonen bør du dog tage højde for, at der kan gå ekstra tid med at komme ned gennem Europa på grund af tæt trafik.  

Restauranter og indkøbsmuligheder

Både i centrum af Valeggio sul Mincio og i Borghetto findes et bredt udvalg af restauranter, caféer og pizzariaer. Skal aftenen sluttes af med lidt sødt, er der naturligvis også mulighed for at lægge vejen forbi et gelateria for en is. 

De daglige behov kan sagtens dækkes af udvalget af supermarkeder og købmandsforretninger i byen og omegnen. Det er således ikke noget problem at handle ind, hvis du foretrækker at tilberede egne måltider i ferien.

Skal der shoppes, er det oplagt for eksempel at tage en tur til Verona, som byder på et væld af spændende butikker. Ligeledes er her rig mulighed for at slentre i hyggelige gader og nyde godt af gode restauranter.

Udflugter

Valeggio er et oplagt udgangspunkt for udflugter både til Verona (ca. 30 km) med den berømte opera og til Gardasøen, som blot ligger ca. 10 km fra byen. Der er heller ikke langt til det berømte vinområde Valpolicella, og en dagsudflugt til kulturbyerne Mantova (20 km) og Venedig er bestemt også inden for rækkevidde.

Lokale links

Vil du læse mere om byen og området finder du den officelle turistside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Valeggio sul Mincio