Ferie i Venedig

At besøge Venedig er noget, som enhver skal prøve mindst én gang i livet, og selvom mængden af turister er stor, så kan du sagtens finde din helt egen lomme af fred og fordragelighed. Book en ferie i Venedig med Escapeaway - eksperter i rejser til Italien siden 1999.

Venedig er en by, hvor man næsten ikke kan undgå at blive væk, og naturligvis sker det da også for mig. Jeg skal ikke nå noget bestemt mål, så det er jo blot et spørgsmål om, at jeg mister retningen og fornemmelsen af, hvor jeg er, og jeg ynder ellers at ”prale” lidt af min stedsans. Jeg går og går og ender ved lagunen, der føles stor som et hav. Troede der var en bro over den kanal, jeg havde gået langs, men blev snydt. Det er i virkeligheden indbegrebet af en ferie i Venedig: Gang i fødderne og nyd omgivelserne og erkend at du kommer til at gå forkert - igen og igen.

Så er det tilbage igen og efter lidt traven til højre og venstre dukker der en dejlig plads op, og naturligvis er der indtil flere vadesteder, hvor tørsten kan slukkes, og nu er det vist på tide at stifte bekendtskab med den lokale specialitet spritz, som jeg har fået rosende omtalt. Denne gudedrik består som oftest af Campari, hvidvin og danskvand garneret med en skrive appelsin og en stor, grøn oliven. Den er helt perfekt på en dejlig solskinsdag, og da jeg er heldig med vejret på min lille Venedig-ferie, bliver det ikke sidste gang, jeg bestiller sådan én.

Ferie i en storby uden biler og cykler - hurra for vaporettoer!

Det er ret specielt at bevæge sig rundt i en storby helt uden biler og cykler – her skal du ikke springe for livet, når du krydser gader og veje, og her bliver du ikke dyttet af af travle bilister eller får sendt uvenskabelige hilsener med på vejen af cyklister, der skal hurtigt frem. Til gengæld skal du forberede dig på trængsel af gående, hvoraf de fleste nok er turister, for på de rigtig travle dage kommer der næsten 2½ gange så mange turister til byen, som der er indbyggere. Ikke altid helt til alle venezianeres tilfredshed.  

Inden min ferie i Venedig har jeg læst lidt på lektien om byen og fået et par gode tips af nogle mere Venedig-kyndige kolleger, så jeg er opmærksom på, at købe min billet lufthavn-Venedig t/r med bus INKLUSIV en 3-dages billet til  vaporettoerne (vandbusserne) allerede i lufthavnen. Der er en skranke lige ved bagagebåndet, så ventetiden på kufferten kan benyttes optimalt.

Jeg nyder at stige ind i ”min” vaporetto (nr 1), der har rute på Canal Grande, hvor jeg i løbet af ca. 45 minutter transporteres fra den ene ende til den anden og undervejs kan beundre nogle af byens smukkeste paladser og kirker og naturligvis den berømte Rialtobro. Det er måske ikke den optimale sightseeingtur, men den giver et overblik over byen. Der er masser af stoppesteder undervejs, så det er nemt at hoppe af og på, når der er noget, der skal studeres nærmere. 

Masser af spændende ting at se!

Min ferie i Venedig er blot på 2½ dag, så det er begrænset, hvor meget jeg kan nå at se, og jeg beslutter mig for, at jeg vil have Venedig ind under huden og bare nøjes med at gå rundt i gaderne og lade alle indtrykkene bundfælde sig. Så må al det indendørs i kirker, paladser og museer vente til næste gang – for jeg er helt sikker på, at der bliver en næste gang.

For en førstegangsbesøgende som mig, er det naturligvis alle de store attraktioner, der står øverst på besøgslisten, så jeg står af vaporettoen ved den imponerende Markusplads med den berømte kirke, det eventyrlig smukke Dogepalads og den berygtede Sukkenes Bro. Så slentrer jeg gennem gaderne og får vinduesshoppet i alverdens lækre mærkevarebutikker, inden jeg når frem til et af Venedigs mest berømte vartegn, nemlig Rialtobroen. Den stammer helt tilbage fra slutningen af 1500-tallet og var i mange, mange år den eneste bro over Canal Grande.

