Bilferie og Kør-selv-ferie Venedig

Oplev romantiske Venedig på din kør-selv-ferie med Escapeaway

Lad bilen stå "i land" og udforsk Venedig med gondol eller vandtaxa på din kør-selv-ferie. Her er byen i sig selv hovedattraktionen, og du står midt i den.

I vidunderlige Venedig er ”gaderne” som bekendt lavet af vand, så der er ikke lagt op til megen bilkørsel inden for byportene. Imidlertid kan du med fordel køre til Venedig i lejet bil, hvilket også giver dig en nem mulighed for at udforske resten af den naturskønne og historiske Veneto-region, som Venedig er hovedstad i.

Oplev romantiske Venedig på din kør-selv-ferie med Escapeaway

Venedig, som er verdenskendt for sin unikke skønhed og udsøgte romantiske stemning, har ikke bare en perlerække af smukke og interessante historiske seværdigheder at byde på. Byen har også en særdeles livlig moderne kunstscene, som virkelig kommer til sin ret ved kunst-Biennalen hvert andet år.

Venedigs glæde ved moderne kunst giver også plads til visse skøre indfald, som for eksempel fra den lokale kunstner Sr. De Marchi. Han har bygget op til flere flydende biler i træ, som man med lidt – eller meget - god vilje kan sige modbeviser den opfattelse, de fleste nok har: At man ikke kan færdes i bil i Venedig.

Udforsk Venedig med gondol eller vandtaxa

Vi kan dog ikke anbefale at flyde rundt i en træbil i Venedigs kanaler. Sikkerheden kan vist ikke garanteres, og desuden: Hvem har lyst til at køre selv, når man elegant kan glide igennem kanalerne i en gondol, mens man suger byens storslåede arkitektur og uforlignelige charme til sig?

Hvis det skal gå lidt hurtigere, så hop på en vaporetto – vandbus eller vandtaxa – som nok generelt er den bedste måde at bevæge sig rundt i Venedig på. Med en vaporetto kan du hurtigt komme rundt til de mange historiske og kulturelle skatte, der venter på dig langs med Canal Grande, Venedigs hovedkanal.

Tag A4 på din kør-selv-ferie til Venedig

Selvom bilen af naturlige årsager ikke er måden at opleve Venedig på, kan du uden problemer ankomme til byen i din lejede bil. Venedig ligger på A4-autostradaen, som fører dig igennem så fantastiske og forskellige rejsedestinationer som Torino, Milano, Gardasøen, Verona og Padova. Tag afkørslen mod Venezia - Mestre, og følg skiltene, der siger Venezia - Centro Storico. Du kommer igennem forstaden Mestre, som teknisk set er en del af Venedig, men som for de fleste feriegæster har ligeså lidt med deres billede af Venedig at gøre, som Høje Gladsaxe har at gøre med Eiffeltårnet.

I Mestre skal du blive ved med at følge skiltene mod Venezia og Centro Storico, og du vil sidst ankomme til Piazzale Roma, en stor plads, hvor turistbusserne holder, og hvor du kan parkere bilen.

Nu er du klar til at se fascinerende Venedig, som, trods de mange feriegæster, der besøger byen hvert år, stort set ikke har ændret sin grundlæggende karakter i 600 år. Lad dig forsvinde ind i byens mange smalle gyder og oplev den lokale atmosfære på små pladser og trattoriaer – og lad dig overvælde af Markuspladsens og Canal Grandes spektakulære skønhed.

Padova og Verona – historie, religion og Shakespeare på din kør-selv-ferie i Veneto
I mange rejsendes bevidsthed overstråler Venedig nok alle andre byer og seværdigheder i regionen Veneto. Det er forståeligt, da få byer gør et så uudsletteligt indtryk på sine besøgende som denne lagune-by, der består af ikke færre end 118 småøer, 150 kanaler og 409 broer.

Andre oplevelser i området ved Venedig

På vejen mod Venedig kan du for eksempel besøge det historiske pilgrimscentrum Padova; en ældgammel by med en lærd atmosfære. Padova har blandt andet et smukt, gammelt universitet og en botanisk have, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Kirken Basilica del Santo rummer årsagen til, at Padova er et trækplaster for millioner af pilgrimme hvert år: Den huser relikvier fra Antonius den Hellige, en katolsk helgen, der levede i Egypten i det 4. århundrede. Antonius er skytshelgen for grisene.

Trafikknudepunktet Verona er et andet oplagt stop på vejen. Dette er byen, hvor Shakespeares drama Romeo og Julie udspiller sig, og det er næppe tilfældigt, at Shakespeare valgte denne romantiske og velhavende storstad som baggrund for verdens mest berømte kærlighedshistorie.

Udflugter omkring Venedig

Der er masser af muligheder for at udforske området omkring Venedig, hvad enten det er i egen bil, lejet bil, eller med en af de utallige færger, som konstant suser frem og tilbage i lagunen. Med bil kan du bl.a. besøge Italiens allerøstligste by, den utrolige Trieste, som faktisk har sin havn og kyst vendt i vestlig retning, og dermed direkte mod Venedig. Kan nås på ca. 1 time og 45 minutter, nåde med tog og bil.

Vælger du i stedet som mange andre, at jeres faste base skal være på "Lidoen" udenfor Venedig, så er det nemt at tage en dagsudflugt ind til byen, og returnere om aftenen til feriestedet, fx. den populære badeby Lido Di Jesolo.

>>> Læs mere om transport i og ved Venedig her
>>> Læs mere om påskeferie i Venedig her

Se Veronas enestående amfiteater på din bilferie til Venedig

Du vil straks bemærke Veronas særlige skær, når du kommer til byen. Det skyldes, at mange bygninger i Verona er opført i lyserødt marmor, som stammer fra der nærliggende Valpolicella-område, der i parentes bemærket er kendt for sine vine. Det er en fornøjelse at nyde den overdådige arkitektur i Verona, som på smukkeste vis gennemskæres af floden Adige.

Når du slår vejen forbi Verona på din kør-selv-ferie, skal du naturligvis besøge det kæmpemæssige amfiteater Arenaen. Her opfører nogle af verdens største scenekunstnere operaer under åben himmel i sommermånederne, foran op til 15.000 publikummer. Den majestætiske bygning stammer helt tilbage fra år 30 efter Kristi Fødsel, og blev i begyndelsen brugt til blodige gladiatorkampe, som trak mange til fra nær og fjern. Dengang kunne der være op til 30.000 tilskuere i amfiteatret, men i dag har man begrænset antallet af hensyn til sikkerheden.

Glæd dig til din kør-selv-ferie til Venedig med Escapeaway, hvor du og din familie vil have mulighed for at opleve hele den spændende region Veneto, inklusive hovedstaden Venedig, i jeres eget tempo. Frihed, autenticitet og fleksibilitet kendetegner kør-selv-ferier med Escapeaway.

>>> Læs mere om ferielejligheder i Venedig her
>>> Læs mere om rejser til Veneto her
>>> Læs mere om kør-selv-ferie i Italien her

>> Læs mere om kør-selv-ferie

Kort over Venedig

Populære hoteller i Venedig

Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,4
Fabelagtigt
1044 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,6
Fabelagtigt
1488 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,4
Fabelagtigt
1360 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi