Valpolicella vinrute

Vinruten Valpolicella kan man tage med bil, cykel eller sågar hesteryg og opleve fascinerende historiske serværdigheder.

Ordets betydning

Valpolicella betyder "Dalen med de mange kældre", og området strækker sig fra Lessini-bjergene til Soave øst for Verona. Her er jorden perfekt til dyrkning af de klassiske druer fra området som Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Det er selvsamme druer, der anvendes til fremstilling af den lokale kvalitetsvin Amarone della Valpolicella.

Vinmarker og middelalderbyer

De fem største vinområder på Valpolicella-vinruten, er de, der er en del af det klassiske DOC område. Men mange andre steder på ruten finder man middelalderbyer omkranset af smukke vinmarker i dale og på bakker.

Sant'Ambrogio

Byen Sant'Ambrogio di Valpolicella har nogle af de bedste vinmarker i området, og på bakkerne ved Garganego finder man Villa Sarego-Alighieri et rigtig fint område med små huse fra forskellige tidsepoker, der stadig er ejet af arvinger til poeten Dante Alighieri.

San Pietro

San Pietro in Cariano er en meget gammel by, der blomstrede under Scaglieri-dynastiet. Her er der mange dejlige bygninger, blandt andet Villa Santa Sofia, tegnet af den berømte renæssancearkitekt Andrea Palladio. Villaen blev desværre aldrig færdig.

Fumane

Der ligger mange seværdige bygninger spredt mellem vinstokkene i den lille by Fumane. Værd at besøge er også den fascinerende stenlandsby Molina samt det nærliggende vandfald.

Marano di Valpolicella og negrar

Marano di Valpolicella og Negrar ligger mellem bakker og dale og omfatter flere landsbyer i Negrar-dalen. Her støder man på smuk renæssancearkitektur.