Jeg klemmer mig gennem menneskemængden, så jeg kan komme helt ud til rækværket og få et billede af det travle liv på den store kanal. Det er nok et motiv, som 90% af Venedigs turister har magen til. Så er jeg på den side af broen, hvor det berømte marked holder til – et marked, der ikke er til for turisternes skyld, men i høj grad for de fastboende, men jeg holder meget af markeder, så jeg skal rundt og kigge på det hele.

Nu var jeg lige kommet over Canal Grande, men så får jeg øje på et skilt med ordet ”traghetto” og er hurtigt inde i køen til dette transportmiddel. Det er i al sin enkelthed gondoler, der sejler på tværs af Canal Grande. Turen tager omkring 4 -5 minutter og koster € 2 pr. person (turist), venezianere slipper lidt billigere. Canal Grande er ca. 3,5 km lang og krydses af blot 4 broer, så vil du over kanalen et stykke vej fra en bro, har du 2 muligheder. Enten ved hjælp af en traghetto (der er 7 overfartssteder) eller ved at benytte vaporetto nr. 1, der zigzagger sig fra bred til bred. Men jeg må absolut prøve en tur i gondol, og da jeg er for nærig til at spendere de € 80 til € 100, som en "rigtig" tur med gondol koster, er traghettoen jo perfekt.

Jeg låner lige en berømt sætning fra Arnold Schwarzenegger alias Terminator – ikke at han har noget med Venedig at gøre, men meningen er helt rigtig – for naturligvis kommer jeg tilbage til Venedig!

Sådan booker du en ferie i Venedig med Escapeaway

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Venedig med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie i Venedig med Escapeaway.

>> Læs mere om ferie

Kort over Venedig

Populære hoteller i Venedig

Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • I by eller landsby
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby

Praktisk information til en ferie i Venedig

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Venedig, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie i Venedig. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. 

God fornøjelse og god tur!

Geografi og befolkning

Venedig er hovedstad i regionen Veneto i den nordøstlige del af Italien. Byen ligger spredt over 117 øer, adskilt af kanaler og forbundet via broer, ved en lukket lagune ved udmundingen af de to floder Po og Piave.

Byen, der har omkring 265.000 indbyggere fordelt på 640 km2, er opdelt i seks bydele, hvoraf den ene - den historiske bymidte - er inddelt i såkaldte sestieri. Hver sestiere blev tidligere administreret af en prokurator og hans personale, men i dag har de ingen selvstændige magtbeføjelser og udgør hovedsageligt en statistisk og historisk enhed. Hver sestiere er inddelt i sogne, hvoraf der i dag kun er 38 tilbage af de oprindeligt 70, som eksisterede i 1033.

Som et kuriosum har hver sestiere deres helt egen måde at tildele husnumre på, som ofte ikke er forståelig for en udenforstående, idet et husnumrene kan løbe fra et hjørne af bydelen til et andet hjørne - og nogle gange helt op til flere tusinde numre. En anden interessant detalje ved disse sestieri er, at du kan se dem repræsenteret på stævnen af de gondoler, der bringer turister og lokale rundt i byens kanaler (de seks takker anbragt på det yderste af stævnen).

Foruden de historiske sestieri er kommunen Venedig opdelt i seks administrative distrikter kaldet municipalità. Hver administrativ enhed er reguleret af et råd, kaldet consiglio, og en formand. Disse administrative bydele har - i modsætning til de såkaldte sestieri - beføjelse til at rådgive borgmesteren med ikke-bindende udtalelser om et bredt spektrum af emner (miljø, byggeri, folkesundhed, lokale markeder), og udøve de funktioner, der tillægges dem af byrådet.

>> Læs mere om rejser til Venedig her