Seværdigheder og Attraktioner i Venedig

I Venedig står seværdigheder og attraktioner i kø til at forføre dig

Når vi taler om seværdigheder i Venedig, er det ikke let at vide, hvor man skal begynde. Hos Escapeaway hjælper vi dig til at bo tæt på de bedste attraktioner.

Venedig er verdenskendt for sin charme og romantiske atmosfære. Her kan du slappe af og nyde kanalerne i adstadigt tempo med gondol, og du kan udforske byens mange små, snævre sidegader, der ofte kan føre dig til en overraskende hyggelig restaurant eller uventet smuk plads.

Når vi taler om seværdigheder i Venedig, er det ikke let at vide, hvor vi skal begynde, og hvor vi skal ende. Byen er så fuld af majestætiske bygningsværker og historiske og kulturelle skatte, at det er umuligt at beskrive det hele.

Lad dig forføre af Markuspladsen

...og tag dig god tid til at beundre fire seværdigheder på en gang

Markuspladsen, som måske er en af verdens mest berømte pladser, er dog ikke et dårligt sted at starte. Alle, der besøger Venedig, kommer forbi Markuspladsen før eller siden, og det er der mange årsager til – en af de vigtigste er dens uforglemmelige, storslåede og detaljerede skønhed. På Markuspladsen, som i sig selv er et så betagende syn, at den vil tage vejret fra dig, har du faktisk tre – eller egentlig fire – seværdigheder samlet.

Markuspladsen
Den første er selve pladsen, omgivet til alle sider af fabelagtige bygningsværker og med udsigt over Canal Grande. Her kan du nyde en kaffe, se på livet omkring dig og føle dig behageligt sat tilbage til en tid, hvor kvalitet og æstetik var i fokus. Man siger, at hele verden mødes på Markuspladsen, og det er ikke helt forkert: Med formentlig i omegnen af mindst 10 millioner besøgende om året er pladsen et af de største tilløbsstykker på jorden.

Markuskirken
Den anden er pladsens vigtigste bygning, den overdådige basilika, Markuskirken. Byggeriet af kirken blev påbegyndt allerede i år 1071, og dens særegne, indtagende udseende skyldes, at den er inspireret af en blanding af østlige og vestlige stilarter inden for kirkebyggeri – venetiansk-byzantinsk stil. Den kaldes ofte ”Guldkirken”, på grund af dens overdådighed.

Doge-paladset
Den tredje seværdighed på Markuspladsen er Doge-paladset; en mægtig og smuk, gotisk struktur fra 1500-tallet, der kun kan imponere dig. Her boede dogerne, som var Venedigs herskere i mere end 1.000 år. Dogerne blev valgt på livstid af aristokratiet i Venedig, og deres rolle var som en blanding af en konge, en ledende administrator og en militærleder.

Markuskirkens klokketårn
Klokketårnet (Campanile) er den fjerde af Markuspladsens seværdigheder, vi vil nævne her. Egentlig er klokketårnet en del af Markuskirken, men det står for sig selv og er bygget i en ganske anden stil. Derfor oplever du det sandsynligvis som en seværdighed i sig selv. Det er næsten 100 meter højt og et af Venedigs mest markante vartegn. Klokketårnet blev bygget i 800-tallet, men er blevet rekonstrueret i begyndelsen af 1900-tallet, efter det originale tårn kollapsede.

Flere oplevelser i Venedig

Sørepublikkernes Regatta
Første weekend i juni kan du være vidne til en spektakulær regatta, som går på skift mellem de fire store sørepublikker Amalfi, Genova, Pisa og Venedig, og som har deltagelse af op mod 400 store Galleoner - et utroligt syn.

>>> Læs mere om Sørepublikkernes Regatta her

Teatro La Fenice
Det er en stor oplevelse at overvære operaforestillinger og koncerter på La Fenice ("Føniksteatret"), for hele dets atmosfære og arkitektur passer så smukt ind i den enestående by, der omgiver det på alle sider.

>>> Læs mere om Teatro La Fenice her

Sejl under Sukkenes Bro – sorg og kærlighed mødes

Venedig er de dramatiske følelsers by, og det eksemplificeres få steder så klart som med Sukkenes Bro. Broen forbinder Doge-paladset, hvor der blandt andet lå et afhøringsrum og et gammelt fængsel, med et nyere fængsel, der ikke længere er i brug. Man ved ikke helt, hvor navnet stammer fra. Nogle siger, at det skyldes, at fangerne sukkede melankolsk og sorgfuldt, mens de blev ført over broen – nogle til henrettelse, andre til mange års fængsling. Dette var sidste gang, i det mindste i mange år, de så verden udenfor.

En anden teori lyder, at sukkene kommer fra de mange par, der er blevet overvældet af romantisk kærlighed, mens de har sejlet under broen. Det siges, at hvis et par kysser, mens de sejler under Sukkenes Bro, så holder deres kærlighed til evig tid. Det er da et forsøg værd. Broen er et usædvanligt smukt syn, som den hænger højt over kanalen. Den regnes generelt som et af de mest udsøgte eksempler på bro-arkitektur i verden.

Vi har kun været igennem en lille brøkdel af de seværdigheder, du kan opleve når du rejser til Venedig. Det bedste er dog også at rejse derned og se dem med egne øjne. Det kan du med Escapeaway, og vores lokalkendte eksperter kan give dig råd og vejledning før og under din rejse.

>>> Læs mere her om Hoteller i Venedig